На Мукачівщині збудують дитсадок у Великих Лучках та школу у Кольчині

У середу, 21 вересня, голова обласної ради Іван Балога з робочим візитом відвідав Мукачівський район для ознайомлення з ходом будівництва освітніх закладів. Разом з керівником ради на об’єктах побували голова Мукачівської райдержадміністрації, депутат облради Ілля Токар, голова Мукачівської райради Іван Михайло, депутат райради Василь Плеша.

На Мукачівщині збудують дитсадок у Великих Лучках та школу у Кольчині

До кінця цього року на Мукачівщині заплановано відкрити ряд нових освітніх закладів, зокрема дитсадки у Макарьові та Червеньові, другий корпус та спорткомплекс у Верхній Визниці, а у Великих Лучках – спортмайданчик. 

Для будівництва Макарівського дошкільного закладу на п'ятдесят місць, з обласного та районного бюджетів передбачено більше півтори мільйона гривень. Як повідомив Макарівський сільський голова Михайло Геревич в селі більше двадцяти років не діє дитсадок, його будівлю у кінці 90-тих було продано одному з підприємців. "У 2006-ому благодійники викупили вже у цього бізнесмена приміщення і передали його нашій громаді, - розповідає керівник села. Зараз активними темпами йдуть роботи з внутрішнього оздоблення та благоустрою навколишньої території. Всі приміщення повністю облаштовано за сучасними європейськими стандартами".  Також до дитсадка побудовано під'їзну дорогу. Поки що для закладу не придбано меблі та інвентар.

У Верхньовизницькій школі активними темпами триває будівництво спорткомплексу, зведено другий корпус школи. У 2009 у Визниці відкрито основний корпус навчального закладу на 250 школярів. Тоді ж почали добудовувати й другий, де буде розміщено актовий зал, класи. На сьогодні це приміщення вже повністю облаштоване та готове до початку навчального року. Вартість другої черги будівництва Верхньовизницької ЗОШ I-III ст. складає більш ніж шість мільйонів п'ятсот тисяч гривень. Наразі активними темпами споруджується спортзал, аналогів якому в районі поки немає. Його будують за новітніми енергозберігаючими технологіями та усіма максимально комфортними умовами для школярів. Окрім двох спортивних залів, кімнат для переодягання, душових та тренерських приміщень, у ньому планується облаштувати й трудові класи.

Ще одним об'єктом на Мукачівщині, який має запрацювати вже до кінця цього року є Червенівськй дошкільний заклад розрахований на 75 діток.  В населеному пункті до цих пір не було дитячого садка. На його будівництво вже виділено понад шість мільйонів гривень. Тут зведено власне двоповерховий дитсадок та господарчий блок, які  з'єднані між собою перехідною галереєю. Придбано в меблі. Ще необхідно облаштувати дорогу обабіч закладу. "Червеньово давно очікує на новий дитсадок. Більшість мешканців села працюють в Мукачеві та Ужгороді, а чимала частина з них не мають на кого залишити свою малечу. Тому з відкриттям закладу буде вирішено ще одну соціальну проблему", - зауважує завідуюча закладом Оксана Йовбак.

У Великих Лучках учасники робочої поїздки оглянули хід будівництва спортивного майданчика поблизу школи. Вже зведено основу, встановлено штучне покриття. Як й інші спортмайданчики в області – фінансували навпіл: обласний бюджет, частину – оплачують благодійники. Загальна вартість майданчика становить близько 400 тисяч гривень. Восени на ньому місцеві школярі вже зможуть проводити спортивні змагання.

Підсумовуючи робочу поїздку голова обласної ради Іван Балога відзначив, що Мукачівщина за показниками соціально-економічного розвитку є одним з кращих в області: тут активно будують нові школи, дитсадки, ремонтують діючі навчальні заклади. "Щодо планів на наступний рік, то є чітка домовленість з керівництвом району: у двох найбільших населених пунктах Мукачівщини – Великих Лучках та Кольчині почнеться будівництво нових освітніх закладів. В Лучках – дитсадок, орієнтовно на 100 місць, а в Кольчині школу, де навчатимуться 800 школярів. Це прохання громад цих сіл, нагальна потреба, тому найближчим часом влада дасть старт цим потужним проектам", - резюмував Іван Балога.

22 вересня 2011р.

Теги: облрада, дитсадок, школа

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 22
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини