В Ужгороді стартує міжнародний фестиваль молодіжних субкультур «ПорабулоФест»

У середу, 29 червня, в прес-центрі «Закарпатської правди» відбулася прес-конференція на тему «Презентація третього міжнародного фестивалю «ПорабулоФест» за участі організаторів дійства Наталії Тарнай, Юлії Миронової, Антона Рижих та Віктора Рожка. Вони розповіли представникам закарпатських ЗМІ про сам фестиваль, сюрпризи та новинки, які очікують глядачів на цих вихідних.

В Ужгороді стартує міжнародний фестиваль молодіжних субкультур «ПорабулоФест»

Так, Наталія ТАРНАЙ розповіла, що 2 та 3 липня 2011 року в Ужгородському амфітеатрі проходитме ІІІ щорічний "ПораБуло фест 2011", під час якого Ужгороді та гості міста можуть зустріти купу друзів, заведете нові знайомства та й взагалі якісно проведете час. "Спитаєте що там буде? Буде ВСЕ! – прокоментувала Н. Тарнай. - Фест складатиметься з системи 42 пазлів різних подій, де кожен глядач може стати учасником, а кожен учасник – глядачем; це і є основною фішкою фестивалю. Давно пора було об'єднати образотворче, кіно-, театральне, музичне, танцювальне, кулінарне та бойове мистецтво, мистецтво створення образу, шоу екстремальний спорт, розваги, відпочинок в повний смачний фарш. Не ігноруйте можливість здобуття нових хобі та навиків не покидаючи території фесту. Культурне життя всього міста сконцентроване в часі та просторі. Все що необхідно зробити – це викроїти час і прийти".

Також, за словами організаторів, ужгородців чекають численні майстер-класи. Так, гостей фестивалю вчитимуть йозі та медитації, гончарству, малюванню на одязі, зав'язуванню вузлів, створювати повітряного змія та скляні скульптури, а ще танцювати хіп-хоп. 

Крім того, в "Амфітеатрі", що на вулиці Кошицькій, де проходитиме основна частина подій, будуть  і концерти 9 гуртів ("Точка кипіння", "Елегантно зіпсовані", "Триставісім", "4исла", The End тощо), виставка художніх робіт та поезії.  А ще буде театралізований концерт "Secret world of music", масове пускання мильних бульбашок (діаметром до 2 метрів!) та екстремальне шоу перукарів. Представлятимуть свої вміння і майстри з Туреччини та Китаю, а також можлива участь художників зі Словаччини. "Фестиваль буде цікавим для будь-кого: від молодих до літніх людей, - зазначив ще один спів організатор Антон РИЖИХ,  - адже буде представлені не тільки молодіжні гурти та художники, а й старші їхні колеги". Розпочнеться ж він з перформенсу на площі Театральній, який відбудеться 2 липня о 16.00.  Загалом, на ньому будуть представлені близько 200 учасників.
Ще один співорганізатор фестивалю Віктор РОЖОК розповів про новинки цьогорічного "ПорабулоФесту". Зокрема, мова йде про вечірку open-air від Uzhgorod techno culture та Chicaroness shator, що відбудеться 3 липня. А ще третього липня о 14.00 у нас буде відбуватися цікава акція: будь-яка людина зможе прийти в "Амфітеатр"  зі своєю ідеєю і презентувати її громадськості. За кращу ідею отримають міні-грант, обіцяють організатори.

Співорганізатор фесту Юлія МИРОНОВА розказала про історію створення фесту. За її словами, сама ідея проведення "ПорабулоФесту" виникла ще три роки тому. "Спочатку була просто ідея зібрати своїх друзів та знайомих митців, аби показати людям своє вміння, - каже Ю. Міронова. - Після проведення першого фестивалю ми  зрозуміли, що вийшло все непогано і треба повторити. А вже після другого дійшли висновку, що це слід робити постійно". 

Організатори також сказали, що дуже вдячні Закарпатській облдержадміністрації та особисто заступнику голови ОДА Івану Качуру за підтримку в організації фестивалю.  І так само дякують газеті "Закарпатська Правда", яка є інформаційним спонсором свята та висвітлює фест на своїх шпальтах.

29 червня 2011р.

Теги: ПарабулоФест, фестиваль, молодь

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини