На Закарпатті шахраї на чорному БМВ "розводять" любителів дармівщини (ФОТО)

«Лохотрони» 1990-х, коли людям продавали за сотні доларів зовсім непотрібні та часом неякісні речі, виявляється нікуди не зникли. Нині шахраї опанували банальну схему, якою, втім з успіхом користуються.

На Закарпатті шахраї на чорному БМВ "розводять" любителів дармівщини (ФОТО)

Найчастіше все виглядає так: біля вас раптово зупиняється імпортний, досить розкішний автомобіль. Людина через віконце щось питає. Наприклад, як проїхати до вокзалу. А потім починає розповідати про себе. І виявляється, що він італієць (німець або поляк). Вертається з престижної виставки-конференції, куди возив зразки продукції відомої в Європі фірми. А назад через кордон везти не хоче, бо нібито потрібно буде сплатити велике мито. І пропонує купити у нього цю ексклюзивну річ, якої в жодному магазині не знайдеш (бо партію ще не запустили у широке виробництво). А далі все за планом. Він називає "справжню" ціну, яка здатна шокувати будь-кого. А потім каже, що погоджується на половину і у якості призу дарує ще один набір.

Продають таким чином зазвичай набори посуду або ножів-виделок. Минулого року декілька таких випадків було зареєстровано в Ужгороді, коли довірливі люди купували набори посуду за 300-1000 євро. Зазвичай це набори нібито німецької фірми BACHMAYER SOLINGEN, якої насправді не існує у природі (достатньо спробувати відшукати інформацію про неї в Інтернеті). Коштує насправді цей посуд, вочевидь китайського виробництва, не більше тисячі гривень. Утім ця псевдо-фірма в Україні не сертифікована, тому з якого матеріалу складається -- невідомо.

Найчастіше випадки з такими шахраями реєструються за останні роки в Білорусії, Калінінграді. Однак, вочевидь фіктивні смагляві "поляки" і "німці" останнім часом полюбили і Закарпаття. Тут вони також розповідають про виставку або кажуть, що продають конфісковані на кордоні речі. Що з цього правда – невідомо.

Міліція зазвичай таким "лохотроном" не займається – спритні шахраї просто не потрапляють чомусь у поле зору правоохоронців. Зробивши свою справу, вони негайно їдуть у інше місто.

Сьогодні, 24 травня, автомобіль BMW, чорного кольору з торгівцями "фірмовим" посудом (жінка та молодий хлопець) бачили у Берегові, біля басейну. Він має номерні знаки (Т 185 ВО), які дуже схожі на латвійські, що вже вийшли з обігу у 2004 році.

Отже, будьте пильними - особливо, якщо до вас підходять якісь смагляві люди і пропонують щось дуже дешево. Адже можете потім опинитися без копійки грошей і з купою непотрібного краму на руках.

Найцинічніше, що шахраї обирають у жертви чомусь саме пенсіонерів, які довірливо віддають їм гроші, що були відкладені на "чорний день". Скоріш за все йдеться про звичайний гіпноз, оскільки постраждалі згодом розповідають, що не можуть навіть уявити як могли поголитись на таку покупку.

Якщо ви зустрічалися з подібними випадками – звертайтеся у міліцію, або пишіть у редакцію.

 

 

24 травня 2011р.

Теги: шахрай, Берегово

Коментарі

Mulidran 2018-05-17 / 23:16:05
15/05/2018 - Мукачево. Все, як у статті. Розвели пенсіонера на 250 уо. Фольксваген сріблястий, німецькі номера, смаглявий молодик з вусами. В кого є інфо, віддячу.

Віталій. 2016-09-15 / 21:16:14
Сьогодні вечором біля супермаркету "Сільпо" аналогічно впарили набір ножів "Bachmayer". Розповідали що їдуть з виставки зі Львова. Що на кордоні прийдеться розмитнювати, показували молдавські паспорти, та й авто БМВ з молдаськими номерами. Купив набір ножів за 500 грн.Думав дружині подарунок зроблю. "Выручи брат, не пожалееш...".Виручив.
Остерігайтесь "смуглявих"

п. Тамара 2011-05-26 / 00:47:00
Три года назад по этому сценарию мне предлагали купить каструли. Через год мне повезло опять встретить их. Каждый раз, останавливаясь,спрашивали дорогу к границе. Они работают давно, ну а гипноз там не причем. Думать надо.

misto 2011-05-25 / 13:41:00
сегодня утром видел эту машину в ужгороде 25.052011

местный 2011-05-25 / 09:13:00
"Якщо ви зустрічалися з подібними випадками – звертайтеся у міліцію, або пишіть у редакцію".
Было. Сижу с сыном во дворе. Останавливается черный "мерин" (подержанный, но в хорошем состоянии). Оттуда высовывается какая-то, говоря политкорректно "смаглява" рожа и машет мне, типа "подойди". Я пожимаю плечами - типа "тебе нужно ты и подходи". Из машины выходят мужчина и женщина и начинают нести всякую хрень про какой-то эксклюзив. Я их, не дослушав, обрываю. Тогда они достают пачку денег и просят меня обменять доллары по самому выгодному в стране курсу - они, дескать первый раз у нас в стране, ничё не знают...
Я уже не могу сдерживать усмешку и говорю им (а разговор происходит с "иностранцами" на русском языке): "А вы к нам во двор через границу телепортировались? Мимо банка с обменником проехать не могли".
Они тут же сели в машину, хлопнули дверцей и укатили :)

Іван 2011-05-25 / 09:06:00
дада, заходили. я посміявся))

198900 2011-05-25 / 01:38:00
Во ЛЬВОВЕ точно такое же было год назад, человек выглядит как индус или мусульманин на мерсе , точно так же - как проехать на вокзал, ой а вам случайно ненужно Zepter (несмотря на то что это известная фирма, вполне моггла быть подделка) за 300 баксов а не за 1000, не знаю но очень уж похоже на ваш случай. так что надо быть бдительными.

НОВИНИ: Кримінал

14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 2
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 10
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
» Всі новини