Головний міліціонер Закарпаття розповів про криміногенну ситуацію в області (ФОТО)

Чергова прес-конференція очільника закарпатської міліції генерал-майора Віктора Русина була присвячена підсумкам роботи правоохоронців краю за 9 місяців. Головний міліціонер Закарпаття проаналізував стан криміногенної ситуації в області та результати боротьби зі злочинністю. Журналісти також одержали вичерпні відповіді на всі запитання, що їх цікавили.

Головний міліціонер Закарпаття розповів про криміногенну ситуацію в області (ФОТО)

Як розповів генерал-майор, з початку року в міліцію надійшло майже 28 тисяч заяв та повідомлень громадян про скоєні на території Закарпатської області злочини та пригоди. Це майже на рівні минулого року. З них по 5069 було порушено кримінальні справи. Загалом криміногенна ситуація в області станом за 9 місяців 2011 року характеризується 5700 (проти 5396 за аналогічний період минулого року) зареєстрованими злочинами, у тому числі тяжких та особливо тяжких – 2068. Органами внутрішніх справ області розкрито 4016 злочинів, у тому числі 1307 - тяжких та особливо тяжких. Серед розкритих: 19 вбивств, 49 тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі 12 - зі смертельними наслідками, 9 зґвалтувань, 21 розбійних нападів, 119 грабежів, 168 шахрайств, 6 вимагань, 1379 крадіжок, в тому числі 290 – з квартир та будинків, 40 незаконних заволодінь транспортними засобами, в т.ч. 32 - автомобілями, 36 ДТП зі смертельними наслідками, 129 хуліганств, 2 злочини, пов'язані з торгівлею людьми тощо. Найбільше турбує міліцію збільшення в області крадіжок: 2487 проти 2109 торік. Побільшало й викрадень автотранспорту: 49 проти 36, хоча й крадуть здебільшого не "круті" іномарки, а старенькі "Жигулі" на запчастини та на металобрухт. Щодо останнього, то міліція виявила цьогоріч уже 4 пункти прийому, куди здавалися розукомплектовані автівки.

Неповнолітніми закарпатцями скоєно 318 злочинів, зареєстровано 55 злочинів щодо втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, за що 6 осіб заарештовано. Викрито 224 злочини, пов'язані з незаконним поводженням зі зброєю. Всього із незаконного обігу вилучено: 21 обріз, 14 карабінів, 60 рушниць, 15 гвинтівок, 22 пістолети, 4800 гр. тротилу, 1869 гр. мисливського пороху, 6 гранат, 1 міну, 4032 набої, 3 вибухові пристрої, 4 електродетонатори, 221 одиницю холодної зброї.

Викрито 388 злочинів, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків. Ліквідовано 27 наркопритонів, 2 підпільні нарколабораторії. Виявлено та ліквідовано 20 міжнародних каналів постачання наркозасобів. З незаконного обігу вилучено близько 85 кг наркотичних засобів, психотропних речовин та 400 кг прекурсорів. Серед наркоділків на Закарпатті попався навіть один співробітник прикордонної поліції сусідньої Угорщини!

В частині протидії організованій злочинності до суду направлено 10 кримінальних справ відносно 31 учасника ОЗГ. Припинено розкрадання бюджетних коштів по 207 злочинах. Загалом заподіяні зловмисниками збитки по виявлених економічних злочинах сягнули понад 80 мільйонів гривень. Міліція робить все для того, аби ці збитки державі були відшкодовані.

Посилила міліція боротьбу з хабарництвом. За матеріалами ОВС обласна прокуратура порушила вже 35 кримінальних справ цієї категорії. Серед викритих хабарників—начальник автоінспекції, декан одного з факультетів університету, інші посадові особи.

З найрезонансніших злочинів, викритих цьогоріч закарпатською міліцією, Віктор Русин назвав виноградівське вбивство з подальшим розчленуванням тіла вбитої пенсіонерки її донькою та внуком, розстріл двох громадян Вірменії, працівників ресторану в с.Баранинці Ужгородського району. Останній злочин, як з'ясувалося, тісно пов'язаний з резонансним розстрілом працівників міліції в Одесі. Кілер, який розстріляв міліціонерів, скоїв і баранинське подвійне вбивство. До речі, першими викрили цю потужну кілерську групу, на совісті якої не одне замовне вбивство, саме працівники управління карного розшуку Закарпаття.

Очищає закарпатська міліція й власні ряди від людей випадкових та злочинців у погонах. На жаль, трапляються і в нас такі псевдо-правоохоронці, котрі й наркотиками приторговують, і фальсифікують кримінальні справи, й рукоприкладством займаються тощо. Таким у міліції не місце, через них позбуваються посад і їхні керівники, запевнив генерал.

Нещодавно при УМВС створено Громадську раду, в яку увійшли відомі в краї правозахисники, науковці, підприємці, юристи, ветерани ОВС, журналісти тощо. Очолив її депутат обласної ради Василь Ігнатко. Завдання цієї громадської організації—сприяти міліції в участі у громадському житті регіону, в дотриманні прав і свобод громадян, запобігати можливим неправомірним діям з боку працівників ОВС тощо.

На завершення прес-конференції начальник УМВС відповів на численні запитання журналістів. Останніх, зокрема, цікавили деталі розкриття згаданого подвійного вбивства в с.Баранинці, жахливої виноградівської кримінальної історії з розчленуванням літньої жінки, питання додаткової оплати громадянами за одержання паспортів, питання протидії міліцією незаконному гральному бізнесу тощо. Не обминули мас-медійники й хустську резонансну справу: побиття суддів та міліціонерів президентом тамтешнього футбольного клубу. Винуватця цієї справи заарештовано, його тепер перевіряють на причетність до скоєння інших злочинів. "Я нікому не дозволю безнаказанно піднімати руку на працівників міліції", - запевнив очільник УМВС краю.

Володимир Павлюх, СЗГ УМВС України в Закарпатській області

11 жовтня 2011р.

Теги: Віктор Русин, міліція

Коментарі

Михайло 2011-10-11 / 20:26:00
Він про здобутки, про виконання планових показників (протоколів), а у них прямо під носом обікрали і спаклюжили монумент на пагорбі справи

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 4
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 13
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини