В Ужгородську міськраду пускають тільки по дрес-коду, який "на око" визначає охоронець (ФОТО, АУДІО)

Сьогодні на вході в Ужгородську міську раду з’явилося оголошення-прохання такого змісту:

В Ужгородську міськраду пускають тільки по дрес-коду, який "на око" визначає охоронець (ФОТО, АУДІО)

"Шановні громадяни! 

Ужгородська міська рада є офіційною установою, тож нагадуємо вам про необхідність дотримання відповідних правил поведінки. 

Переконливо просимо під час відвідування адмінбудинку міськради відмовитися від пляжно-спортивного та занадто відвертого вбрання (шорти, відкриті топи тощо).

Чергові адмінбудинку залишають за собою право обмежити вхід до установи особам, котрі порушують ці вимоги, а також тим, хто перебуває на підпитку. 

З подякою за розуміння, оргвідділ Ужгородської міської ради".

На перший погляд — цілком логічно і не нав'язливо. Але, по-перше, ні на офіційному сайті Ужгородської міської ради, ні деінде в пресі не публікувалися жодні офіційні документи (розпорядження, рішення), які б попереджали про нововведення і свідчили про законність таких "правил".

По-друге, чергові адмінбудинку з неймовірною завзятістю взялися визначати офіційність/неофіційність одягу, причому довели це до абсурду: я стала свідком того, як до входу у міськраду підійшли чоловік у футболці і бриджах (не шортах!) разом із жінкою в довгій спідниці (цілком літній варіант), але охоронець сказав, що пройти досередини зможе тільки жінка, а чоловікові в бриджах — ні.

На питання, хто дав таке розпорядження і де його можна знайти, охоронець майже пошепки сказав: "То вчора прийняли на сесії". Цим багато сказано.

Навідміну від міської ради, в Закарпатську облдержадміністрацію мене, в тому ж одязі, пустили без проблем і претензій, ніяких подібних оголошень там немає, хоч ОДА є не менш офіційною установою. 

Насправді, можливо й варто вводити таке поняття як "дрес-код", але, безумовно, все повинно бути в міру. Слід враховувати людський фактор і те, що на дворі неймовірна спека. І в будь-якому разі, такі рішення слід обговорювати, а не приймати самовільно і підпільно.

Юлія Дуб, для Закарпаття онлайн

14 липня 2011р.

Теги: дрес-код, офіційний, міськрада

Коментарі

Дiдо 2011-07-27 / 23:03:00
Да я смотрю, вы никак не уйметесь... Не у вас - а в ваших словах....ваших комментах... хотя не "напрягайтесь", воспитанник "дикого капитализма-дерьмократии" , это плохо для ваших начинающих аспирантских мозгов.

Андрей 2011-07-25 / 11:15:00
2 Дідо:
...и псевдозакарпатский диалект быстренько был забыт, а поучения, якобы умудренного опытом "деда", остались...
"невоспитанное хамство" - а расскажите про "воспитанное" хамство.
И еще - у вас нездоровая фиксация на дерьме ("дерьмократия" в каждом комментарии) - вернитесь в свое детство, посмотрите что произошло и исправляйте там, а не на ЗО.

Дiдо 2011-07-22 / 23:23:00
Андрей, ваши комментарии выдают наглое, беспардонное, невоспитанное хамство. Да хоть на голове ходи пешком, у меня просто слов нету , одни эмоции, ха ..ха ...вылупился однако.. показал истинное лицо дерьмократического неандертальца.

Андрей 2011-07-21 / 09:58:00
2 Дідо:
передергивать будете в карточной игре: во всех комментариях возмущались не эти "пропонуемо", а тем, что решать будут "чергови админбудынку". Это к вопросу "внимательности".
по поводу "во-вторых": это хамство? хм, скорее неудавшаяся попытка "редуктио ад абсурдум" (неудавшаяся, бо переплюнуть в этом деле нашу власть трудно).
"нет необходимости": ну так и НЕ ПИШИТЕ.
"во всех коментах явное недовольство властями, а не постановлением" - о как! постановление родили не "власти", а сферический Дидо в вакууме, очевидно. По поводу недовольства - не поверите, у нормальных людей поводы для оргазмов и фонтанов удовольствия совершенно другие чем удовольствие властью, в отличие от ...

И вам не кашлять, не забудьте зайти в горисполком за своей печенькой - заслужили.

Дiдо 2011-07-20 / 22:30:00
Андрей, ваше поведение по отношению к моему комментарию ничуть не удивляет,читай внимательней. Кстати, он адресовался не вам, это мое обобщенное мнение по комментам.

Во-вторых, ваше хамство не имеет границ,: "Андрей, 18.07.2011 14:20
2 Дідо:
сразу видно понимающего человека! В горисполком только с двумя экземплярами характеристики, одним экземпляром автобиографии и видом на жительство в зубах. Поклоны бить от самого входа и до кабинета. "
В -третьих,Уважающий себя и других, хорошо воспитанному человеку, писать на дверях, большими буквами инструкции по элементарным правилам общественного поведения нет необходимости. Он прекрасно знает куда и каком виде ему заходить,( это формируется как форма общественного сознания с детства, с семьи и т д.,) я не имею ввиду частные случайные примеры.
В четвертых, во всех коментах явное недовольство властями, а не постановлением , в форме "пропонуемо".
Поэтому, Андрей, сам думай, iти в пачмагах, авать гатях...ото твое дiло и каждого .
Допобачення, хотя?!,, прощавайте ..

Андрей 2011-07-20 / 09:42:00
2 Дідо:
не будет объяснений? "а как дысал, как дысал...".
у вас проблемы с памятью, именно вы первым в хамском и безапелляционном тоне начали поучать незнакомых людей "за моральность и воспитание" и раздавать советы кому и что делать. Оставьте их при себе, потому что продемонстрировать своё право так поступать, кроме как "ником" вы так и не смогли.

Дiдо 2011-07-19 / 23:21:00
Андрей, 19.07.2011 09:49
Я нич ти уточняти не буду, сам думай, iти в пачмагах, авать гатях...ото твое дiло..i не треба iзвращатися i демонструвати туй свое фiглярство незнайомому чоловiку......Вповiвим ти,читай "внимательно"....
А кiть вы дуже не любите свойiх чиновникiв, то выберiть собi другых..

2 година, читай i перечитуй хлопе. Дiло не в холопах-панах, найманцях -работодавцях, а в вас. Вот туй вам и вся "дерьмократiя".

Година 2011-07-19 / 10:23:00
Діду, не барань!

Ніхто не каже йти в плавках яйця чешучи, але в костюмі в таку спеку ніхто не зобов'язаний ходити це по-перше, а по-друге найманець роботодавцю правил не встановлює.

Перечитуй поки не зрозумієш.

Андрей 2011-07-19 / 09:49:00
2 Дідо:
уточняющий вопрос от "молодого-зелёного" к "светочу морали": уточните длину брюк-шортов в приложении к "морали и нравственности" - ну т.е. если шорты на 5 см. выше колен - это вопиющая безнравственность и попрание моральных устоев? А если на 2 см -у же нет? А если это брюки? А наличие галстука автоматически превращает его обладателя в моральный эталон нации, как минимум? Объясните, умоляю!

2 Пан Баклажан:предлагаю в духе "дидо"-в, в целях недопущения осквернения храма духовности и морали, запретить посетителям горисполкома пользоваться туалетами в помещении, например. Нет, ну а как иначе? Пришел человек и насрёт на мисцеве самоврядування и нравственность?

Дiдо 2011-07-18 / 23:00:00
Пан Баклажан, 18.07.2011 22:08
Совсем не удивляюсь, мне просто ганьба за таку администрацию. Пора вас всех отправлять на пляж, принимать граждан..

Пан Баклажан 2011-07-18 / 22:08:00
Може, ви здивуєтесь, пане Дідо, але в Берегові я є членом міської Громадської ради. І ходжу на її засідання. В шортах і футболці, і не бачу в цьому нічого аморального. В міськраду по своїх справах приходять ГРОМАДЯНИ, а не холопи до пана - і тому роблять вони це в загально прийнятний спосіб. Яким, зважаючи на літню спеку, є й "літня форма одягу".

І чого це ви Андрію тикаєте?
Хоча, судячи з висловлювання "дерьмократия" ви естет і мораліст ще той...

Дiдо 2011-07-18 / 21:47:00
Андрей, молод видимо еще, и зелен, если не понимаешь сути написанного. А дерьмократия сегодняшняя в вашем понимании не совсем совпадает с нормами морали и нравственности, я еще раз повторюсь. И ваше , вместе с паном баклажаном высказывание, не что иное как отсутствие простого человеческого воспитания, я уж не говорю по каким признакам чилядь провожают, встречают ,вы догадываетесь по каким..
Уважающий себя и других, хорошо воспитанному человеку, писать на дверях, большими буквами инструкции нет необходимости. Он прекрасно знает куда и каком виде ему заходить.

Пан Баклажан 2011-07-18 / 16:37:00
Андрію: так точно, і "шапку ломать" при зустрічі з "государєвим чєловєком".

Бо шо то таке - на вулиці спека, а оці холопи взяли моду, ходити по вулицях в шортах та футболках, і в такому непотрєбному вигляді своїми візитами за всякими там довідками-папірцями турбують зайнятий народ ?!

Нє пущать! Нехай знає кожен смерд, що то таке - заходити в адмінбудівлю. В нього мають ноги тремтіти від жаху, і сльози умілєнія текти по обличчю.

Андрей 2011-07-18 / 14:20:00
2 Дідо:
сразу видно понимающего человека! В горисполком только с двумя экземплярами характеристики, одним экземпляром автобиографии и видом на жительство в зубах. Поклоны бить от самого входа и до кабинета. Только так.

Дiдо 2011-07-17 / 22:30:00
ДА, наелись дерьмократии, как так?, -везде нарушают наши права, как жалко, а о морали и нравственности мы уже не помним,..зачем? у нас же свобода -полная, абсолютная..Представляю ситуацию, когда молодая девушка или парень, в непонятной что прикрывающей одежде, от солнца или стыда, заходит на прием в администрацию. Как понимать ее визит? По личному, общественному вопросу, или так- прогуляться)))... да так мимо шел, зашел чаю попить, ведь это же все за счет налогоплательщиков....полный абсурд , люди, и люди ли вы вообще? Давайте заходить сонными, пьяными, без утреннего туалета, везде и всюду.Давайте бомжей за руку в рестораны тягать, а соцработники пускай отдыхают))

Лисий 2011-07-17 / 12:18:00
Усе правильно. Жлобів треба виховувати.

Андрей 2011-07-16 / 18:39:00
2 Олександр Попович:
Олександре, зваженіше з коментарями, зваженіше... потім знову будете вибачатися, згадуючи як і чим вам допомгла міськрада...

Я 2011-07-16 / 12:27:00
Запустили ж тюльку щоб увагу від основного відвернути!
Скоро країна дізнається хто ж герой, хто ж ініціатор цього нововведення...

Янко 2011-07-15 / 22:54:00
Наверное стоит напомнить эстэтам-пуританам, что основная масса протирающих штаны в мерии, еще не так давно верхом приличия считали пройтись по Корзо в спортивке от "феррари") Да и сейчас носят своего "Воронина" как ту спортивку...

Янко 2011-07-15 / 22:48:00
pfr, 15.07.2011 21:50
Согласен! Такими темпами в ближайшем будущем еще и обрезание придется делать)

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини