Олександр Солонтай: "Молодь — двигун української держави, рушій перетворень та змін"

З метою якнайбільшого привернення уваги сучасної молоді та розширення простору організаторських цілей на громадянське суспільство нашої суверенної держави 26 квітня у будинку дитячої та юнацької творчості м.Кременчук відбувся Молодіжний форум „Залучення молоді до участі у житті місцевої громади, прийнятті рішень та роботі представницьких органів”.

Олександр СОЛОНТАЙ.
Олександр СОЛОНТАЙ.
Форум проходив у рамках програми „Помічники депутатів з числа молоді”, координатором якої є Катерина Долецька, голова Молодіжного Парламенту Кременчука.

Організаторами форуму виступили Молодіжний Парламент Кременчука, ВМГО „Фундація Регіональних Ініціатив”, Кременчуцький міський комітет молодіжних організації, Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді.

Відкрив перше пленарне засідання заступник міського голови Хоменко Василь Петрович, який привітав кременчуцьку молодь з відкриттям форуму, та запропонував у рамках програми „Помічники депутатів з числа молоді” створити кадровий резерв помічників-консультантів депутатів міської та районних рад. А також знайти гідну кандидатуру помічника і для нього.

Привітала учасників форуму і мама кременчуцької молоді заступник завідуючого відділом у справах сім’ї та молоді Усанова Ольга Петрівна.

Голова Кременчуцького міського комітету молодіжних організацій Левчук Максим, у своєму виступі зазначив про важливість співпраці молоді з органами влади, завдяки чому і проводяться подібні заходи.

Перше пленарне засідання завершилось полуторогодинним відкритим виступом Олександра СОЛОНТАЯ, голови Всеукраїнської молодіжної громадської організації „Фундація Регіональних Ініціатив”, депутата Закарпатської обласної ради на тему „МОЛОДЬ – двигун української держави, рушій перетворень та змін”. Головним результатом виступу є те, що активна молодь Кременчука нарешті змогла усвідомити свої сили і своє місце, як у суспільстві, так і в житті.

О 12:00 годині розпочалася робота у чотирьох групах, а саме: Участь студентів у суспільному житті (Різноманіття форм залучення студентства до суспільної активності), експертом була Анна Безноєва, член Ради Старійшин ВМГО ФРІ, голова Сумської міської організації; Права молоді: можливості влади, ставлення суспільства та кроки недержавних організацій і органів місцевого самоврядування (Громадські організації як основний посередник між молоддю та владою у представленні інтересів молоді), експерт Євген Бриж, менеджер програми „Молодіжне право”; Роль української молоді та її можливості на шляху до євроатлантичної інтеграції (Євроінтеграційні проекти та напрямок, як „табула-раса”, для взаємодії молоді та місцевої влади), експерт В’ячеслав Гусєв член Ради Старійшин ВМГО ФРІ, голова Харківської обласної організації ВМГО ФРІ; Забезпечення ефективної роботи молодих депутатів та помічників-консультантів депутатів місцевих рад з числа молоді, експерт голова ВМГО ФРІ, депутат Закарпатської обласної ради Олександр Солонтай.

Після чотирьох годинної ефективної роботи в групах, відбулося пленарне засідання з представленням напрацювань кожного комітету.

Учасники комітету з Євроінтеграції зазначили, що основною проблемою, яка стоїть на шляху до входження України до Євросоюзу є замале поінформування населення, а особливо молоді, яка є рушійною силою у цьому процесі. Основним фактором того, що молодь не бере участь у міжнародних програмах є незнання англійської мови.

Група „Забезпечення ефективної роботи молодих депутатів та помічників-консультантів депутатів місцевих рад з числа молоді” з експертом Олександром Солонтаєм, насамперед, спробувала з’ясувати для чого потрібно стати депутатом, а потім уже, яким чином ним стати. Головним і основним чинником для цього є командна робота, бо як відомо, лідер без команди нічого не вартий. Кожен з учасників, після завершення роботи, зрозумів, що на шляху до досягнення поставлених цілей не існує зачинених дверей, є тільки небажання досягнути бажаного результату. Як сказали студенти Європи у 1968р.: „Будьте реалістами – вимагайте неможливого!”.

Учасники комітету „Права молоді: можливості влади, ставлення суспільства та кроки недержавних організацій і органів місцевого самоврядування”, зазначили що знати свої права потрібно для того, щоб зрозуміти, що ти можеш зробити для своєї країни або міста.

Наприкінці форуму на всіх учасників чекав приємний сюрприз, а саме, сертифікати учасника молодіжного форуму.

Проведення подібних форумів наближує наше місто та Україну до Європейського стандарту, а також сприяє більшому залученню молоді до громадського життя з метою їхнього впливу на молодіжну політику.

Організатори впевненні, що всі ці знання, який кожен учасник комітету отримав на форумі, стали тим зерном, яке незабаром проросте та дасть бажані результати для розвитку громадянського суспільства.
"Громадський простір"
04 травня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 8
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини