Результати роботи органів прокуратури Закарпатської області за 6 місяців 2011 року (ПРЕС-РЕЛІЗ)

Вжиті органами прокуратури Закарпатської області наглядові та координаційні заходи сприяли активізації роботи правоохоронних органів щодо протидії окремим видам злочинів. Проте, криміногенна ситуація в області, ще залишається складною. Упродовж цього року на території області зареєстровано більш ніж на 11% більше злочинів, ніж у минулому році. Протягом 6 місяців цього року на території області скоєно більше 4 тисяч злочинів.

Результати роботи органів прокуратури Закарпатської області за 6 місяців 2011 року (ПРЕС-РЕЛІЗ)
Так, збільшилася і кількість тяжких та особливо тяжких злочинів. Цьогоріч на 73,7 % зросла кількість вчинених злочинів пов'язаних з незаконним заволодінням транспортними засобами, на 25% зґвалтувань, на 22,2 % зросла кількість крадіжок, на 13,6 % - хуліганства, на 66,7% вимагання, на 14,8 % виріс незаконний обіг наркотиків та їх виробництво, придбання, зберігання та збут.  
         
Значним є і число злочинів вчинених у стані алкогольного сп'яніння, раніше судимими особами та неповнолітніми, в громадських місцях. Викликає занепокоєння і залишок нерозкритих умисних вбивств минулих років.
 
Невикорінними залишаються випадки укриття працівниками органів внутрішніх справ злочинів від обліку шляхом винесення незаконних постанов про відмову в порушенні кримінальної справи. Так тільки впродовж 2011 року органами прокуратури області виявлено 111 випадків укриття злочинів від обліку, з яких 39 кримінальних справ направлено до суду.     
 
Слід зазначити, що цьогоріч в області не допускалися порушення конституційних прав громадян при притягненні їх до кримінальної відповідності. Поліпшено стан досудового слідства в органах прокуратури, зокрема не закрито жодної кримінальної справи. Зменшилася і кількість скасованих прокурором постанов про порушення кримінальної справи. Позитивом є також те, що майже повністю викорінена практика розслідування малозначних злочинів.
 
Значно зменшено кількість повернутих справ на додаткове розслідування органам внутрішніх справ - прокурорами з 19 до 6 та судами з 16 до 10 . Слід зазначити, що за рахунок вжитих організаційних і практичних заходів органам внутрішніх справ вдалось забезпечити відшкодування збитків завданих злочинами на 40 % ( 10 % було торік ).
 
 
 
Боротьба з корупцією
 
Активізовано боротьбу з корупцією. Зусилля працівників правоохоронних органів були зосереджені, в основному, на виявленні корупційних правопорушень серед державних службовців, працівників правоохоронних органів, службових осіб місцевого самоврядування.
 
Цього року слідчими органів прокуратури області до суду було направлено 28 кримінальних справ про корупційні злочини, з них 11 - за фактами зловживання службовим становищем, 12 про одержання хабарів, 4 - про розкрадання майна, 1 про перевищення службового становища.
 
До кримінальної відповідальності притягнуто 30 суб'єктів корупційних діянь, з них 6 державних службовців, 13 посадових осіб органів влади і місцевого самоврядування, 3 депутатів місцевого рівня, 5 працівників органів внутрішніх справ, 2 працівників державної лісової охорони, 1 працівник системи охорони здоров'я, 1 – службова особа обласної державної адміністрації.
 
За обвинувальними висновками у кримінальних справах про корупційні злочини встановлено збитків на суму 1 мільйон 116 тис. грн., з яких на стадії досудового слідства відшкодовано 215 тис. грн.       
 
Також поліпшився стан протидії хабарництву. Цього року до суду з обвинувальним висновком скеровано 19 проти 14 минулогороку кримінальних справ за фактами хабарництва.
 
 
 
Правозахисна діяльність щодо забезпечення захисту прав і свобод громадян та інтересів держави
 
 
Активізовано правозахисна діяльність прокурорів у сфері захисту прав, свобод громадян та інтересів держави. З початку року порушено 178 таких кримінальних справ, з них до суду вже скеровано 153 кримінальні справи, до відповідальності притягнуто 1836 посадових осіб. Відшкодовано понад 32 млн.грн., у тому числі більше 5 млн.грн. - до бюджету.
 
Вживались заходи до опротестування незаконних правових актів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також інших господарюючих суб'єктів. Всього опротестовано 1027 незаконних правових актів.
 
Додержання бюджетного законодавства
 
Всього за результатами прокурорських перевірок у поточному році порушено 24 кримінальних справ у сфері бюджетного законодавства, опротестовано 54 незаконних управлінських рішень, відшкодовано більше 300 тисяч гривень, до відповідальності притягнуто 110 посадовців.
 
Підготовлено та надіслано всім підпорядкованим прокурорам листи щодо підвищення ефективності здійснення правозахисної функції у бюджетній сфері.
 
Проблемним в області залишається питання повноти формування дохідної частини бюджетів та ефективності використання бюджетних коштів органами місцевого самоврядування. Із 351 бюджету, що входить до зведеного бюджету області 333- є дотаційними.
 
Так, більшість службових осіб органів місцевого самоврядування не змогли своєчасно переорієнтуватись на нові повноваження, надані їм у зв'язку з введення в дію Податкового кодексу України, що призводить до втрат дохідної частини бюджетів, оскільки окремі місцеві збори не плануються та не включаються до дохідної частини бюджетів. За результатами прокурорських перевірок опротестовано 15 рішень про формування бюджету на поточний рік та притягнуто до дисциплінарної відповідальності головних бухгалтерів органів місцевого самоврядування.
 
Заробітня плата
Прокуратурою Закарпатської області приділяється особлива увага захисту конституційних прав і свобод горомадаян, особливо, праву на своєчасну та повну оплату праці. Вдалося знизити заборгованість з виплати заробітної плати. Внаслідок вжитих заходів прокурорського реагування заборгованість із виплати заробітної плати зменшилась більш ніж на 4,5 мільйона гривень, у тому числі на економічно активних підприємствах та підприємствах на 45%
 
Всього, з початку поточного року, прокурорами порушено 24 кримінальні справи, направлено до суду 21. Працівникам вже відшкодовано більше 13 мільйонів гривень заборгованої зарплати. До відповідальності притягнуто 145 осіб, у т.ч. 4 посадові особи контролюючих органів.
 
На усунення порушень законності у сфері оплати праці та пенсійного забезпечення прокуратурою області внесено подання голові Закарпатської ОДА у якому поставлено питання про притягнення до відповідальності 8 посадових осіб структурних підрозділів ОДА, райдержадміністрацій.
 
Прокурорськими перевірками в цьому році встановлено численні факти умисної невиплати керівниками підприємств заробітної плати, недодержання визначеного законодавством її мінімального розміру, неналежного оформлення трудових відносин з працівниками.
 
Так, у травні Берегівським міжрайонним прокурором відносно службових осіб ТОВ „Інталекс", які тільки частково розплатилися з 38 працівниками швейного цеху, порушено кримінальну справу. Порушено було кримінальну справу і відносно посадових осіб ПАТ „Іршавське АТП, які безпідставно не виплатили заробітну плату 52 працівникам. За внесеними прокурорами приписами ВАТ „Машинобудівному заводу „Тиса" та КП „Міськсвітло" погашено заборгованість по заробітній платі на суму 199 тис. грн., та адміністрації ДП "Санаторій Поляна", яким погашено в повному обсязі заборгованість по заробітній платі на суму 202 тис. грн.., та підприємству „Закарпатський облавтодор," яким погашено заборгованість по заробітній платі на суму 1 млн.854 тис.грн.
 
 
Податки
 
Незадовільним є той факт, що в області накопичено найбільший податковий борг за 4 минулих роки. При цьому, за останніх 3 роки він зріс удвічі. Нині він становить 156 мільйонів гривень. Причинами такого негативного явища є зокрема неналежне виконання податковою службою області своїх функцій, неефективна робота щодо скорочення податкового боргу, вкрай низький рівень виконання судових рішень у справах про стягнення податкової заборгованості за рахунок активів боржників.
     
Разом з тим з початку 2011 року органами прокуратури області з питань оподаткування порушено 2 кримінальні справи, в яких триває досудове слідство, притягнуто до відповідальності 24 працівників податкових органів, опротестовано 16 незаконних правових актів, внесено 81 припис та подання.
 
Державна і комунальну власність, приватизація
 
Станом на 01 липня цього року заборгованість покупців за приватизовані об'єкти державної власності відсутня. Проте, у поточному році, прокурорами проведено ряд перевірок у даній сфері, за наслідками яких порушено 4 кримінальні справи, внесено 18 приписів та подань, задоволено 5 протестів, відшкодовано 58 тисяч гривень, притягнуто до відповідальності 10 посадових осіб. Апаратом прокуратури області опротестовано 2 рішення Закарпатської обласної ради щодо незаконної передачі майна комунальної власності області місцевим територіальним громадам. Обидва протести задоволені.
 
Енергозбереження
 
Активізовано прокурорське реагування у сфері енергозбереження та своєчасності розрахунків за газ. Так, на виконання припису прокурора м. Ужгорода, КП "Уж-тепло" протягом поточного року сплачено заборгованість
перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ в сумі 2,2 млн. грн.
 
За наслідками розгляду подання прокуратури області про усунення ПАТ "Закарпатгаз" порушень вимог чинного законодавства при наданні послуг з постачання та транспортування природного газу споживачам, притягнуто до відповідальності 9 посадових осіб 7 філій ПАТ "Закарпатгаз" по області, які зловживали своїм монопольним становищем на ринку, грубо порушували права постачальників та споживачів щодо вільного вибору контрагента.
 
Охорона здоров'я
 
Постійна увага приділяється здійсненню нагляду за станом додержання в області законів у сфері охорони здоров'я.Вживались заходи щодо соціального захисту прав громадян з особливими потребами, в тому числі перевірялась повнота вжитих заходів органами державного контролю, а також на охорону здоров'я.
 
Всього, за результатами перевірок щодо додержання законодавства про захист прав інвалідів з початку поточного року органами прокуратури області порушено 1 кримінальна справа, внесено 80 приписів та поданнь, до відповідальності притягнуто 57 осіб, в тому числі 1 посадовця Закарпатської ОДА.
 
Проведеними у поточному році перевірками закладів охорони здоров'я виявлено низку порушень, у тому числі кримінально-карних, пов'язаних з неналежним наданням медичної допомоги.
Так, прокурором міста Ужгорода порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості службових осіб Ужгородського міського перинатального центру та неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками вказаного закладу, дії яких призвели до виникнення ускладнень та смерті новонародженої дитини.
 
Всього за результатами перевірок з вказаних питань протягом поточного року порушено 1 кримінальну справу, розглянуто із вжиттям заходів 22 приписи та подання, принесено 1 протест, до відповідальності притягнуто 45 посадих осіб.
Додержання природоохоронного законодавства
 
Пріоритетним напрямком для органів прокуратури залишається охорона навколишнього природного середовища. Цього року першочергова увага приділялася таким напрямкам діяльності, як додержання законності у сферах використання бюджетних коштів, охорони надр, лісових ресурсів та поводження з відходами.
 
У 1 півріччі органи прокуратури області в екологічній сфері порушили 20 кримінальних справ, з яких 7 скеровано до суду, задоволено 13 протестів на незаконні акти, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 450 посадових осіб органів виконавчої влади і місцевого самоврядування. До бюджету відшкодовано 831 тисячу гривень.
 
Прокурори виявили значну кількість порушень законодавства про охорону атмосферного повітря та 12 тис. тонн викидів в атмосферу.
 
Активізована робота прокурорів у сфері охорони та використання надр. Продовжуємо виявляти факти, коли підприємці користуються надрами за відсутності дозвільної документації, ліцензій, правоустановчих документів на земельні ділянки. Цьогоріч порушено 5 актуальних кримінальних справ за фактами незаконного видобування твердих корисних копалин – туфового каменю і глини, а також прісних підземних вод.
 
Перевіряється використання виділених на ліквідацію наслідків повені травня-червня 2010 року коштів. Усього за результатами цих перевірок вже встановлено збитків на загальну суму 783 тисячі гривень. За їх наслідками у березні було порушено кримінальну справу проти осіб Управління капітального будівництва Закарпатської ОДА.
 
Також цього року вже порушено 12 кримінальних справ за недодержання лісового законодавства.
 
Земельне законодавство
 
Упродовж 6 місяців 2010 року за результатами перевірок з питань додержання земельного законодавства органами прокуратури області вже порушено 30 кримінальних справ, а це вдвічі більше ніж минулого року. 18 скеровано до суду.
 
Крім того розглянуто 110 приписів та подань, задоволено 281 протестів на незаконні рішення виконавчої влади та місцевого самоврядування у сфері земельних відносин.   За актами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 62 посадових осіб (торік 18), та вже відшкодовано близько 908  тис. грн. (торік 259 тис. грн.), з них – 842 тисячі - до бюджету.
Прокурори попередили незаконне вилучення земель із державної і комунальної власності загальною площею 290 га, і реально повернули - 937 га. Площа земель, які ще підлягають поверненню за позовами, які перебувають у провадженні суду складає 3 176 га.
 
Прокурори продовжують виявляти факти перевищення службових повноважень та службове підроблення документів посадовими особами. Продовжуються факти підроблення рішень сесій сільських рад та видачі завідомо неправдивих державних актів на право приватної власності на землю. Є факти незаконної видачі погоджень проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, державних актів. Встановлені факти порушення вимог земельного законодавства підрозділами Держкомзему при наданні земельних ділянок у власність, оформлення документів щодо їх приватизації або передачі в оренду.
 
Втім ще потребує активізації робота правоохоронних, контролюючих органів із захисту земель лісового та водного фондів, а також заповідних територій.
 
Захист прав і свобод дітей
Суттєво підвищилась ефективність наглядової діяльності у сфері захисту прав і свобод дітей, яких в області проживає понад 170 тисяч. За 6 місяців 2011 року спостерігається зменшення вчинення злочинів у підлітковому середовищі майже на 8,9 %. Водночас на 33,3% збільшилась кількість дітей, які вчинили злочини у стані алкогольного сп'яніння.
 
Прокуратура в цьому році вивчала питання стану профілактичної роботи серед дітей та підлітків, схильних до вживання алкоголю та тютюнопаління.
 
На вимогу прокурорів в податкові органи скеровані 29 матеріалів щодо застосування до суб'єктів господарювання штрафних санкцій за реалізацію алкоголю неповнолітнім на суму близько 200 тисяч гривень.
 
На захист дітей прокуратура в цьому році порушила 42 кримінальні справи, які вже скеровані до суду. До відповідальності притягнуто 194 посадові особи. На користь дітей відшкодовано 425 тисяч гривень та поновлено права понад 2,6 тисячам дітей.
 
 
 
 
Представництво у судах
 Загалом при здійсненні представницьких повноважень органами прокуратури області у першому півріччі поточного року на захист прав громадян та інтересів держави пред'явлено в суди позовів та заяв на загальну суму 16 мільйонів 29 тисяч гривень. При цьому на стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати пред'явлено заяв на загальну суму 3 мільйона 293 тисячі гривень, за результатами розгляду яких судами стягнуто на користь громадян 2 мільйона 626 тисяч.
 
На захист державних інтересів прокуратурою пред'явлено до суду позовів на загальну суму 12 мільйонів 721 тисячу гривень. Всього суди задовольнили 1218 позовів прокурорів на загальну суму 10 мільйонів 811 тисяч гривень.
 
Апаратом прокуратури області підготовлено та направлено до судів 3 позови про відшкодування збитків, заподіяних злочинами у бюджетній сфері на загальну суму 3 млн. 660 тис. грн.., які перебувають у провадженні судів. До прикладу, 12 травня прокуратурою пред'явлено позов в порядку статті 28 КПК України в інтересах держави в особі Чопської митниці до 3-х громадян про стягнення солідарно збитків, завданих злочином в сумі більше 3-х мільйонів гривень несплачених митних платежів за переміщення на митну територію України транспортних засобів без їх розмитнення.
 
 
Підтримання державного обвинувачення
 
Протягом 6 місяців 2011 року судами області розглянуто з участю державних обвинувачів 1 224 кримінальні справи з постановленням вироків. Прокурором області підтримано державне обвинувачення у 1 кримінальній справі, його заступниками – у 4.
        
Разом з тим, зменшилась порівняно з аналогічним періодом минулого року особиста участь керівників міськміжрайпрокуратур у судовому розгляді кримінальних справ – з 183 до 149 справ.
        
Дещо зменшився також рівень апеляційного реагування прокурорів на неправосудні вироки судів.
 
 
Транспорт
 
Прокуратура області наглядає і за додержанням законів на залізниці. Протягом 6 місяців 2011 року за результатами перевірок у порядку здійснення правозахисної діяльності органами прокуратури на транспорті порушено 9 кримінальних справ за такими фактами, як зловживання владою або службовим становищем, перевищення влади або службових повноважень, службова недбалість, невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, грубе порушення законодавства про працю та за невиплату зарплати. Прокуратура внесла 160 документів реагування, з яких більшість – у сфері автомобільного транспорту. За актами прокурорського реагування відшкодовано 6 мільйонів 532 тисячі гривень, із яких на оплату праці – 5 мільйонів 265 тисяч гривень, до пенсійного фонду – 930 тисяч гривень та 77 тисяч – до бюджету.
 
 
Контрабанда і нелегальна міграція
 
           Відділом прокуратури області вживаються заходи щодо усунення порушень закону в діяльності органів Чопської митниці та Чопського і Мукачівського прикордонних загонів. Аналіз показників правоохоронної діяльності митниць краю свідчить про наявність невирішеної проблематики. Падіння показників протидії контрабанді є одним із найбільших в державі. Вартість предметів контрабанди суттєво зменшилася.
          
Працівники відділу прокуратури виявили факти підроблення працівниками Чопської митниці протоколів про порушення митних правил з метою покращення своїх показників. Виявлено 24 таких випадки та порушено 1 кримінальну справу за фактом вчинення службового злочину. Крім того цього року прокуратура виявляла випадки недодержання посадовцями Чопської митниці вимог законів, що стосуються митного огляду вантажів.
 
Прокуратурою області цього року проведено перевірки і в Чопському та Мукачівському прикордонних загонах. Є факти  недодержання прикордонниками вимог законів при здійсненні адміністративного провадження у справах про порушення режиму Державного кордону України. Цього року прокуратура внесла начальникам прикордонних загонів документи реагування, за якими притягнуто до дисциплінарної відповідальності 34 особи.
 
Аналіз криміногенної ситуації на державному кордоні свідчить, що Закарпаття і надалі продовжує залишатись "привабливим" для незаконних мігрантів та організованих злочинних груп, які займаються їх переправленням через кордон.
 
Кількість осіб, які були передані правоохоронними органами суміжних держав і безперешкодно перетнули кордон на території області – 112. Особливо багато таких випадків на ділянці обслуговування Чопського прикордонного загону.
 
Стан додержання прав громадян при їх затриманні, доставленні та триманні в кімнатах для затриманих та в ізоляторах
 
Належним чином прокурори в цьому році відреагували на порушення прав затриманих, ув'язнених та засуджених. Завдяки цьому майже втричі зменшилася кількість осіб, які незаконно і понад встановлені законом терміни утримувалися в кімнатах для затриманих та доставлених чергових частин органів внутрішніх справ.Таких цього року 103 проти 275 – у минулому. Прокурорські перевірки показали, що спецустанови, де утримуються громадяни, не завжди дотримуються вимог медико-санітарного, матеріального забезпечення в ізоляторах та в установі виконання покарань. Виявлені випадки тримання ув'язнених в ізоляторах тимчасового тримання понад 10 діб та не виведення утримуваних осіб на прогулянку.
Міжнародне співробітництво

 
Прокуратурою Закарпатської області в цілому забезпечується належний рівень виконання правоохоронними органами положень міжнародних договорів про надання взаємної правової допомоги та міжнародного співробітництва.
 
Так, за 6 місяців 2011 року прокуратурою області організовано якісне виконання 304 міжнародно-слідчих доручень про проведення процесуальних дій, які надійшли від правоохоронних органів іноземних держав.
 
В порядку перейняття кримінального переслідування від іноземних правоохоронних органів надійшло 2 кримінальні справи щодо громадян та мешканців Закарпатської області.
 
Старшим помічником прокурора області з міжнародно-правових доручень опрацьовано та скеровано 11 екстрадиційних клопотань та відповідних матеріалів щодо видачі осіб, які перебували в   міжнародному розшуку.
 
 
Звернення громадян
 
Органами прокуратури області за 6 місяців 2011 року вирішено по суті більше 3,5 тисяч звернень, із них - 55 звернень народних депутатів України.
        
Помічається тенденція щодо росту скарг з питань порушення земельного законодавства. Так, за 6 місяців поточного року відділом захисту інтересів громадян та держави у сфері земельних відносин було вирішено 211 звернень.  
         
За рахунок заяв громадян про заявлення прокуратурою позовних заяв до суду про перерахунок пенсій відповідно до Закону України „Про соціальний захист дітей війни", збільшилась на 10% кількість скарг з питань соціального захисту пільгових категорій громадян.
        
На 8% вдалось зменшити кількість вирішених звернень з питань законності притягнення до адміністративної відповідальності громадян.
        
Враховуючи віддаленість районів від обласного центру, у першому півріччі прокурором області та начальником відділу здійснено виїзди до 5 міськрайпрокуратур на особистий прийом громадян за місцем їх проживання. 
Статистика
 
Протягом 6 місяців 2011 року в ході проведених прокуратурою області перевірок були встановлені факти безпідставного обліку виявлених службою боротьби з економічною злочинністю 36 злочинів та службою УБОЗ – 11 злочинів. Залишились не облікованими 16 злочинів органами внутрішніх справ за видами економічної діяльності. Також необґрунтовано було віднесено до бюджетної системи 22 злочинів.
        
Виявлені порушення щодо обліку забезпечення відшкодування збитків за закінченими розслідуванням кримінальними справами слідчими органів внутрішніх справ та слідчими податкової міліції.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області
08 липня 2011р.

Теги: прокуратура, злочин, корупція, кримінал

Коментарі

nata 2011-11-15 / 11:58:00
дякуємо за дані, але чи відповідають вони дійсності? Якщо так, то чим потім допомагають наркозалежним підліткам? Віддають назад їх недоумкуватим батькам?

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 1
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини