Благодійність доступна кожному. У прес-центрі «Закарпаття» презентували проект «Смірупонітке» (ФОТО)

У середу в прес-центрі «Закарпаття» презентували незвичний благодійний проект «Смірупонітке», зініційований ужгородським студентом-п’ятикурсником юридичного факультету Ужгородського національного університету.

Благодійність доступна кожному. У прес-центрі «Закарпаття» презентували проект «Смірупонітке» (ФОТО)

Представити проект прийшли автор ідеї Володимир Санін та головний спеціаліст Управління в справах молоді та спорту Микола Щадей..

Як розповів Володимир Санін, проект здійснюватиметься спільно з благодійним фондом "Подих життя", який допомагає в лікуванні онкохворим дітям в Україні. Володіючи англійською та грою на гітарі ужгородський студент планує об'їхати 7 країн: Польщу, Австрію, Італію, Швейцарію, Францію, Бельгію та Німеччину. "Поспілкуватися з роботодавцями, з людьми на вулиці та з людьми, які прийматимуть мене, я зможу. Я виконуватиму якусь певну одноденну роботу, за яку мені платитимуть гроші на благодійність." Витрати на поїздку будуть мінімальними, оскільки, за словами Володимира, він планує скористатися послугами поширеного в Європі коучсерфінгу (одна з найбільших всесвітніх гостьових мереж, учасники якої безкоштовно діляться один з одним місцем для ночівлі під час подорожей).

Подорожуючи здебільшого автостопом, а вирушатиме Володимир 7-8 червня, він одночасно вестиме відеозйомку, задокументовуючи таким чином проект, який водночас розрахований і на те, щоб "показати молоді, що благодійність – це можливо і доступно кожному. Кожен може допомогти найменшою дрібничкою." На думку хлопця, більшість надто драматизують благодійність і часто соромляться жертвувати кошти, невеликі, нехай 2-5 грн, на такі цілі. Відео а відтак і сайт з подорожі будуть робитися з єдиною метою: "Я хочу показати таким самим мрійникам, як і я, що думки ні до чого не приводять. Матеріальними є дії, а не думки. І якщо ти хочеш чогось досягти, треба це робити і не боятися."

З приводу реальних заробітків, то сума, на яку розраховує Володимир Санін – це 2-2,5 тис. євро. "Виходячи з суми годинного заробітку музиканта на Корзо, а це в середньому 30 грн, я думаю, що під час подорожі за 2-3 години гри на гітарі, – каже Володимир, – на вулиці міста мені вдасться заробити 40-50 євро, решту я зможу заробити дрібними підробітками: комусь щось завантажити, десь прибрати". Обладнання, яке буде закуплене для подорожі, після повернення в Ужгород продасться і гроші також докладуться до загальної суми. На рахунок кінцевого призначення коштів, то "наразі, – розповів хлопець, – ми розглядаємо прохання Національного центру радіаційної медицини про закупівлю сетів для заготівлі тромбоконцентратів. Ця речовина необхідна онкохворим дітям, які проходять інтенсивну хіміотерапію для зупинки спонтанних кровотеч. Найбільш ймовірно, що зібрані гроші підуть саме на цю потребу".



Микола Щадей, представляючи офіційну підтримку проекту, сказав, що владою підтримуються будь-які проекти молоді, які спрямовані на її розвиток та на благодійність. В цьому ключі влада підтримує вже не перший рік Всеукраїнську благодійну акцію допомоги дітям, хворим на діабет "Серце до серця", координатором якої є пан Щадей. "Особисто для мене, – сказав він, – проект, який запропонував Володимир, цікавий уже тим, що він незвичний....Якщо порахувати, до прикладу, наше населення 1 млн 200 жителів в області, то хай кожен зхдасть по гривні і ми вже зможемо чимось реально допомогти тим же хворим дітям. Такі благодійні акції показують, що наше громадянське суспільство зростає." 

Насамкінець Володимир Санін розповів, що потребує спонсорської допомоги в плані закупівлі обладнання для відеозйомки під час подорожі: потрібні камера та нетбук. "Я сподіваюся, – сказав Володимир, – що мій проект стане іскрою, яка запалить цілий ланцюжок нових проектів". З питань співпраці можна звертатися за телефоном: 066 113 6177.

Ми ж додамо, що Закарпаття онлайн інформаційно супроводжувати і висвітлюватиме подорож Володимира Саніна, тож читачі сайту зможуть бути в курсі цього благодійного проекту, аж до його завершення.

20 квітня 2011р.

Теги: Смирупонитке, подорож, благодійність, проект, прес-центр "Закарпаття"

Коментарі

сорри 2011-04-21 / 10:50:00
Добра ініціатива. Варто підтримати

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини