Для ранньої рослинної продукції основними показниками безпеки є вміст нітратів та залишкові кількості пестицидів, які визначаються в міліграмах на кілограм ваги продукту (мг/кг).
Як повідомила Закарпаття онлайн зав. токсикологічною лабораторією Закарпатської обласної санепідстанції О.С. Пономарьова, станом на 1-ше червня 2011 р. санепідстанціями Закарпатської області в порядку вибіркового контролю на визначення вмісту нітратів був досліджений 471 зразок ранньої рослинної продукції 21-ого найменування, в 12-ти з яких визначалися перевищення максимально допустимих рівнів, що становить 2,5%. По всіх випадках приймалися міри адміністративного впливу у вигляді штрафів, вилучення залишків рослинної продукції з реалізації, попередження керівників ринків, а також реалізаторів.