Фестиваль "На Івана Купала" відкриє екстремальну повітряну атракцію

1 липня в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів фестивалю «На Івана Купала», який проходитиме 9 липня в урочищі Воєводино Перечинського району.

Фестиваль "На Івана Купала" відкриє екстремальну повітряну атракцію

Під час фестивалю відбудеться Перша Олімпіада неолімпійських видів спорту, а також відкриття унікальної атракції повітряного екстриму, яка стаціонарно діятиме на Закарпатті вперше в Україні.
За словами завідувача кафедри туризму УжНУ, к.с.н. Федора Шандора, у Перечинському районі досі було значно менше туристично привабливих атракцій, ніж в інших районах області.

"Сподіваємося, що у співпраці з владою та місцевими підприємцями досягнемо розвитку туризму на Перечинщині, тому підтримуємо починання, зокрема, одне з найкращих свят -- фестиваль на Івана Купала, -- сказав Ф. Шандор. – Завдяки об'єднанню зусиль фахівців УжНУ та представників місцевої влади було віднайдено кілька оригінальних моментів, які можуть зацікавити туристів на Перечинщині. Природою людей вже не здивуєш, тому потрібні різноманітні атракції. До роботи активно підключилися села Тур'я-Бистра, лумшорська зона, а також Тур'я-Пасіка, де розташоване урочище Воєводино, а однойменний туристичний комплекс торік був визнаний експертами найкращим на Закарпатті".

Анатолій Перцев, голова Перечинської райради зауважив, що вже розроблено карту туристичних маршрутів району, видано буклети і диски з інформацію кількома мовами. Водночас район досі не має фестивалю обласного значення, але сподівається, що саме купальське свято зможе набути такого масштабу. До нього залучені колективи з усього району, щоб презентувати культуру і звичаї цього краю.

 "Туристи з різних куточків світу приїжджають до Воєводина не лише помилуватися природою та скуштувати місцевих страв, але й пізнати нашу культуру і традиції. Тому ми організовуємо фестиваль саме в одне із найбільших та найцікавіших свят українців – Івана Купала. 9 липня усе розпочнеться вже о 10.00, гості зможуть дегустувати вино, мед, наливки місцевого виробництва, а також брати участь чи спостерігати за ходом "олімпіади з не олімпійських видів спорту", -- розповіла член оргкомітету фестивалю Діана Мошак. Усього на "Олімпіаді неолімпійських видів спорту" буде представлено 28  видів спорту (на Закарпатті зареєстровані асоціації 63 таких видів спорту). Серед них – американський футбол, петанк, пейнтбол, чірлідінг, фрісбі, мінігольф, шахмати, риболовецький спорт, дартс, стрільба з луків, квадроцикли, регбі, армреслінг та інші. 

У програмі свята також традиційні для Івана Купала пускання вінків на воду, стрибання через вогнище тощо. Концертна програма розпочнеться о 18.00 і триватиме допізна. На святі, за словами Федора Шандора, заплановано встановлення чергового рекорду України. Що це буде — поки сюрприз.

Щодо нових атракцій, то йдеться, зокрема, про "повітряний екстрим" зіп-лайн -- спуск на тросі з гори із спеціальним спорядженням, довжина спуску -- 220 метрів (між 5-ма станціями), висота—15 метрів (як 5-верхівка). На Закарпатті зіп-лайн вперше в Україні діятиме стаціонарно та впродовж усього року і є найдовшим в країні.  Це вид екстремального туризму користується значною популярністю на американському континенті, звідки й завезене обладнання, і відтепер буде доступним в Україні. Тут працюватимуть професійні інструктори, встановлено подвійний трос, вжито усіх заходів безпеки, тож випробувати атракцію зможуть навіть діти.

01 липня 2011р.

Теги: повітряна атракція, фестиваль, Івана Купала

Коментарі

Грицик Петр(о) 2011-07-02 / 08:57:00
Воєводино гуляє за "чесно зароблені" гроші! Да і я їм мало підкину за проданий нами із Івегешом Зарічовський гравій.

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 2
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 8
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 10
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
/ 1
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини