Над чим працює податкова міліція Закарпаття? (ОНОВЛЕНО)

Як уже повідомляло "Закарпаття online", сьогодні в ДПА в Закарпатській області в Ужгороді відбулася прес-конференція першого заступника голови – начальника УПМ ДПА у Закарпатській області Івана Івановича Шведа, на якій він інформував журналістів обласних та всеукраїнських ЗМІ про результати роботи підрозділів податкової міліції за І квартал 2007 року.

Над  чим  працює  податкова  міліція Закарпаття? (ОНОВЛЕНО)Як зазначив Іван Швед, головне завдання податкової міліції – це здійснення заходів по виявленню та припиненню злочинів щодо ухилення від оподаткування та боротьба з тіньовою економікою.

Ця робота ведеться по кількох напрямах. Враховуючи географічне розташування області, багато уваги приділяється боротьбі з контрабандою та виявленню псевдоекспортних операцій при здійсненні зовнішньоекономічних відносинах. Так, протягом 1 кварталу 2007 року у сфері зовнішньоекономічної діяльності виявлено 4 злочини, пов'язані з ухиленням від сплати податків. В цілому за цей період виявлено 45 злочинів у сфері оподаткування, по яких порушено 29 кримінальних справ.

Одним із засобів ухилення від оподаткування та мінімізації сплати податків є використання суб'єктів господарювання, які мають ознаки фіктивного підприємництва. Тільки протягом січня-березня припинено діяльність 26 фіктивних фірм та 1 конвертаційного центру. Відносно посадових осіб СГД, які шляхом використання фіктивних фірм та конвертаційних центрів ухилялися від сплати податків, порушено 7 кримінальних справ.

Значна увага приділяється виявленню та попередженню фактів необґрунтованої заяви на відшкодування сум ПДВ з бюджету. З початку року попереджено 55 фактів такої заяви на загальну суму 7,3 млн. грн. По 2 фактах необґрунтованої заяви на відшкодування ПДВ порушено кримінальні справи.

У співпраці з митними та іншими правоохоронними органами здійснювалися заходи в рамках операції “Псевдоекспорт”, в ході якої попереджено протягом січня-березня 2 факти псевдоекспортних операцій на суму понад 2 млн.грн. У квітні також попереджено одну псевдоекспортну операцію - 90 тонн каучуку синтетичного на суму 6 млн. грн.

В ході здійснення заходів по боротьбі з тіньовою економікою з незаконного обігу вилучено товарів на суму 2,3 млн. грн. в тому числі контрабандного походження на 1,2 млн. грн.. Із них підакцизної продукції на 227 тис. грн. (близько 10 тис. пляшок горілки, 1 тис. літрів спирту, 50 тис. пачок сигарет, 4 тонни паливно-мастильних матеріалів).

Припинено діяльність 24 підпільних цехів, в т.ч. 10 – по нелегальному виробництву алкогольної продукції. З підпільних цехів вилучено незаконно виготовленої продукції та устаткування на суму 900 тис. грн. По виявлених фактах підпільного виробництва та реалізації фальсифікованої алкогольної продукції порушено 13 кримінальних справ за ознаками злочину, передбаченого ст. 204 КК України. На одній з таких кримінальних справ Іван Іванович зупинився більш детально. Йдеться про виявлення наприкінці січня цілої підпільної мережі по нелегальному виготовленню і реалізації фальсифікованої алкогольної продукції з етикетками відомих закарпатських коньяків.

У прес-конференції взяв також участь заступник начальника УПМ-начальник слідчого відділу податкової міліції ДПА у Закарпатській області Рокітянський Валерій Володимирович. Він зазначив, що працівниками слідчого відділу закінчено провадження по 16 кримінальних справах, із яких направлено до суду – 15; закрито – 1. Судами розглянуто 8 кримінальних справ, по яких винесено звинувачувальні вироки. Але головне завдання розслідування таких справ – відшкодувати нанесені державі збитки. В цілому по кримінальних справах, що перебувають в провадженні, збитки складають 7,9 млн. грн., із яких 3,3 млн. грн. уже відшкодовано. Для забезпечення відшкодування збитків по кримінальних справах також накладено арешти на майно підслідних загальною вартістю 3,5 млн. грн.
Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області
26 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини