В Ужгороді проаналізували плюси і мінуси запровадження біометричних паспортів

4 жовтня о 14.00 год. у приміщенні Закарпатського «Громадського центру» (м. Ужгород), відбулася прес-конференція МГО «Мальовничий край русичів» на тему «Біометричні паспорти: суспільне благо чи механізм контролю, …?»

В Ужгороді проаналізували плюси і мінуси запровадження біометричних паспортів
Доповідачами заходу були Поліна Тищенко, голова МГО "Мальовничий край русичів" та Андріана Кліменських, заступник Голови Ради МОГ "Мальовничий край русичів".
Під час заходу було зауважено, що у нашому суспільстві значна частина громадян не бачать потреби в документах з біометричними даними, як суспільне благо. І це пов'язано не тільки з православними християнами. Причина у нашому менталітеті, який формувався протягом багатьох століть ізольовано від європейської спільноти. Потребу в Україні у зовнішніх документах із фіксацією біометричних даних формує ЄС.

 

Поліна Тищенко зазначила, що: "Ми виступаємо категорично проти фіксації біометричних даних людини. Хто з яких переконань, але проти цього не один і не два мільйона громадян. Дехто це вважає своєю конфіденціальною інформацією і тому не хоче, щоб вона була зафіксована і до неї був доступ з любого монітору терміналу зчитування. Хтось використовує біометричні дані, як ключ до помешкання, сейфу і тому це загрожує безпеці їхнього майна і життя. А хтось із релігійних переконань. Великий Афонський старець нашого часу Паісій казав, що тут нечистий не просто копіює обряд Хрещення, а посягає на його сутність, унікальне смислове значення. Це порушує один із основних принципів християнської віри: ми Віримо в єдине, одне хрещення.
Можливо для когось і смішно звучить тема тотального контролю людства, але є один із фактів. Кожен чіп виготовляється під конкретну людину і для цього збираються унікальні, тайні, індивідуальні дані про цю людину, як унікальне створіння Боже – це є біометричні дані. Таким чином, по задуму "творців", організм нібито не відштовхує чіп, як інородне тіло і не можна взяти чіп одного чіпоносія і перемістити в іншого. Тому багато хто проти надання своїх біометричних даних, щоб без їхнього відома не був виготовлений для них чіп, а потім, як факт не заставили його прийняти."
 

 

На думку організаторів, немає сенсу у загальнообов'язковому запроваджені зовнішніх документів, а внутрішніх тим більше. Доцільно запровадити на добровільній основі ці нові документи із безконтактним електронним носієм інформації, що буде містити біометричні дані та дати можливість побачити, який механізм запропонує ЄС для таких "добровольців" і як воно все буде організовано.
 

 

Як зазначила Андріана Кліменських: "Це не гальмування якихось процесів розвитку або чиїхось прагнень Це раціональне рішення. Адже впровадження цих документів передбачає виділення коштів із державного бюджету і особисті витрати громадян. А це, у свою чергу є серйозним фінансовим навантаженням як на наш дефіцитний бюджет, так і на засоби для існування громадян. При цьому, з боку ЄС нема жодних гарантій, що вразі чіткого виконання Плану дій буде встановлено безвізовий режим."
 

 

МГО "Мальовничий край русичів" відправила звернення до Президента України Віктора Федоровича Януковича з проханням ветувати Закон України "Про документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України" (№ 8507).Але, так, як потрібно сформувати нормативно-правову базу, яка буде сприяти лібералізації візового режиму з Європейським Союзом, то на 15 жовтня запланували проведення засідання робочої групи по формуванню законопроекту, який не буде порушувати Конституційні права громадян України, інші нормативно-правові акти та основні європейські і міжнародні стандарти.
 

 

Поліна Тищенко: "На нашу думку, Закон про посвідчення особи має передбачати можливість відмови від фіксації у певній базі даних інформацію про біометричні параметри людини. І при цьому, Закон має передбачати можливість вільного пересування та не формувати умови для дискримінації громадян. Кожен може прийняти участь у робочій групі. Слід пам'ятати, що сьогодні ми формуємо законодавчу базу, а завтра нам по ній жити!"
 
 
Довідка: МГО "Мальовничий край русичів" здійснює діяльність спрямовану на задоволення та захист своїх законних інтересів, займається вихованням молоді у духовному, культурному, патріотичному та спортивному напрямках, формуючи демократичне, громадське та високодуховне суспільство.
05 жовтня 2011р.

Теги: біометричний, паспорт

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини