Туристи – про відпочинок в Ужгороді

Традиційно на травневі свята до Закарпаття приїжджають тисячі туристів. В обласного центру їх приваблюють сакури, старовинна архітектура та місцевий колорит. Ми поспілкувалися з гостями міста на фестивалі «Сонячний Напій» та поцікавилися, що сподобалося їм в Ужгороді найбільше, а чим вони залишилися незадоволені. Відповіді виявилися різними, втім доволі показовими.

Туристи – про відпочинок в Ужгороді

 Мирослав Романишин, місто Львів: "Ми приїхали зі Львова всією родиною спеціально на фестиваль меду та вина. Трохи переживали, що його перенесуть через погоду. В Закарпатті ми вже раніше були, а от в Ужгороді на відпочинку – вперше. Нам дуже сподобалося місто, воно має особливий дух, тут хочеться відпочивати. Дуже гарний музей архітектури та побуту, діти були в захваті. Не сподобалося те, що дуже важко було замовити готель. Коли ж, нарешті, знайшовся вільний номер, то за додаткове ліжко для дитини довелося доплачувати 200 гривень. Ми на це не розраховували, але загалом враження від перебування в Ужгороді досить приємні".

Антон та Юля, Дніпропетровська область : "Ми в Ужгороді вже другий день, встигли все обійти та роздивитися. Місто гарне, дуже зелене та компактне – все поруч. Подобається, що всюди бруківка, по ній приємно ходити пішки. Нам дуже сподобалася будівля колишньої Синагоги біля мосту, а ще приємно вражають ціни на фестивалі вина. Серед мінусів можемо назвати обслуговування в закладах: треба дуже довго чекати на свої замовлення і персонал у вас трошки хамуватий".

Едуард Михайлович, місто Луганськ: "Я вже багато років поспіль приїзджаю відпочивати в санаторії на Закарпатті. Але я вперше потрапив у весняний Ужгород. Дуже гарне місто, чисте повітря, привітні люди і маленькі старовинні вулички. Не сподобалося мені тільки те, що я не застав цвітіння сакур, кажуть, це - неймовірне видовище".  

Катерина, місто Київ: "Я вперше в Ужгороді, місто мені подобається. У вас тут всі дуже спокійні, повільно пересуваються, ніхто нікуди не поспішає – суцільний курорт. Мені друзі радили покуштувати місцевих страв, я спробувала угорський бограч та кукурудзяну кашу з бринзою – дивно, але смачно.  Не сподобалося те, що в центрі досить брудно і обслуговуючий персонал не надто привітний. А ще, не вистачає заходів, адже крім фестивалю меду та вина нікуди піти". 

Галина Іванівна, Запорізька область: "Почуваюся в Ужгороді, як десь в Європі. Тут все відрізняється: люди розмовляють інакше та вдягаються по-європейськи. Подобається закарпатська кухня, вино, яке я скуштувала на фестивалі та ваша міцна кава. З "мінусів" можу відзначити хіба що дещо занедбаний стан міста,  пам'ятаю його з радянських часів, тоді центр виглядав охайнішим та більш привабливим. Втім, вам безумовно пощастило жити в такому приємному та гарному куточку України".

Отже, спираючись на враження гостей Ужгорода, рестораторам варто було б звернути увагу на рівень обслуговування у закладах харчування, а міській владі - на стан центральної частини міста. Тож, як говорить відома туристична приказка, щоб заманити туристів в будь-яке місто - вистачить хитрості рекламщиків. А от щоб змусити їх повернутися - треба бути мудрим та гостинним господарем.

Вікторія Рижова, KarpatNews.in.ua

02 травня 2011р.

Теги: турист, фестиваль, сакура

Коментарі

Таки да 2011-05-03 / 08:41:00
Ябедаю: хозяева Old Cafe, что напротив католического собора, наведите, пож., порядок со своим персоналом - одна смена нормальная, а другая - слов нет! И это в центре города! В красивом кафе!

НОВИНИ: Соціо

04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 2
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
» Всі новини