На Закарпатті "п'яна" сварка закінчилася "поножовщиною"

Намагаючись пояснити ту чи іншу життєву ситуацію, ми нерідко зауважуємо, мовляв: то була чистісінька випадковість. Але досвід переконує: насправді причиною будь-яких наслідків завжди є закономірність. Ось і у випадку, котрий трапився днями у місті Перечин Закарпатської області, з першого погляду також можна було б сказати, що людина постраждала через випадковий збіг обставин. Однак, якщо глибше копнути… Та, зрештою, розповімо все за порядком.

На Закарпатті "п'яна" сварка закінчилася "поножовщиною"

В одному з перечинських кафе днями зібралася галаслива компанія. Чоловіки відпочивали за кухлем пива. Згодом вирушили по домівках, але один з гурту, 48-річний перечинець, чомусь залишився. Він замовив собі ще спиртного, а потім підсів за інший столик, де заходився сперечатися з незнайомцями через проблему, не варту навіть виїденого яйця. Серед тих незнайомців був і раніше неодноразово судимий 51-річний місцевий житель. Обидва чоловіки, як пізніше з'ясується, мають непрості характери. Про таких ще кажуть: ними шибає. Здебільшого подібні люди самі собі шукають проблем на голову. А тут зібралося таких двоє. Молодики довго сперечалися аж до хрипоти. Далі пішли у хід взаємні образи, лайка. Працівники кафе пригадують, що того дня ці неспокійні клієнти за час свого перебування у закладі відпочинку встигли усім добряче набриднути. І відвідувачі, і офіціанти не могли дочекатися, коли вони нарешті підуть. Точно не відомо, скільки тривала словесна перепалка між згаданими молодиками, в якусь мить, той, що раніше був судимий, несподівано із задоволеним виглядом переможця встав і попрямував до виходу. Лише згодом чи то офіціанти, чи хтось з відвідувачів звернули увагу на недавнього його опонента. Чоловік сидів, зігнувшись і тримаючись за груди, з яких текла кров.

Незабаром у кафе прибули медики швидкої допомоги та слідчо-оперативна група Перечинського райвідділу міліції. Травмованого доставили у лікарню. У нього діагностували проникаюче поранення грудної клітки та живота. Довелося потерпілому терміново зробити операцію, оскільки лезо зачепило життєво важливі органи.

Тим часом співробітники міліції працювали на місці пригоди. Опитавши багатьох очевидців, стражі порядку отримали чітку картину злочину і вже здогадувалися, хто б міг його скоїти. Судячи з опису зовнішності зловмисника, скидалося на те, що до "поножовщини" причетний згаданий 51-річний перечинець. Хоча чоловік останнім часом нібито й взявся за розум – має сім'ю, дитину, знайшов роботу, все ж від свої поганої звички влаштовувати "розборки" не відмовився. Тож правоохоронці розбилися на групи – частина залишилася документувати справу на місці злочину, інші стражі порядку подалися за адресою проживання підозрюваного.

Але вдома його не виявилося. Потім перечинець зізнається: незважаючи на чималу дозу випитого спиртного, він добре усвідомлював, що по нього прийдуть. Тому довго бродив по місту, дорогою викинув десь і свою зброю – кухонний ніж. А далі втомився і таки повернувся додому. Його затримали і доставили у райвідділ міліції.

Підозрюваний навіть не збирався заперечувати свою причетність до скоєння злочину. Правда, каже, що вже й не пригадає, куди викинув ніж. А ще переконує, буцімто не в змозі пояснити, чому напав на того молодика, мовляв: винна горілка. Однак дивним залишається той факт, що, вирушаючи на пиво до найближчого кафе, перечинець чомусь прихопив зі собою кухонний ніж і сховав його у шкарпетці, а у "потрібний" момент витягнув і скористався цією зброєю. Хіба це банальна випадковість?..

Наразі підозрюваний перебуває в ІТТ, вирішується питання про порушення кримінальної справи, повідомив начальник Перечинського РВ УМВС майор міліції Володимир Баєв, подальшу долю підозрюваного вирішить суд. Щодо потерпілого, то він ще у тяжкому стані і знаходиться у реанімаційному відділенні районної лікарні.

Ігор Стефанець, ВЗГ УМВС України вЗакарпатській області

31 травня 2011р.

Теги: Перечин, ніж

НОВИНИ: Кримінал

19:41
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
» Всі новини