На Закарпатті міліціонери затримали в громадських місцях 20 п'яних дітей

На Закарпатті триває щорічна профілактична операція під умовною назвою «Літо-2011», метою якої є соціальний та правовий захист дітей, попередження злочинів, вчинених дітьми і відносно них, профілактика бездоглядності та інших негативних явищ у період літнього оздоровчого сезону.

На Закарпатті міліціонери затримали в громадських місцях 20 п'яних дітей

- Основне – це профілактичні заходи, -  розповідає  начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС підполковник міліції Павло Готра. - Працівниками міліції  проведено більше 160 лекцій та бесід на правову тематику в дитячих таборах. Їх послухали майже 900 дітей. Радує, що вони не тільки були слухачами, але й активними учасниками подібних заходів – задавали цікаві питання, ділилися власними враженнями та спостереженнями. Нами організовано більше 130 спортивних та культурно-масових заходів, участь в яких взяли понад 1200 дітей. Це також своєрідні навчання, бо в ігровій формі діти засвоювали правила  поведінки в громадських місцях, у місцях відпочинку, на вулицях і так далі.

- Та, звісно, не обходиться і без перевірок, - продовжує Павло Готра. - В ході відпрацювання працівниками міліції перевірено більше 350 підлітків, які перебувають на обліку в міліції, а також здійснено перевірку понад 400 розважальних закладів, місць відпочинку та перебування молоді.

Подібні відпрацювання дають свої результати: стосовно неповнолітніх складено ряд адміністративних протоколів. Це, насамперед, за розпиття спиртних напоїв та появу в громадських місцях у нетверезому стані. На жаль, таких було біля 20. Можливо, здасться, що цифра і невелика у порівнянні з кількістю неповнолітніх, але ж не варто забувати, що це – діти, і кожен випадок, коли дитина розпиває спиртне, потребує особливої уваги. (До речі,  п'ятьох дорослих осіб притягнуто до відповідальності за те, що вони довели неповнолітніх до стану алкогольного сп'яніння. Виявлено 15 фактів порушень правил торгівлі, зокрема відпуск неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів. На підприємців складено відповідні адмінматеріали, які направлено на розгляд до компетентних органів..) Також правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності 17 неповнолітніх за дрібне хуліганство, 11 – за куріння в заборонених місцях.

Виявляє міліція й інші порушення. Оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей майор міліції Андрій Курта, зокрема, розповів про такі. 36–річна непрацююча мешканка Берегівського району використовувала свою неповнолітню племінницю для заняття жебрацтвом на території міста Хуст та району.  А         Іршавська кримінальна міліція у справах дітей порушила кримінальну справу проти батьків 16-річного хлопця, котрі споювали сина-девятикласника. Працівниками хустської міліції було встановлено, що 40-річна мешканка Хустського району втягувала своїх двох неповнолітніх дітей та 16-річного племінника з Полтавщини у злочинну діяльність. Рідна матуся та тітка спонукала дітей до скоєння крадіжки речей та побутової тежніки з будинку односельчанки. 22-річний мешканець Ужгородщини втягнув у злочинну діяльність неповнолітнього товариша, з яким разом крали мідну сітку з подвір'я односельчанина. Наразі за цим фактом готуються матеріали для порушеня кримінальної справи.

Очевидно, що роль дорослих у вихованні дітей переоцінити дуже важко. А тому міліція не втомлюється звертатися до батьків бути уважнішими до своїх "чад", приділяти їм якомога більше уваги, знаходити час для спілкування. Адже дуже часто саме через брак останнього діти віддаляються від сім'ї і в якусь мить стається так, що порозуміння вже стане неможливим. І тоді навіть міліція може бути безсилою...

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

16 серпня 2011р.

Теги: профілактика. діти, злочин

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини