Студенти Ващука "прогнулися" перед Табачником (ВІДЕО)

Сьогодні ряд закарпатських ЗМІ поширили заяву керівників студентських організацій Закарпатського державного університету (ректор - Федір Ващук), в якій засуджується вчинок студентки Києво-Могилянської академії, яка тицьнуула букетом квітів в обличчя міністра освіти Дмитра Табачника.

Студенти Ващука "прогнулися" перед Табачником (ВІДЕО)

Тоді як більшість студентів України, судячи з публічних реакцій, підтримують вчинок Дарини Степаненко, в зазначеній заяві студентів ЗакДУ він засуджується у доволі різкій, категоричній формі.

Не варто сумніватися, що зазначена заява є одним із варіантів реалізації давньої мрії ректора ЗакДУ Федора Ващука посісти ректорське крісло об'єднаного закарпатського вузу.

Нижче наводимо повний текст зазначеної заяви.

Студентська рада, профспілкова організація "Студентство", Наукове товариство студентів та аспірантів Закарпатського державного університету здивовані та обурені провокаційним вчинком студентки Києво-Могилянської академії на форумі Міністрів освіти європейських країн 22 вересня 2011 року.

Показовим є той факт, що ще зовсім недавно члени організації, які були ініціаторами та виконавцями цієї акції, демонстративно смажили яєчню на святині українського народу – Вічному вогні у пам'ять полеглим у Великій Вітчизняній війні.

Очевидно, що за вчинком неповнолітньої студентки, який планувався та готувався за її словами три доби, стоять "опозиційні" сили, яким дуже не  до вподоби  рішучий курс на реформи, проголошений Президентом та Урядом України.

Є багато інших способів заявити про свою думку. Дії, вчинені студенткою, до цивілізованих методів дискусії ніякого відношення не мають. Таку поведінку слід оцінювати з точки зору загальної культури, дотримання загальнолюдських етичних норм та моралі, а також, беручи до уваги те, що інцидент стався під час офіційного заходу міжнародного рівня.

Ці та подібні дії не мають нічого спільного з громадянським протестом. Своїм вчинком студентка завдала шкоди насамперед авторитету Української держави та престижу вітчизняної освіти зокрема.

Голова Студентської ради Закарпатського державного університету Е.Коваленко

Голова Профспілкової організації "Студентство" ЗакДУ М.Бігунець

Голова Наукового товариства студентів та аспірантів ЗакДУ Б.Шпільман

23 вересня 2011р.

Теги: ЗакДУ, Ващук, Табачник, Степаненко

Коментарі

2011-10-12 / 10:54:00
2 Саня Бог і (ососбливо) 2 Марина:
до питання "за шо Табакі треба не квіточками по морді, а ломом в ср..у або кого підтримує Ващучонок":

Сайт osvita.com - "единое информационное окно" министерства образования Украины. С помощью писем из министерства выжимал по 30 000 гривен с каждого Университета, формально - за написание статей о нем. Потом сайт закрылся, денег не вернул, даже зарплату журналистам не выплатил.

Школьный аттестат для поступления в ВУЗ - министерство оценило хороший аттестат в 200 баллов, что в перерасчете на деньги вылилось в 2000-5000 гривен. Количество медалистов по стране сразу подскочило на треть.

Подготовительные курсы для поступления в ВУЗ - КПИ, например, в прошлом году на этих курсах заработал 9 млн. Фокус в том, что каждому их слушателю автоматически добавляются 20 баллов при поступлении. Автоматически, то есть учился абитуриент или нет - вопрос шестнадцатый. Легальная взятка.

Сборники задач - в мае планировалось проведение контрольных работ для учеников 5-8 классов, у которых министерство вдруг захотело выяснить общий уровень образования. Работы должны были проводится по сборникам задач, которые печатались исключительно в харьковском издательстве "Ранок". Итого - по 60 гривен с ученика на книжечки, около 100 млн в сумме.

Единая информационная база Министерства образования - создается частной фирмой "Дирекс-Телеком", гендиректор которой - советник министра Табачника.

http://www.svidomo.org/defend_article/5496

невіруву 2011-10-07 / 01:01:00
Не подобається мені назва статті. Прочитавши її складаєтсья враження, що УСІ СТУДЕНТИ ЗАкДУ готові прогнутись перед Ващуком. Як би там не було - це не так і у більшості випадків - думка студради та інших органів самоврядування не співпадає і бажаннями та думками студентів. А загалом - більша чатина студентів - це пасивні особи, яким би лиш здати і забути. Мені прикро бачити у списку людей, яких я або знаю або знаю добре. Тим не менш, якщо вдумливо прочитати - то текст такого характеру студенти не пишуть, ким би вони не були і я переконаний, що Шпільману якось байдуже з цієї події і для нього букет в обличчя Табачника радше цікавий випадок, ніж причина для таких от заяв. Тут або змусили його підписати, або він був сонний. Або я погано знаю Шпільмана.
Але з одним я згоден: хто в ЗакДУ не цьомає між булочок - на пільги і заохочення може не розраховувати. Хоча, така схема працює, нажаль, у більшості колективів.

лолШО? 2011-10-07 / 00:47:00
ах, забув дописати.
Зверху була команда "фас?"
кльово працюєте. Оперативненько.

лолШО? 2011-10-07 / 00:40:00
а) дівчина зробила негарно, хоча мушу визнати, цікаво, і дивитись вперше - смішно.
б) ну треба ж комусь НЕ Балогівську лизати ж, ні, панове? на кого ви б бісились?
в) однозначно - політичний крок=тупі студенти, недовуз, бла-бла-бла. Потішили.

Якшо комусь потрібна причина облити ректора будь-якого університету лайном - то таких заяв знайдеться на всіх.

Сперечайтесь тут далі, до нових перемог у ваших олімпійських іграх для "особливих".

Пішта 2011-10-04 / 05:53:00
Студенти ЗакДУ - звичайні маріонетки лялькового театру ЗакДУ. Ващук самоочолює обласну раду ректорів та є членом партії регіонів, тому повинен відповідним чином реагувати на такі події. Погано, що через студентів та аспірантів, а не безпосередньо сам...

Андрей 2011-10-03 / 10:24:00
2 Марина, 29.09.2011 21:15:
", а в чому він винний причому тут школи", "Спочатку розберіться в питаннях " - такі "грамотні" як ви на світло лізуть з свого закдукістана чі шо?
до шкіл він дуже "причому" - як міністр.
А претензій до того гуманоїда - трохи менш ніж забагато - від кришування корупційних схем (останні приклади - з примусом сплати участі виш-ів в якомусь "суперсайті"), брехня і зміна переконань "в соотвєтствії с мамєнтом", україножерство, сумнівні наукові досягнення (дє твой дісєр, Табакі?!), посміховисько і ганьба з отриманням військових звань цим Дурємаром і т.д. і т.п.

Але ви закрийте очі і далі кричіть "Ващук! Табакі! Камсамол!".

2011-10-01 / 15:03:00

2Юра-Михась


То йди "піарся". Бо наразі ти лише вилизуєш гузицю Ващукові

Юра 2011-10-01 / 14:04:00
Еге ж бо - я теж би так позаробляв і попіарився б і "грошики" отримав. Розумна девчонка.

Михась 2011-09-30 / 17:25:00
Я також думаю що ця "девка" куплена коза-дереза, що її тут вигоражувати , бабки отримала й рада - а ви за неї тут вболіваєте наївні.

Андрей 2011-09-30 / 12:40:00
2 Саня Бог.:
точно, таким сознатєльним комсомольцям Ващуку і диктувати нічого не треба, вони самі конюнктурку чуствують, "одобрямс-осуждамс" на генетичному рівні (хоча які в таких одноклітинних гени?).
Радує також те, що вони не одинокі:
http://www.youtube.com/watch?v=5SAqqR3wp3o

Дайте інший глобус.

Саня Бог. 2011-09-29 / 21:21:00
Ага, ще скажіть що студенти під пістолетом у Ващука сиділи а він їм диктував - це просто сміх. Чому у студентів не може бути своєї думки. Просто інші боягузи а ці ні.

Йоні 2011-09-29 / 21:17:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". З хамством - на "Репортер". Адмін

Марина 2011-09-29 / 21:15:00
Молодці студенти що підтримують Міністра , як подивилась свободу із Шустером аж дурно стало бідний Табачник, всі його обгажують, а в чому він винний причому тут школи ?????? Спочатку розберіться в питаннях освіти досконало.
А він один із найкращих міністрів освіти. Студенти молодці!!!!!!!!

Rusyn Val 2011-09-29 / 19:41:00
Цікавий другий ролик:спочатку - "Слава Ісусу Христу",потім - "Я вдарила букетом по пиці Табачника".Жесть.Воістину - молоде,дурне,не розуміє що творить і ЩО говорить ...

Пішто 2011-09-29 / 06:24:00
Причому всі троє - дурноваті, тупенькі та нарвані... Коли останній раз двієчник Коваленко був на парах? А Шпільман має таке відношення до науки, як Кличко до балету

2011-09-28 / 12:23:00
Е.Коваленко, М.Бігунець, Б.Шпільман – мудачок, обісранець і жи*ок мочать :)

гарно лизнули...

2011-09-27 / 22:08:00
2ture

Це не позиція, це - поза

ture 2011-09-27 / 21:28:00
Люди, я не розумію, навіщо так захоплюватися даним звернення цього вишу. Подібні звернення є звичайним явищем і не потрібно розбурювати цю тему. Я не підтримую нікого, але все-таки вважаю, що кожен університет має право на власну позицію. Невже ми йдемо до того, що коли один виш як Могилянка є в опозиції до Табачника, то і всі мають йому слідувати, це вже буде монополія на вектор розвитку всіх вишів. Ви тільки згадайте, коли міністром освіти був Вакарчук, то ставлення до нього теж було не однозначне, дехто його не підтримував, а наприклад УжНУ підтримувало. І що ми тепер маємо засуджувати за тодішню лояльність цей виш або інші. Тому, не потрібно тут робити з цього конфлікт, це нормальний хід речей, коли є мінімум дві позиції ставлення до певної ситуації.

Boroda 2011-09-26 / 22:11:00
тут справа не в тому хто прогнувся, а хто не прогнувся........студентів ЗакДУ ніхто навіть близько не питав їхню думку...........особисто я підтримую такі дії Дарини........заслужив на то Табачник.........і мені плювати з високої гори на думку всіх тих, хто підписався під цією статтею.....Коваленко - просто дешева маріонетка, якій шо скажуть робити, то він і робить.........чесно кажучи, від Шпільмана такого не чекав.........хоча хто зна чи його хоть поставили до відома про цю статтю))))) тож давайте не будемо узагальнювати думку всіх студентів ЗакДУ через якихось там "великих діячів".......особисто я ЦІЛКОМ ПІДТРИМУЮ дії Дарини Степаненко!!!!!!

Пішта 2011-09-26 / 20:50:00
Не одні студенти ЗакДУ "прогнулися". Відзначилися також "торгаші" з Київського національного торгово-економічного університету (ректор - пан Мазаракі, регіонал та радник Януковича з економічних питань)

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини