"Угорська" ДТП на Закарпатті. Хто є хто?

Журналісти просять УМВС України в Закарпатській області документально підтвердити, хто саме з угорських дипломатів був учасником ДТП в закарпатському селі Біла Церква.

"Угорська" ДТП на Закарпатті. Хто є хто?

11 серпня  інтернет-видання Закарпаття онлайн офіційно звернулася до закарпатської міліції з проханням документально підтвердити, в передбаченому чинним законодавством порядку, раніше озвучені звинувачення на адресу закарпатських журналістів. Аби не повторювати суть справи, наводимо повний текст звернення в міліцію.

УМВС України в Закарпатській області
  
 
 
ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ
 
20 липня 2011 року на офіційному сайті УМВС України в Закарпатській області було опубліковано інформацію під заголовком "ДО УВАГИ ЗМІ!", в якій йдеться про ДТП, яка відбулася 14 липня в селі Біла Церква Рахівського району Закарпатської області за участі автомобіля Консульства Угорської Республіки в м. Берегові. В зазначеній інформації, підписаній  ВЗГ УМВС України в Закарпатській області, йдеться про те, що, цитуємо, "у деяких Інтернет-виданнях області безпідставно пройшла інформація про те, що в ДТП потрапив Генеральний консул Угорської республіки в м. Ужгород п. Бачкаі Йожеф. Повідомляємо, що дана інформація є недостовірною і не відповідає дійсності: Генеральний Консул Угорської республіки в м. Ужгород п. Бачкаі Йожеф у ДТП не потрапляв".
 
Інтернет-видання "Закарпаття онлайн", опираючись на наявну в нього достовірну інформацію, отриману з кількох різних джерел, зокрема і отримані від безпосередніх свідків аварії фото з місця аварії, було одним із перших, хто повідомив громадськість про участь у зазначеному ДТП саме Генерального консула Угорської Республіки в Ужгороді пана Йожефа Бачкаї. Оприлюдненню цієї інформації передувала і телефонна розмова представника редакції "Закарпаття онлайн" з консулом Угорської Республіки в Ужгороді паном Ендре Саліпскі, яка відбулася 16 липня. Під час неї пан Саліпскі з невідомих нам причин  відмовився назвати імена учасників вищезазначеного ДТП, підтвердивши тільки, що вона відбулася за участі автомобіля Консульства Угорської Республіки в м. Берегові. Наступного дня, тобто 17 липня,  на прохання пана Саліпскі, "Закарпаття онлайн", не відмовляючись від оприлюдненої раніше інформації про участь в ДТП в Білій Церкві пана Йожефа Бачкаї, опублікувало версію подій Генконсульства Угорської Республіки в Ужгороді, відповідно до якої учасником ДТП був, начебто, не пан Бачкаї, а консул Угорської Республіки в Берегові пан Іштван Тот. Під час зустрічі в редакції інтернет-видання "Закарпаття онлайн", яка відбулася на прохання пана Саліпскі 18 липня, останній чітко заявив, що не має жодних претензій до інформації, оприлюдненої інтернет-виданням "Закарпаття онлайн" і подякував за оприлюднення нашим сайтом позиції Генконсульства Угорської Республіки в Ужгороді. При цьому пан Саліпскі не навів жодних фактів, котрі би заперечили наявну у нас інформацію про участь у вищезазначеному ДТП саме пана Бачкаї.
 
У зв'язку з усім цим нас надзвичайно здивувала поява на офіційному сайті УМВС України в Закарпатській області вищезазначеного інформаційного повідомлення, в якому нас було опосередковано звинувачено у "безпідставному" оприлюдненні "неправдивої інформації". При цьому жодних доказів "неправдивості" та "безпідставності" наведено не було.

Як стало відомо редакції інтернет-видання "Закарпаття онлайн" безпосередньо від консула Угорської Республіки пана Саліпскі, УМВС України в Закарпатській області опублікував на своєму офіційному сайті зазначену інформацію на письмову вимогу Генерального консульства Угорської Республіки в Ужгороді.

У зв'язку з цим та відповідно до статті 19 Закону України "Про доступ до публічної інформації" просимо надати таку інформацію:

1) надати редакції інтернет-видання "Закарпаття онлайн" копію листа Генерального консульства Угорської Республіки на адресу УМВС України в Закарпатській області, який став причиною опублікування відповідної інформації-спростування на офіційному сайті УМВС України в Закарпатській області;

2) надати конкретні і вичерпні документальні підтвердження неучасті участі в ДТП в Білій Церкві генконсула Угорської Республіки в Ужгороді пана Йожефа Бачкаї. Такими матеріалами можуть бути фото учасників ДТП на місці події, протоколи опитування учасників ДТП і свідків події тощо;

3) відповідно, по можливості, у відповідь на твердження Генерального консульства Угорської Республіки в Ужгороді про участь в зазначеному ДТП консула Угорської Республіки в Берегові пана Іштвана Тота надати конкретні і вичерпні підтвердження участі останнього в ДТП в Білій Церкві;
 
4) загалом надати редакції "Закарпаття онлайн" вичерпну інформацію про всі обставини та учасників зазначеної дорожньо-транспортної пригоди -- результати обстеження місця ДТП, свідчення очевидців, результати медичного обстеження потерпілих тощо.
 
Відповідь просимо надати в письмовій формі, в повному обсязі, в порядку та строки, передбачені законодавством про інформацію.

Наскільки відомо інтернет-виданню Закарпаття онлайн, слідство у цій справі завершено. Аби не перешкоджати з'ясуванню всіх обставин і враховуючи всі тонкощі дипломатичних стосунків, ми свідомо не втручалися в хід розстеження. Сьогодні ми вперше публікуємо окремі фрагменти наявних в редакції фотоматеріалів, які в своїй сукупності свідчать про учасників та доволі дивні обставини цієї автопригоди -- на практично рівному відрізку дороги, що проходить через населений пункт, "Mercedes Kompressor" угорських дипломатів  невідомо з якої причини на швидкості раптом врізався в металевий стовп воріт селянського обійстя, розташованого на узбіччі, зігнув його і перекинувся на дах, догори колесами. Деякі інтернет-ЗМІ, що висвітлювали ту подію за "гарячими слідами", стверджували, що пасажири дипломатичного авто перебували в стані алкогольного сп'яніння. Щиро сподіваємося, що наявні в міліції документальні матеріали цієї справи допоможуть зняти такого роду підозри і з'ясувати інші проблемні моменти, які накопичилися у зв'яку з надмірною, на нашу думку, "засекреченістю" цього інциденту.

Закон України "Про доступ до публічної інформації" передбачає доволі стислі строки реагування відповідних органів на запити на отримання інформації. У зв'язку з цим Закарпаття онлайн щиро сподівається, що за сприяння УМВС України в Закарпатській області і, можливо, також зацікавленої сторони в особі Генерального консульства Угорської Республіки в Ужгороді, вже незабаром і в повному обсязі зможе повідомити своїх читачів про всі обставини цієї автопригоди...

11 серпня 2011р.

Теги: дипломат, угорський, Бачкаї, Біла Церква

Коментарі

Го 2011-08-19 / 10:20:00
По Закону вже би мала бути відповідь з мєнтовки

2011-08-16 / 14:09:00
сегінь мадяри. за війною універів за них вшиткі забули))

Томаш 2011-08-13 / 22:11:00
чи може ви не згідні зі мною?

Томаш 2011-08-13 / 22:06:00
Адмін, не чесно поступаєте, ще все один флуд залишився... після корекції видаліть і цей

Адмін 2011-08-13 / 14:29:00

Видалено три коментарі за флуд. Адмін

май русин 2011-08-13 / 14:18:00
Мадяри на Закарпаттю докусь охреніли. То правда. Требало іх мало вшорити

споглядач 2011-08-12 / 15:55:00
Шановний Ember Zoltán!

Мабуть ми з Вами про різні прийняття ведемо мову....Ви про їх урочисті прийняття, а я про ті куди їх запрошують.....любов до шарових гостин та відвідувань усією гоп-компанією культурно-освітніх заходів помічають навіть не заангажовані люди. Доречі Ви праві вони випивають не по 100 гр., а по пляшці з доливом. Я не кажу це особисто про панів Ген. консулів......але кількості консулів в цих установах може позаздрити будь-який бюрократичний орган.

Щодо п.Іванчо, то він ще з минулого року не обіймає посаду Генерального консула.......сподіваюсь Ви не будете заперечувати, що УР є не привабливою країною для великого україїнського капіталу для ведення бізнесу в середині цієї країни. Перший мінус - податкове законодавство.

Відносно газу та електроструму......прикро, що Ви не сприймаєте це, як важель економічного впливу....

Щодо КПП....я не згадував дрібних контрабандистів з прикордонних з УР районів......Ви така обізнана та всебічнорозвинута особіистість певно знаєте звідки УР та ЄС імпортують жито, кукурудзу, ячмінь, рапс, пшоно.....аміачні добрива для своїх полей і т.п. стратегічні товари.

Але ми відійшли від теми......провінційність та сірість буднів, змушує представників дипломатичних представництв і не лише Угорщини деградувати......

2011-08-11 / 22:23:00
2 мєнт, 11.08.2011 21:53

"... ту справу треба відправити на дорозслідування..." (с)


- так через рік, хіба що мочу у нього чемно попросите на аналіз , а він на це як зі сміху попішкається, так ви, не гавте, одразу мензурку до штанини підставляйте, може дашо і націдиться вам, мєнтам, для дооорозслідування.

2011-08-11 / 22:17:00
Кто между собой? Консулы?

Istvan 2011-08-11 / 22:08:00
Ember! Пусть они между собой...

мєнт 2011-08-11 / 21:53:00
В Ужгороді десь рік назад в дупель п'яний мадярський консул врізався на машині в забор. ту справу треба відправити на дорозслідування

2011-08-11 / 19:43:00
Казав ми кум, ош відів там, ма місьцьови аварийи, консула мордатого з устами, без бороди. А Тот, кажуть, має бороду. Штось мадяри обиртавуть правдов, ги чорт місяцьом

Ember Zoltán 2011-08-11 / 19:07:00
Tóth István, Brenzovics László, Sari József + chaufeur (a la francais)

2011-08-11 / 19:04:00
Ember Zoltán, а в аварії ко быв - Бачкайі вадь Тот?))

Ember Zoltán 2011-08-11 / 18:41:00
споглядач, 11.08.2011 16:01

Уважаемый, я не защитник венгерских дипломатов. Они во первых в этом не нуждаются, во вторых действително бывают случаи, когда не заслуживают. Но есть несколько но:
1. Я бываю на приемах генконсулства, и венгерские дипломаты всегда ведут себя прилично.
2. Как на других приемах не знаю, но думаю как раз не они, которые ходят на шару поесть и на шару выпить сто грамм водки.
3. Бачкаи Йожеф дипломат, Иштван Тот действительно получил эту должность в подарок за верную службу Фидесу (он кстати наш бывший, кажется родом из ужгородского района, выпускник УжГУ).
4. Генконсулы редко садятся за руль, ни трезвыми, ни пянными. Я их еще никогда не видел. У них на это есть шофера!
5, Экономическое влияние на Венгрию. Смешно: спросите у Ледиды сколько венгерского капитала – и созданные благодаря ему рабочие места – у нас на Подкарпаттье, и Иванчо сколько украинского капитала – и созданных рабочих мест украинским капиталом – хотя бы в Саболч-Сатмар-Берегской области.
6. Мы венгров "годуемо". Да посмотрите вы что делается на КПП Чоп-Захонь, откуда и куда везут мясо, овощи, фрукти целыми эшелонами микроавтобусов.
7. Постачаемо газ и свитло. Постачаемо россисйкий газ, как посредники, за это мы деньги получаем. И за свитло, ведь электричество тоже товар. А в этом уж точно не венгерские дипломаты виноваты, что полученные миллиарды (не в гривнях канечно!) идут не на благо народа Украины, а на благо некоторых украинцев (кстати: как и из помаренчовиго, так и из голубого и белого лагеря!)

гуцулик з Апши 2011-08-11 / 17:43:00
Там Била Еще и Депутат Закарпаття Брензович Ласло,у него сломана рука ы нога.

споглядач 2011-08-11 / 16:01:00
Хто час від часу перетинається на офіційних заходах чи урочистостях з представниками угорських дип.представництв на Закарпатті (без виключення чи це співробітники ГК в Ужгороді, чи ГК в Берегові) підтвердить, що їх поведінка далека від дипломатичного протоколу та етикету. В переважній більшості це випадкові люди в дипломатії, тому очикувати від них певної поведінки марно. Факт є фактом:вживають алкогольні напої надмірно, після чого сідають за кермо (дипломатичний імунітет рятує). Поводять себе не вульгарно, та зухвало. Коли в запрошенні вказують що воно на 1-2 особи, приходять всім консульством і ролять вигляд, що так і повинно бути.
І головне нашим державним мужам досить вже прогинатись на кожну примху шановних дип. співробітників. Навіть не в маштабі України, а на місцевому рівні є стільки важелів економічного впливу на Угорщину, що через тиждень другий, ці європейці будуть займати чергу в прийомній для аудиєнції.Потрібна лише політична воля і усвідомлення того, що ми їх в принципі годуємо і постачаємо газ, світло і т.д. А то в нас, якась гра в одні ворота.......P.S. Жодним чином не хочу образити чи принизити простих громадян Угорської Республіки або наших співвітчизників угорської національності.

2011-08-11 / 13:15:00
Мадярські дипломати почуваються на закарпатті як вдома - бухають, ногами відкривають двері в органи влади, скоюють аварії, керують сепаратизмом, заробляють на візах і подвійному громадянстві.

Коли-небудь цьому буде покладено край?

2011-08-11 / 11:13:00
Цікаво, чому наші менти танцюють під дудку мадярів???? Легше всього замилити людям очі. Завтра вони скажуть, що то взагалі не мадярський, а український консул був за кермом, а нашим "правоохоронцям" скажуть "ФАС" і вони шукатимуть і знайдуть ще якогось "пішака" на якого дєрьмо зіллють. Ганьба міліції!!!! А мадярам треба би отямитися і згадати, що вони тут не газди, хоча саме так себе почувають.

Павло Білецький 2011-08-11 / 11:03:00
Звичайно, мутно. Якщо керівництво Угорщини дізнається про витівки Йовшки, то його за п’янку, як і його попередника (той теж п’яний роз’їжджав Закарпаттям, але по ходу не став ділитися своїми статками з нашими ДАІшниками...), заберуть із цієї хлібної посади. Тому і кіпіш. А якщо його заберуть, мадяри знову нам щось влаштують, на зразок непропуску українців із польськими шенгенвізами чи вимагання меддовідки... Це вони так свою "любов" показують до сусідів.

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 5
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 2
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини