Ужгородці з особливими потребами зможуть викликати екстрені служби за допомогою SMS (ФОТО)

У п’ятницю, 23 вересня, в Ужгородській міській раді пройшла прес-конференція на якій представили соціальний проект «Почуй мене».

Ужгородці з особливими потребами зможуть викликати екстрені служби за допомогою SMS (ФОТО)

Соціальний проект "Почуй мене!" допомагає ужгородцям з особливими потребами викликати екстрені служби за допомогою SMS-повідомлень

В рамках реалізації соціальної ініціативи "Для людей, для країни" та за підтримки Ужгородської міської ради телеком-оператор "Київстар" розширив географію проекту "Почуй мене!". Тепер і в Ужгороді люди з вадами слуху та розладами мовлення мають можливість самостійно та безперешкодно викликати екстрені служби "101", "102" та "103" за допомогою SMS-повідомлень.

Більш детальніше розповіли про цей проект представникам ЗМІ: менеджер зі зв'язків з громадськістю філії "Київстар" у м. Львові Віктор Гальчинський,  начальник Управління праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради Андріана Сушко, голова Закарпатської обласної організації УТОГ Наталія Булеца, в.о. заступника начальника-начальник штабу Ужгородського МУ УМВС України в Закарпатській області майор міліції Анатолій Митровка та головний лікар Ужгородської станції швидкої медичної Допомоги Степан Чулак. Відкрив прес-конференцію Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов.

На сьогодні послуга SMS-виклику екстрених служб для людей з вадами слуху і мовлення уже запроваджена телеком-оператором "Київстар" у багатьох містах України. Проект "Почуй мене!" успішно працює з 2007 року в  Києві, Вінниці, Житомирі, Білій Церкві, Козятині, Чернігові, Севастополі, Хмельницькому, Івано-Франківську, Дніпропетровську, Запоріжжі, Сімферополі, Львові, Кіровограді, Луганську, Кривому Розі, Миколаєві, Одесі, Харкові, Тернополі, Сумах, Полтаві.

— Надання послуг зв'язку – це не тільки наш бізнес, а й наш соціальний обов'язок. Саме тому співробітництво зі службами екстреної допомоги стало органічним та важливим проектом для телекомунікаційного оператора "Київстар". Мета нашого проекту – допомогти людям з обмеженими можливостями слуху та мовлення. Адже для них важливо, щоб при потребі вони могли звернутися за допомогою та були впевнені у тому, що екстрені служби їх почують та оперативно допоможуть. Ми доклали всіх зусиль для того, щоб проект "Почуй мене!" був реалізований в Ужгороді, адже наша відповідальність перед суспільством – це конкретні дії для людей, для країни — говорить Віктор Гальчинський.

У рамках проекту "Київстар" обладнав операторські місця служби порятунку "101", міліції "102" та швидкої допомоги "103" спеціальними технічними і програмними засобами та забезпечив транслювання SMS-викликів до центрів операторської підтримки на спеціально виділені номери. Відправивши SMS-повідомлення на спеціальний номер, люди з вадами слуху та мовлення зможуть викликати екстрені служби без сторонньої допомоги. У свою чергу, диспетчери екстрених служб бачитимуть на дисплеї всю необхідну інформацію про абонента: його особові дані, фізіологічні особливості, діагноз та найголовніше – місцезнаходження.

— Одним з основних завдань нашої організації є інтеграція людей з вадами слуху і мовлення в суспільство. В повсякденному житті іноді виникають ситуації, в яких такі люди особливо гостро потребують допомоги. Але завжди вони потребують підтримки і розуміння. Телеком-оператор "Київстар" при реалізації своїх соціальних програм не стоїть осторонь проблем людей з особливими потребами. Доказом того є проект "Почуй мене!". Відтепер виклик екстрених служб для членів нашої організації суттєво спрощений. Показовим є і те, що ініціатива "Київстару" була підтримана міською владою. Та найголовніше - всі партнери проекту допомагають людям з вадами слуху і мовлення повірити у власні сили— розповідає Наталія Булеца.

Начальник Управління праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради Андріана Сушко зауважила на те, що  у  своїй діяльності вони приділяють  велику увагу питанням соціальної підтримки людей з особливими потребами.

— Важливо не просто говорити про проблеми, але й вирішувати їх. Запровадження проекту "Почуй мене!" налагоджує простий і надійний зв'язок членів УТОГ з екстреними службами, і, що не менш важливо - допомагає людям з особливими потребами відчувати себе активними членами суспільства — додає Андріана Сушко.

Після закінчення прес-конференції журналісти разом з представниками проекту "Почуй мене!", майором  міліції Анатолієм  Митровкою та начальником Ужгородського відділення міського управління ГУМВС України в Закарпатській області підполковником  міліції Катериною Кийович поїхали в чергову частину Ужгородського  МУ УМВС України в Закарпатській області для того, щоб пересвідчитись особисто як працює обладнання яке було передане ужгородським правоохоронцям Громадською організацією "Разом" для прийому SMS-повідомлень при надзвичайних ситуаціях, правопорушеннях та аварії людям з вадами слуху та мови. Це обладнання  включає в себе комп'ютерний комплекс та мобільний телефон.

В Ужгородському міському управлінні міліції  представників ЗМІ зустрів начальник Ужгородського міського управління УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Іван Цьока.

В черговій частині ужгородських міліціонерів при всіх присутніх, людина з вадами слуху та мови, яка вже зареєстрована в Закарпатській організації УТОГ відправила SMS- повідомлення ужгородським правоохоронцям. Вони месидж відразу ж отримали і дали на нього відповідь: "Диспетчерська служба прийняла Ваш виклик, допомога Вам буде надана".  На екрані комп'ютера у диспетчера було показано: хто відправив цей месидж, домашню адресу і номер телефону відправниці, її  фізіологічні особливості та діагноз.

До всього вищесказаного додам, що мешканці Ужгорода, які мають обмеження слуху чи мовлення та хотіли б приєднатися до проекту, можуть звернутися до Закарпатської обласної організації Українського товариства глухих будь-яким зручним для себе способом для внесення персональної інформації у єдину базу даних, яка використовуватиметься екстреними службами міста для обробки SMS-викликів.

За додатковою інформацією звертайтеся до менеджера зі зв'язків з громадськістю філії "Київстар" у м. Львові Віктора Гальчинського - тел. (067) 670-95-83, (032) 290-27-37 , e-mail: Victor.Galchinskiy@lviv.kyivstar.net

Тетяна Горянка, для Закарпаття онлайн

24 вересня 2011р.

Теги: екстрений, Почуй мене, Київстар

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини