У понеділок «афганці» пікетуватимуть будівлю закарпатської влади

У понеділок, 26 вересня, о 9.00 в Ужгороді на площі Народній закарпатські «афганці» – члени Закарпатської територіальної організації Української Спілки ветеранів війни в Афганістані – пікетуватимуть будівлю Закарпатської ОДА..

У понеділок «афганці» пікетуватимуть будівлю закарпатської влади
Ми рішуче налаштовані відстоювати свої права!
          
Звернення закарпатських ветеранів війни в Афганінастані до керівників держави й області та громадян України з приводу прийняття Верховною Радою антинародного законопропроекту
                                                     
Президенту України Януковичу В.Ф.
Голові Верховної Ради України Литвину В.М.
Прем'єр-міністру України Азарову М.Я.
Голові Закарпатської ОДА Ледиді О.О.
Голові обласної ради Балозі І.І.
                                                                      
Як відомо, нещодавно Кабінет міністрів України ініціював, а Верховна Рада  прийняла в першому читанні законопроект №9127 "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень". Згідно з законопроектом питання забезпечення пільг для різних категорій населення, починаючи від ветеранів війни, інвалідів, "чорнобильців" до лікарів і вчителів, переходить в ручне керування уряду. Водночас влада намагається переконати народ, що в результаті прийняття цього закону пільги будуть цілком збережені, мовляв, нічого не зміниться, ніхто не постраждає. Насправді ж – це брехня. Законопроект насамперед свідчить про  неспроможність влади забезпечити виконання соціальних зобов'язань держави перед своїми громадянами, відтак має на меті ліквідувати або скоротити пільги, а саме знижки на житло й комунальні послуги, надбавки до пенсій, грошові винагороди. Тобто це скасування у державному бюджеті так званих захищених статей, згортання важливих соціальних програм або хитре, завуальоване переведення їх із розряду обов'язкових у розряд рекомендованих.
           
Ми, члени Закарпатської територіальної організації Української Спілки ветеранів війни в Афганістані, переконані, що нестача коштів у держбюджеті не може бути виправданням невиконання діючих законів. Неспроможність сформувати бюджет і визначити джерела його стовідсоткового наповнення – це провина конкретних високопосадових осіб, за яку вони повинні нести відповідальність. До речі, час і фінансова ситуація в державі вимагають суттєво зменшити фінансування Верховної Ради, витрати на утримання народних депутатів, Адміністрації Президента, провести належне скорочення  непомірно роздутого чиновницького апарату, покласти край розкраданню бюджетних коштів, почати реальну, а не фіктивну боротьбу з тотальною корупцією в органах влади, непрозорою приватизацією стратегічних об'єктів, зупинити неконтрольований відтік грошей за кордон, урізати фантастично високі пенсії  представникам правоохоронних структур, припинення будівництва надмірно дорогих президентських вертольотних майданчиків, безконечних "капітальних ремонтів" владних резиденцій, де так звані відкати обчислюються десятками мільйонів гривень (тим часом держава задихається, зокрема, від нестачі лікарень і дитсадків), повернення розкішних приватних резиденцій у державну власність, а головне – вгамувати апетити двох-трьох десятків олігархів, тобто потрібно насамперед наводити лад у себе під носом. І для цього керівники держави мають усі важелі. А сподівання зекономити на звичайних громадянах, які й без того в нинішніх нестерпних умовах ледве зводять кінці з кінцями, – це бенкет під час чуми, це злочин, який може призвести до непередбачуваних наслідків. Як доказ – події 20 вересня під стінами Верховної Ради, коли, на жаль, й емоції взяли гору. Звідти напрошуються бодай кілька висновків. Перший – не можна владі доводити стан народу до, мовити б, точки кипіння. Другий – закони, які стосуються соціального стану громадян, влада не має право "протягувати" кулуарно, без громадського обговорення.  Третій – позиція "афганців" значима, тому так звані слуги народу зобов'язані з нами рахуватися. Четвертий – на часі проведення відповідними органами влади ревізії всіх категорій пільговиків на законність отримуваних пільг. І п'ятий – влада повинна обґрунтувати, що саме пільговики несуть першочергову загрозу економіці України.        
           
Отже, сумнозвісний законопроект №9127 "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень" не лише звужує наші права, а й суперечить Конституції України, в якій, зокрема, чітко зазначено, що нові закони не повинні погіршувати становища громадян. Тому закарпатські ветерани війни в Афганістані, як і їхні побратими з усіх регіонів України, наполегливо вимагають від Верховної Ради скасувати прийняття антисоціального законопроекту. А від Президента – стати дійсним гарантом Конституції України у питаннях виконання чинних законів щодо соціального захисту людей. В іншому випадку попереджаємо центральну й місцеву владу, що акція, яку ми розпочали 20 вересня в Києві, стане безстроковою й пошириться по всій Україні. У нас достатньо і сил, і досвіду!
 
Наголошуємо: ми проти неконтрольованого розвитку подій, проти соціальної революції, але захищати свої права налаштовані рішуче.
             
Закарпатська територіальна організація Української Спілки ветеранів війни в Афганістані
25 вересня 2011р.

Теги: афганці, ветеран, пільги

Коментарі

Солдат 2011-09-27 / 09:35:00
В борьбе за свои права надо провести афганцам тактические учения по защите Беркута и Омона от всевозможных неурядиц, в связи с накалом страстей.

Антон 2011-09-25 / 19:39:00
Прокинулись. Цікаво, чи будуть там Слободянюк, Бєляков та інші "афганські" діячі, які одночасно ще регіонали. Та й Голова УСВА давно тяжіє до "регіонів", здається і довіреною особою Януковича встиг засвітитись. Тому хай прості ветерани ще у своїх очільників спитають, як до такого життя дійшли.

Учитель 2011-09-25 / 17:36:00
Прочитав я тоту паскудну статтю Дубинянського.
Афганці.
Ці люди не були найманцями на тій війні.
Вони не давіали хабарів лікарям міськвоєнкоматів, щоб їм підробили довідку та відправили на закордонний курорт.
Як правило. це бути діти з соціально незахищених прошарків суспільства.
Всі, хто підсуєтився та відкараськав своїх синів від Афганістану, зробили це за рахунок цих хлопців. Вони з честю для держави виконали Присягу. Вони, ветерани, в усі часи та в усіх здорових суспільствах були та є наділені додатковими правами (пільгами). Це приклад для молоді, яка іде служити в армію – Дивись, ТИ ВИКОНАЄШ ПРИСЯГУ, А ТВОЯ ДЕРЖАВА ВИКОНАЄ СВІЙ БОРГ ПЕРЕД ТОБОЮ.

Адмін 2011-09-25 / 17:27:00
2Demon Killer
Саме тому слово "афганці" у заголовку і у врізці до інформації взято в лапки.

Demon Killer 2011-09-25 / 16:31:00
З приводу виступів "афганців" є хороща стаття М.Дубинянського на "Українській правді" під назвою "Гроздья гнева".
А взагалі називати "афганцями" людей, які у період відомої війни воювали проти афганців - це таке саме безглуздя. як називати солдатів вермахту часів Другої світової війни "росіянами".

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини