П'яний закарпатець вчинив стрілянину з бойового "ТТ"

Зброя -- річ небезпечна, особливо у невмілих руках або в руках п’яної людини. Люди забувають відоме прислів’я, що раз у році й мотика стріляє, тому дозволяють собі “жарти” зі зброєю. А наслідки цього нерідко плачевні.

П'яний закарпатець вчинив стрілянину з бойового "ТТ"

Так, 30-річний  житель Хустського району, що на Закарпатті, хильнувши зайвого, затіяв стрілянину з бойового пістолета, який невідомо де взяв і нелегально зберігав. Почалося все з того, що в Хустський міськвідділ міліції надійшла тривожна інформація з одного з сіл району. Один із місцевих жителів повідомив стражів порядку про вечірню стрілянину на вулиці села. Цією справою  зайнялися два майори міліції: Іван Росоха та  Михайло Ігнатко. Прибувши у вказаний населений пункт, міліціонери знайшли та вилучили з салону легковика  в одного з місцевих жителів бойовий пістолет ТТ, споряджений патронами. Власник машини розповів:  зброя не його, пістолет цей  йому залишив на зберігання 30-річний односільчанин. Останній,  як з'ясувалося, відправляє бригади будівельників на заробітки в Росію. Гроші, звісно, у нього водяться. Невдовзі з ним зустрілися правоохоронці. На запитання, звідки в нього бойовий пістолет,  молодик почав  розповідати байки,  мовляв:  зброю знайшов на горищі, розбираючи стару хату... А потім зізнався, що саме він вчинив стрілянину з цього  пістолета  на вулиці рідного села. Стріляв, каже,  у повітря, був тоді дуже п'яний...

Як повідомляє помічник начальника Хустського МВ УМВС по зв'язках із громадськістю та ЗМІ капітан міліції Сергій Шимон, наразі вирішується питання про порушення за  цим  фактом кримінальної справи. Зброю вилучили та направили  на експертизу. Обставини  справи повинно з'ясувати слідство.

А от особи зловмисників, які скоїли на початку квітня розбійний напад на склад однієї з мукачівських фірм, застосувавши під час нападу газовий та пневматичний пістолети, зовні дуже схожі на бойові, працівники карного розшуку вже встановили. Розбійниками виявилися троє жителів Мукачівщини віком 27-30 років. Зброю та інші речові докази скоєння цього злочину вилучили.

Досвід переконує:  часом можна наробити біди навіть  з т.зв. "іграшковою"  зброї.  Для прикладу випадок, що стався на Виноградівщині. У  районну лікарню днями звернувся по медичну допомогу 28-річний  житель одного з тамтешніх сіл.  Медики виявили  в чоловіка поранення шиї і  повідомили  про це міліцію. Слідчо-оперативна група  невдовзі встановила обставини, за яких травмувалася людина. Виявляється,  потерпілого поранив з пневматичної гвинтівки "Магнум" його 29-річний односільчанин. Злощасну "воздушку" вилучили, обставини справи з'ясовуються.

Стрілянина з "пневматики" лунала нічної пори  і на  Тячівщині. Дві компанії місцевих молодиків, відпочиваючи в сільському барі, щось не поділили між собою. Як наслідок --  один вихопив з машини пневматичний пістолет і  кілька разів вистрелив у бік свого "кривдника". На щастя, ніхто не постраждав.

За інформацією начальника Тячівського райвідділу міліції полковника Михайла Немеша, лише за останній місяць тамтешні правоохоронці вилучили з незаконного обігу  шість  одиниць вогнепальної зброї. Найбільший "улов" був у тячівських дільничних під час візиту до оселі 46-річного жителя  одного із сіл району.  Під ліжком у кімнаті господар  переховував  карабін "Маузер"  з п'ятьма патронами до нього, а за шафою міліціонери знайшли ще й  мисливські рушницю та  ніж. Звідкіля в дядька  все це  добро,  з'ясовують слідчі органи.  Встановлюють також  походження  і  малокаліберної гвинтівки  та 20 патронів до неї, котрі виявили у 45-річного жителя  одного з населених пунктів Тячівського району. Зброю господар  зберігав  у надвірній  будівлі. 

А ось   62-річний  ужгородський пенсіонер, коли у його оселі знайшли незареєстрований  газовий пістолет,  пояснив звідкіля  у нього цей "ствол"  доволі "оригінально",  мовляв:  знайшов біля одного з готелів міста...

Запасається народ і патронами. Зокрема, в будинку жителя одного із сіл Іршавщини  під час санкціонованого обшуку міліціонери вилучили з шафи спальної кімнати 121 патрон калібру 5,6 мм  та 36 калібру 7,62 мм. А на вулиці біля готелю у Воловці за скоєння правопорушення був затриманий 50-річний місцевий житель. Чоловік, як виявилося, мав при собі у  кишені  75 патронів калібру 5,45 мм. В обох випадках походження набоїв з'ясовується.

Нагадаємо, що ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Якщо ж громадянин добровільно видав нелегальну зброю міліції, то він звільняється від кримінальної відповідальності.

Володимир ПАВЛЮХ, ВЗГ УМВС України вЗакарпатській області

31 травня 2011р.

Теги: зброя, стрілянина, кримінал

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини