У втечі вбивці закарпатських рестораторів Москаль звинуватив головного міліціонера України

Перший заступник голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Геннадій Москаль розкрив нові подробиці розстрілу працівників міліції на околицях Одеси.

У втечі вбивці закарпатських рестораторів Москаль звинуватив головного міліціонера України

За його словами, один із кілерів – чеченець Аслан Дикаєв – близько півтора роки тому оселився в Криму, де весь цей час жив за законами шаріату.

"Він одружився на жінці з Дагестану, жив з нею за законами шаріату, активно розхвалював чеченських і дагестанських бойовиків, об'єднав навколо себе кількох однодумців – вихідців з Чечні", - зауважив народний депутат. – "Через це і потрапив у поле зору кримських правоохоронців – стосовно нього проводилися певні заходи, передбачені законом "Про оперативно-розшукову діяльність".

Геннадій Москаль також стверджує, що коли на слід Дикаєва вийшли закарпатські міліціонери (а він підозрюється у вбивстві двох людей на Закарпатті, скоєному влітку цього року), Департамент карного розшуку МВС витребував справу до себе.

"ДКР МВС взяв справу Дикаєва у своє впровадження і, прекрасно знаючи, що той озброєний та особливо небезпечний, дав команду не затримувати чеченця в Криму", - уточнив пан Москаль. – "Хоча, якщо його б затримали в Криму, то страшної трагедії біля Одеси, де загинули міліціонери, вдалося б уникнути".

За словами Геннадія Москаля, керівництво МВС мало точну інформацію, що Дикаєв зі спільниками їхали озброєні для того, щоб скоїти черговий злочин в Одеській області, однак вирішили "не брати його одразу на території Криму".

"Тому що, не маючи ніяких показників, керівники МВС, які координували всю роботу з Києва, намагалися прославитися на всю Україну тим, що затримали організовану злочинну групу перед здійсненням чергового злочину", - уточнив нардеп. - "А натомість – як завжди "обісралися" і поклали голови кількох міліціонерів на олтар власних амбіцій".

Вчора при обшуку в помешканні Аслана Дикаєва в Криму був знайдений цілий арсенал зброї, що тільки підтверджує небезпечність "ігор, в які, не маючи необхідного фахового досвіду, втягнулися керівники МВС".

"На цьому фоні особливо цинічно виглядають слова Анатолія Могильова, який, прекрасно знаючи про небезпечність злочинців та їх арсенали, на прес-конференції заявив, що "опір від бандитів важко було передбачити, а напад з їх боку був несподіваним", - заявив Геннадій Москаль.

"Сказавши так, Могильов плюнув в обличчя всій українській міліції", - наголосив народний депутат, генерал-лейтенант міліції Геннадій Москаль.

Нагадаємо, що раніше Г.Москаль заявив, що найвище керівництво МВС було в курсі того, що в напрямку Одеси з Криму рухаються кілька особливо небезпечних злочинців, громадян Росії та уродженців Чеченської республіки.

"Всі троє кілерів, що в ніч на п'ятницю розстріляли наряд "Беркуту", були уродженцями Чеченської республіки та громадянами Російської Федерації. В Україні вони нелегально знаходилися упродовж 1,5 року і були в розшуку за підозрою у вбивстві двох людей в Ужгороді влітку цього року".

За словами народного депутата, орієнтовно в середу співробітники ГУМВС в Криму "вирахували" злочинців на території АРК та доповіли про їх плани направитися до Одеси керівництву Департаменту карного розшуку МВС.

"В свою чергу керівництво карного розшуку доповіло про ситуацію міністру Могильову, який дав наказ оперативним службам встановити за злочинцями зовнішнє спостереження, а керівнику Одеського обласного управління МВС – організувати їх затримання", - зауважив пан Москаль. – "Але керівник одеської обласної міліції до свого призначення жодного дня в органах внутрішніх справ не працював (до цього працював на митниці, звідки був вигнаний), тому він не зміг професійно організувати затримання особливо небезпечних злочинців. Це результат політичних призначень в міліцію, що є недопустимим".

За словами Геннадія Москаля, керівники МВС "прекрасно знали, що чеченці скоїли в Україні та Росії кілька вбивств, у них теоретично могли бути з собою гранати, гранатомети, вогнепальна зброя і навіть "пояси шахіда" - оскільки після скоєних злочинів втрачати їм не було чого".

"Знаючи все це, будучи в курсі маршруту вбивць, ніхто з керівників міністерства не виїхав на затримання, не був введений в дію спеціальний план, передбачений в таких ситуаціях, а затримання доручили рядовим співробітникам", - зауважив він.

"Це призвело до чотирьох смертей, які цілком та повністю лежать на совісті некомпетентного міністра та його оточення", - наголосив Геннадій Москаль.

Народна самооборона

01 жовтня 2011р.

Теги: Москаль, вбивця, Дикаєв, ресторатор

Коментарі

хам 2011-10-02 / 14:25:00

Коментар видалено через порушення правил коментування. Адмін

кіллер 2011-10-01 / 23:45:00
Треба було мало бульше ментов завалити. Може би взялися за розум.

справедливість 2011-10-01 / 20:30:00
я повністю підтримую ( я правий ), в нашій міліції непрофесійні працівники, всіх прфесіоналів помаранчеві любі друзі , позвільняли з ОВС !, і понаставляли своїх тупих дебілів які стояли на майдані , той же Луценко , який простому своему водіеві надав такі великі привілегії, а всіх інших БОЙОВИХ оперів опустив ниже плінтуса !! А ті міліціенери які продають зброю , і позорят звання працівника ОВС , це всі ((професіонали )) з майдану помаранчеві !! Довго п Могильову прийдеться розгрібати те лайно яке наклали ( любі друзі ) !!

обурений читач 2011-10-01 / 19:45:00
усяка шваль панує на україні, тому такі і ситуації. "україна пишу" з малої свідомо. без коментарів

я правий 2011-10-01 / 19:01:00
Хоча я підтримую багато в чому сьогоднішню владу і в свій час натерпівся від помаранчевих і вимушений був звільнитися із ОВС,але такої ганьби я від Могильова не очікував.Шановний пане міністр,мало того,що міліція в Харкові продала із "піраміди" в черговій частині зброю,інші в формі продають наркотики,так Ви на всіх телеканалах розповідаєте як група затримання із 12 чоловік знаючи,що у автомашині ідуть кілери ганебно була розстріляна.Я думаю так,або на даний час не професійні працівники міліції,або Ви,або всі разом.

Дружбан 2011-10-01 / 17:05:00

А може ти не Петро, а *******, біло-голубої крові?

Дружбан 2011-10-01 / 16:59:00
Петро, ти давно був у психіатра?

петро 2011-10-01 / 15:53:00
хто такий Маскаль щоб когось винуватити, що він забув який сам був !?????? , разом з дурачком Луценком !! Могильв професіонал своєї справи , людина яка відповідае своїй посаді !! Москалю це тобі не придурок Луценко !!

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини