Віктор Погорєлов: "Завтра почнеться відновлення в Ужгороді газопостачання і прошу всіх поставитися до цього відповідально"

Вже сьогодні місто має отримати графік відновлення газопостачання, - про це повідомив міський голова, повернувшись із засідання обласної комісії з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Віктор Погорєлов провів оперативний брифінг, на якому поінформував, що міська та обласна влада поставила перед "Закарпатгазом" жорстку вимогу якомога швидше розпочати відновлення газопостачання Ужгорода.

Віктор Погорєлов: "Завтра почнеться відновлення в Ужгороді газопостачання і прошу всіх поставитися до цього відповідально"

Мер повідомив, що керівник "Закарпатгазу" Ігор Рибачок прозвітував про початок відновлення газопостачання у селах Ужгородського району – з ранку там працюють 33 бригади, які продовжать роботу до кінця світлового дня. Якщо все йтиме за планом, то після цього газовики візьмуться до підключення будинків індивідуального сектору на околицях Ужгорода. А вже о 15-ій годині керівництво "Закарпатгазу" зобов'язалося надати керівникам області і міста погодинний графік підключення мікрорайонів Ужгорода. Газопостачання міста має бути повністю відновлене за кілька днів. 

Віктор Погорєлов іще раз нагадав, що підключення газопостачання – серйозна процедура, недотримання безпеки під час якої може призвести до аварій. Мер попросив усіх ужгородців поставитися до цього відповідально. Перш за все слід відключити газові пристрої й нагадати про це сусідам. А після повідомлення про терміни включення газопостачання слід, аби в помешканні перебував хоча б один член родини.

Міська влада радить мешканцям організовуватись, обмінюватися телефонами між сусідами, а також відшукати можливості знайти тих, кому відсутні в місті сусіди доручили доглядати за помешканням. Адже газопостачання будуть вмикати побудинково і лише після дотримання всіх заходів безпеки, що передбачає перевірку кожного помешкання, й у випадку, коли фахівці не зможуть увійти в квартиру, то не буде підключено стояк у під'їзді чи будинку.

Кілька днів – наразі ідеться про такі терміни відновлення газопостачання Ужгорода. Утім, у разі, коли городяни поставляться до цієї процедури безвідповідально, підключення може розтягтися й на тиждень, якщо не більше. "Підключення газу – непроста і дуже відповідальна процедура, й усій громаді міста потрібна співпраця і дисципліна, аби все пройшло як слід, якомога швидше, і була дотримана безпека. Я прошу всіх ужгородців поставитися до цього серйозно!", - наголосив Віктор Погорєлов. І повідомив: міська влада розраховує, що масове підключення газу в Ужгороді відбуватиметься вже у четвер.

Міський голова підготував звернення до керівників усіх структур, які діють в місті, з проханням безперешкодно відпускати своїх працівників додому, коли підключатиметься газ в їх будинках. До дій із дотримання безпеки та роботи з населенням задіяні усі міські служби, зокрема, ЖРЕРи. Так, їх керівники мають вказівку контролювати доступ до квартир й у випадках, коли помешкання вважається нежилим, комісійно приймати рішення про його відкриття при участі відповідних служб, повідомили Закарпаття онлайн в прес-службі Ужгородської міської ради.

Також Віктор Погорєлов повідомив, що на нараді в Закарпатській ОДА він порушив й питання про потребу будівництва в Ужгороді додаткової гілки газопостачання, яка давала б можливість "закільцювати" мережі (до речі, якби місто мало такі можливості, аварія не спричинила б до відключення газопостачання в усьому Ужгороді) й попросив керівника області Олександра Ледиду звернутися з цього приводу до Президента.

31 серпня 2011р.

Теги: газопостачання, Погорєлов

Коментарі

МММ 2011-09-01 / 09:45:00
М да ..могли взагалі то скласти список будинків коли і в скільки бдуть здійснювати перевірку, а то ідуть вихідні і неясно чи всі будуть вдома чекати, коли прийде комунальна служба

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини