Юрій Кушнір пообіцяв навчити кожного правильно розпоряджатися персональними фінансами

Для людства тема грошей, їхнього накопичення та правильного використання завжди була і буде актуальною. Особисті гроші, а, кажучи мовою економістів, персональні фінанси, стосуються кожного, та ніде в Україні не навчають, як ними правильно розпоряджатися.

Юрій Кушнір пообіцяв навчити кожного правильно розпоряджатися персональними фінансами

На цьому, спілкуючись у прес-центрі "Закарпаття" із журналістами, наголосив Юрій Кушнір, кандидат економічних наук, доцент УжНУ, презентуючи свій посібник  "Персональні фінанси".
За словами автора, добробут громадян залежить насамперед від їхнього рівня фінансової грамотності, і його книга якраз дає можливість позбутися стереотипного мислення, а натомість вибудувати нову лінію фінансової поведінки.  

Як повідомив Юрій Кушнір, видання адресоване учасникам семінарів-тренінгів та усім тим, хто дійсно прагне досягти фінансової незалежності. За даною програмою уже було проведено кілька безкоштовних тренінгів, однак наступні вже відбуватимуться на комерційній основі. Тим не менше, автор запевняє, що посібник можна використовувати самостійно, адже він містить завдання для самоперевірки і місця для конспектування та занотовування найголовнішого. Взявши до рук видання, людина зможе з"ясувати причини, які стимулюють її витрачати гроші, розглянути найбільші фінансові помилки та можливі шляхи зменшення власних витрат.

На Львівському форумі видавців "Персональні фінанси" отримали "Спеціальну відзнаку Малого журі науковців (економічні науки, менеджмент)", про що з гордістю повідомив інший учасник прес-конференції — Борис Кушнір, головний редактор видавництва "Карпати". "Сьогодні курс "Персональні фінанси" не хочуть включати до шкільних та вузівських навчальних програм, бо країні не вигідно, аби її пересічні громадяни були фінансово грамотними", — заявив пан Борис. Видавець прогнозує, що запровадження даного курсу у навчальних закладах дало б хороші результати, адже в посібнику викладені прості істини, над якими люди майже не замислюються.

Цю думку також підтримує завкафедрою економіки Закарпатської філії Київського славістичного університету Роберт Бачо, котрий зазначив, що сьогодні у цьому навчальному закладі розглядають можливість введення данного предмета на економічні спеціальності за напрямком "фінанси і кредит" та "облік та аудит". 

Ознайомитись із книгою можна в обласній науковій бібліотеці, куди Юрій Кушнір передав кілька примірників, або придбавши її, щоправда, безпосередньо у автора.

23 вересня 2011р.

Теги: Кушнір, посібник, гроші

Коментарі

Трьошка 2018-02-07 / 01:58:21
Так, на рахунок студентських фінансів влучно підмічено. "Книжечки" оті, його, напевно, ніхто не читає. Тому єдиний спосіб їх продати - студентам на залік, в якості позитивної оцінки, а не придбаєш зустрінешся з ним на перездачі. А ціна за одну книжку, всього на всього, 500 грн. :). Тести його банальний копіпаст з інших джерел, які легко можна знайти в інтернеті. Напевно з 500 тестів, важко знайти хоча б 10 його власних авторських. Ця людина дуже "слизька" і не вбачає довіри до себе. А довіра вона, як листок паперу - один раз зімнеш, ідеальним більше ніколи не буде. Викладає цей "доцент" чомусь лише на фізичному факультеті в 6,7 групах на 3 курсі! Можливо, ця інформація з часом стане неактуальною, так як щось може змінитися, але гівно, як було гівном так і залишиться, смердіти менше не буде. Тому я надіюсь цей комент побачать люди до того, як вони пересікнуться з цією людиною і будуть мати з нею якісь справи взагалі.

elli 2011-09-24 / 12:53:00
Не видел у уважаемого п.Кушнира ни хорошего автомобиля, ни добротного часного дома. Так интересно о чем, может писать человек, который cамомтоятельно не заработал этим же путем?

Панда 2011-09-24 / 10:07:00
Что вы понимаете в колбасных обрезках. Юрий Борисович умнейший человек. А почему все должны быть адекватными?

Михайло 2011-09-23 / 22:07:00
Правильно підмічено, Кушнір неадекватний чоловік, понаблюдайте за ним, людина знервована, незрозуміла розмова, точно як Льоня Космос

Година 2011-09-23 / 21:04:00
Цей "доцент" на повному серйозі розповідає студентам, що Макдональдси по світу стоять, щоб Штати мали приватизований клапоть землі в кожному куточку Землі. Наукове твердження, якраз УжНУвське.

Мені здається, цей не надто адекватний чоловік вирішив піти шляхом Л. Черновецького (близька мабуть натура по духу - конспірологія, ЗОГ, кокс, амфетаміни...), який заробив гроші продаючи касети про те, як розбагатіти. Звісно, дУрні є все, та чи всі дурнІ? До речі, про дурних - хтось пам’ятає історію з одним супермаркетом і цим доцентом??

Ну, і знов ж таки, питання вже до ДПІ - чи вносив Юрій Борисович надходження від продажу книги в річну декларацію, і якщо ні, то слід прослідкувати, чи внесе за цей рік.

m 2011-09-23 / 18:02:00
О..., Кушнір знає як розпоряжатися фінансами, особливо студентськими. Спритний парубок, "економіст".

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини