Влада Іршавщини не може дати раду розкрадачам Боржавської вузькоколійки?

Проблема Боржавської вузькоколійки ще не вичерпана. Наразі справа розглядається правоохоронними органами, тому всі дії по демонтажу призупинено. Однак, очевидно, закон -- не для всіх.

Влада Іршавщини не може дати раду розкрадачам Боржавської вузькоколійки?

Адже, у понеділок, 20 червня, луганські "власники", не дочекавшись рішення суду, знову демонтували близько трьох кілометрів рейок.

Аби з'ясувати, в чому справа, в Довге поїхали голова районної ради Станіслав Сухан  разом із заступником Петром Добромільським та депутатами районної ради Віктором Вірагом, Валерієм Васильцем, Василем Павлюком. На місці зустріли трьох молодиків, котрі по суті є лише найманими робітниками. За якийсь час до керівників району прибув чоловік, який представився Михайлом Вікторовичем і стверджував, що є власником цього відрізку вузькоколійки, а тому забирає лише своє майно. Та документів на дозвіл демонтажу при собі не мав. Зробив декілька дзвінків з мобільного телефону, щоб принесли необхідні папери. Відтак  псевдовласник вузькоколійки зник, навіть не попрощавшись, повідомили Закарпаття онлайн в Іршавській райраді.

Керівництво району  також наголосило на необхідності місцевим правоохоронним органам посилити контроль за виконанням наказів прокуратури.

До речі, цього ж дня голова райради звернувся з позовом до Закарпатського окружного адміністративного суду. У документі зазначено ряд вимог. По-перше, прийняти даний адміністративний позов до розгляду. По-друге, витребувати у відповідача всі матеріали, на підставі яких на аукціоні відбувся продаж 15 кілометрів вузькоколійки від Приборжавського до Кушниці під демонтаж. По-третє, визнати протиправним та скасувати рішення відповідача про включення згаданого відрізку вузькоколійки до переліку об'єктів, що підлягають приватизації шляхом продажу на аукціоні під демонтаж. По-четверте, для забезпечення позову заборонити будь-яким суб'єктам господарювання та іншим особам вчиняти дії щодо демонтажу та вивезення рейок за межі району. 

Вже наступного дня Станіслав Сухан звернувся з листом до голови обласної ради Івана Балоги. Керівник району наголосив на тому, що заходи, які вживаються для збереження вузькоколійки, наштовхуються на перепони, що штучно утворюються на рівні області, в тому числі з боку правоохоронних органів. Роботи по демонтажу та вивезенню майна не припинено, йдеться у листі.

Представники регіонального Фонду держмайна в області, покупці відрізку вузькоколійки уникають контактів з районною владою, здійснюючи при цьому опосередкований тиск на окремих громадян. А це, на думку голови райради, ставить під сумнів законність продажу вищезазначеного майна залізниці. 

22 червня 2011р.

Теги: Боржавсько вузькоколійка, влада, демонтаж

Коментарі

Русин 2011-06-24 / 21:07:00
Реалії сьогодення.
Хто крайній. Хто завертів таке свинство.
Якась тварина стоїть за мерзенною аферою по продажі вузькоколійки на металолом, а вся влада неможе нічого зробити. Де таке є у світі.
Якщо хтось знає то нехай дасть логічну цепочку із прізвищ у студію. А місцеві подельники тоже "хороші" - за пару копійок руйнують історичну спадщину.
Це нагадує мені сцену із російського суду 200-річної давності, коли судили двох селян за те, що вони повідкручували гайки з кріплення рельс до шпал. Суддя питає як вони християни таке зробили, то вони знявши шапки і метаючи хрести направо-наліво запевняли, що вони справжні християни і відкручували тільки через одну гайку.
Або недавній випадок у присілку "Широкий" с. Нижній Бистрий коли місцевий покидьок зняв і продав 5км. телефонного дроту відрізавши приселок на довгий час від світу.
Або те, що робиться на посушливих землях Східної і Південної України, коли місцеві жителі наймаються від безвиході фірмам-аферистам, які викопують труби для зрошення мільйонів гектарів.

мИХАЙЛО 2011-06-23 / 00:26:00
ДО АНОНІМА. До чого тут свободівці, дивний ти АНОНІМЕ? Закарпатці НЕ ОБРАЛИ до обласної ради жодного свободівця. ОБРАЛИ РЕГІОНАЛІВ, бо вони БУДУЮТЬ НОВЕ ЗАКАРПАТТЯ. А для цього потрібно порізати на металолом СТАРЕ ЗАКАРПАТТЯ і вигідно продати. Звертайтесь до найчесніших і найпрофесійніш депутатів, яких ви обрали у владу.

ПАВЛО Білецький 2011-06-22 / 23:16:00
Нехай би підійшли до максима хохлова і запитали, чому він попри незгоду районної ради у 2008 році підписав рішення про продаж цих 15 кілометрів. О там треба копатии і цього нехриста питати, а не тупцювати на місці!

2011-06-22 / 23:03:00
де тепер ті браві політичні курви свободівці ?!

де та продажна прокуратура, УБОЗ , СБУ та інша мерзота статистів !?

тепер жодна прокурорська шльондра не може опротестувати рішення про прихватизацію вузькоколійки !?

закарпатець 2011-06-22 / 16:36:00
Вони не крадуть! Вони інвестори, які суворо дотримуються принципів новітньої історії України: саме головнесвоєчасно урвати, допокі народ займається гімнами, прапорами, "перемогою", подвійним громадянством. А історія, не кажучи вже про технічну історичну спадщину нашого краю, нікого не цікавіть. Навіть народжених у Закарпатті, не те, що луганських "металістів". Но вони крутійши за наших ромів, ті тількі люкі крадуть, й то в ночі. Було б смішно, якби не так сумно...

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 4
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини