13 травня відбудеться фінал V регіонального конкурсу краси «Міс Студентство Закарпаття»

У п’ятницю, 13 травня, в амфітеатрі м. Ужгорода ламатимуться стереотипи. Цього дня там відбудеться наймасштабніший конкурс краси серед студентів нашої області – «Міс Студентство Закарпаття 2011». 16 учасниць із 13 вишів Закарпаття змагатимуться між собою і буде обрано найгарнішу студентку нашої області. Переможниця матиме вибір представляти нашу область на конкурсах краси «Міс Студентство України» або ж «Міс Україна-Всесвіт».

13 травня відбудеться фінал V регіонального конкурсу краси «Міс Студентство Закарпаття»

Юля Барабан, Голова Студентської ради Закарпатської області:

"Краса - це велика сила", "Краса врятує світ" - останнім часом ці фрази звучать занадто часто і стали банальністю.  Але коли краса гармонійно поєднується з багатим духовним світом, інтелектом та бажанням зробити добру справу – це вже справді цікаво. Саме тому Студентська рада Закарпатської області цьогоріч вже традиційно долучилася до організації проведення конкурсу "Міс Студентство Закарпаття – 2011".

24, 25 та 27 березня відбулися кастинги, результат яких став приводом для справжньої радості, адже вперше конкурс  краси такого рівня є настільки широкомасштабним – за перемогу змагатимуться 16 дівчат з тринадцяти(!) вищих навчальних закладів краю. Цей факт зайвий раз підкреслює те, що конкурс в першу чергу є студентським.

Також надзвичайно тішить те, що учасниці глибоко розуміють і підтримують головну мету конкурсу. Вони роблять все можливе для того, щоб звернути увагу людей на проблему онкохворих діток та всіляко намагаються допомогти їм.

Попереду на організаторів і фіналісток чекає місяць виснажливої підготовки та, врешті, фінальне шоу в Ужгородському амфітеатрі. Тож побажаю нам всім витримки та вдачі, і я впевнена, що результат буде того вартий!"

Ярослав Таркані (x-studio-pictures). Режисер-оператор відео для конкурсу "Міс Студентство Закарпаття '11":
 
У своїх роботах в рамках цього конкурсу, я показую образ кожної дівчини. Саме показую, а не створюю, як це робить достатньо професійна команда: фотограф, візажисти, стилісти, іміджмейкери, хореографи і продюсер, який слідкує за форматом і створює хорошого рівня шоу. Але показувати індивідуальність кожної дівчини, її спосіб життя, її світогляд є набагато цікавішим, ніж відображати просто те, що блищить, світиться і мерехтить яскравими барвами всіх можливих відтінків і суміші тональних кремів з ніжною дівочою шкірою. Цікавішим, ніж просто те, що сьогодні в моді, ніж просто те, що завтра вже приїсться і вважатиметься застарілим. Люди часто так зайняті пародіями на чиїсь чужі життя, що кожну секунду забувають про справжні власні і хочуть бачити на сцені не дівчат, яких знають, а якісь недосяжні для себе образи, створені професійними командами. Тож я не намагаюсь створювати для дівчат чужі образи. Трохи можна поексперементувати, але в межах задуманої концепції. Знімаю трохи того, що відбувається "поза сценою" і не тільки... А в ході постановних зйомок дівчат непомітно для них знімаю і їх маски. І це не може мені не приносити задоволення - коли ти бачиш, як людина стає собою знову - такою щирою і безпосередньою, як і в дитинстві. Дівчата в такому віці, як наші конкурсантки, часто хочуть виглядати дорослішими. Але дорослішає тільки той, хто не боїться здаватись в душі дитиною та інколи і виглядати так. Це ще один аспект таких конкурсів краси: образи красунь, на яких рівняються маленькі дівчатка. Які є прикладом для них: реальні і найреалістичніші образи - їх сестер, подружок, знайомих. Чиїсь доньки, внучки і кохані. А видовище, коли навіть найрідніші люди починають на них приміряти маски героїнь розпіарених блокбастерів та серіалів і маски моделей з глянцевих журналів, настільки безглузде по своїй суті, що в форматі моїх робіт такого не буде.

Хочеться створювати дещо свіже і нове. Щось, що не базується тільки на основних інстинктах, а проникає набагато глибше. Дещо, що не схоже на те, що ллється з телеекранів і бездумно ховається і пародіюється.

У відео до конкурсу задуманий цікавий проект, який раніше був малоймовірним на конкурсах краси різних масштабів. А як він буде реалізований - залежить від самих конкурсанток - наскільки вони здатні переступити через свої амбіції. Це своєрідне домашнє завдання-експеримент і один з етапів підготовки - сюжет "Поза сценою".

Також будуть репортажні сюжети з конкурсу талантів і соціальних заходів, за участю учасниць.
Дивлячись на цьогорічних учасниць можу з впевненістю сказати: шоу буде класного рівня! Ми маємо хорошеньких красунь для співпраці. А кожній дівчині бажаю перемоги! Але перемоги над собою в першу чергу.

А достойніша в будь-якому випадку переможе, навіть і без стрічки з надписом "Міс Студентство Закарпаття 2011", корони і статусу.

Думаю, що також відмічу дівчину, чи декількох, які мене найбільше зачеплять в кадрі, а такі вже є... Хто його знає, можливо це стане для них своєрідним поштовхом присвятити своє життя кіномистецтву.

Володимир Мишко, хореограф-постановник конкурсу:

Все життя займався танцями, тому що це є моїм улюбленим заняттям. Цим перейнялась і моя дочка, Вероніка Мишко, яка вже має чималі досягнення на світових теренах. Коли дістав пропозицію зайнятись підготовкою учасниць до регіонального конкурсу, зрозумів, що не можу відмовитися. Соціальні цілі, рівень конкурсу, позиції організаторів щодо задумки та концепції мені сподобались і я без вагань взявся за цей проект. Наша команда, яка працює над цим конкурсом покаже, що він є дійсно рівнем області. Намагатимусь навчити дівчат не тільки пластиці та дефіле, а також вдосконалити їх вміння танцю, або ж навчити їх простим танцювальним рухам, які планую вставити в самі виходи. 13 травня Ви побачити найгарніших дівчат нашого краю в новому стилі виконання дефіле та хореографії на сцені амфітеатру.

 

 

 

 

Томмі Бодов, фотограф конкурсу:
 
Вже не перший рік займаюсь фотографіями. Досяг значних успіхів. Зараз досить серйозно підійшли до задач конкурсу. Намагаюсь створити образ дівчини, в кожної різний. Адже, передати особистість через фото є дуже важливим. Тому я намагаюсь передати всю точність характеру саме через фото.
Плануємо фотосесію в старій квартирі, зі старими меблями. На фоні старовинних речей яскраво покажу красу кожної учасниці.

Фотографія пробуджує пристрасть і викликає хвилювання в душі і тілі іншої людини. Якщо Вас не цікавить об'єкт, результат не перевищить середнього рівня. Глибоко зацікавить - і трапляться неймовірні речі. Втратите інтерес - і про Вас швидко забудуть. Фотографія - мистецтво повідомлення пристрасті. Ви повинні бути пристрасно захоплені тим, що Ви фотографуєте. Якщо Ви будете жагучі, то Ви отримаєте відмінні результати, якщо Ви будете мляві - не отримаєте.
Саме тому, що фотографія дозволяє запам'ятати ці моменти у вашому житті, я намагатимусь показати красу і чарівність кожної дівчини. Саме це і є головним в мистецтві фотографувати. На самому конкурсі Ви це оціните за допомогою слайд-шоу.

Владислав Лакатош, директор конкурсу:
 
Конкурс "Міс Студентство Закарпаття 2011" вже 5 за ліком конкурс, який проводиться в області. Переможниці перших чотирьох брали участь в національних конкурсах і показували себе з найкращих сторін. Тетяна Денисюк, яка здобула титул "Міс Студенство Закарпаття 2008", стала І віце-міс Західної України того ж року. Маю надію, що наші теперішні учасниці проявлять себе найкраще і не тільки в цьому конкурсі, а й в наступних.

Вважаю, що найпершим на конкурсі повинно бути не тільки краса дівчат, а їх соціальна значимість для суспільства. Саме з такою метою було створено ролик, в якому артисти, ведучі, наші учасниці та володарка титулу світового рівня закликали долучитись всіх людей до онкологічних проблем. Адже це є однією з надзвичайно важливих проблем нашого суспільства.

В рамках конкурсу дівчата прослухали лекцію в онкологічному диспансері, а згодом виступали в своїх навчальних закладах і розповідали студентам, що саме представляє собою онкозахворювання, та якою є профілактика.

16 квітня, в фіналі соціального заходу "Чисте місто", наші учасниці прибирали місто, показуючи приклад всій молоді. Також, 9 травня дівчата вшанують пам'ять воїнів-визволителів та поставлять кошик на Пагорбі Слави.

Враховуючи соціальні цілі конкурсу, 11 травня в приміщенні готелю-ранчо "Золота Гора" відбудеться благодійний аукціон, де будуть виставлені лоти, виготовлені онкохворими дітками, а виручені кошти підуть на їх лікування, а саме - в Західноукраїнський спеціалізований медичний центр.
 
А вже 13 травня на сцені амфітеатру м. Ужгород Ви всі матимете згоду побачити наших дівчат у всій красі. Вхід для всіх вільний. Також буде стояти скринька, в яку всі зможуть вкинути гроші, які підуть на лікування онкохворих дітей.

19 квітня 2011р.

Теги: Міс Студентство Закарпаття, конкурс краси, студентка

Коментарі

2011-05-13 / 23:50:00
скільки можна ці конкурси проводити!?!Немає чим занятись? Чи нема куди гроші дівати!?!!!!!Тошнить!

2011-04-21 / 00:07:00

Коментар видалено через порушення "Правил коментування". Адмін

2011-04-20 / 11:20:00
екс-учасниця
І ще одне питання: чому Закарпатський конкурс збирає кошти для львівських діток? Це, звичайно, благородна справа, але невже в Закарпатті нема кому допомогти?

тому що саме у Львові знаходиться єдина у західній Україні лікарня для онкохворих діток. Будьте уважніші, Шановна, організатори не раз на цьому наголошували

Артем 2011-04-20 / 10:22:00
Ну, так може сказати лише обіжена учасниця, яка не перемогла в Лакатоша на конкурсі. Я був на Міс Ужгород і мені сподобалось. Ніякого примітивізму. Згідний, раніше було не дуже. Але зараз в нього виходить на нормальний рівень. Так що думаю все таки про заздрість він правильно говорить.

екс-учасниця 2011-04-20 / 10:04:00
Лакатош робить примітивні конкурси. Його критикують. Він всім відповідає - "Ви мені заздрите. Самі щось зробіть, а потім критикуйте". Люди починають робити конкурси. Від того конкурсів стає ще більше - замкнене коло.
І ще одне питання: чому Закарпатський конкурс збирає кошти для львівських діток? Це, звичайно, благородна справа, але невже в Закарпатті нема кому допомогти?

Антон 2011-04-20 / 09:04:00
Колись конкурс краси був один на рік. І це була подія! Квитків дістати не можна було. Пошукайте на ютубі "Красуня Закарпаття-93", подивіться і ви побачите рівень. А зараз роблять 20 конкурсів на рік, і всі однакові і нікому, окрім учасниць та їх родичів не цікаві. Зараз конкурс краси - це не подія, а так, черговий захід. На жаль.

кыця 2011-04-20 / 03:14:00
Студ мисс проводит не Лакатош.а мисс студенство всегда было и будет.

Барбара 2011-04-20 / 00:53:00
Тать вхід вільний. Так пишуть.
Чулам, ош Лакатош бізнес у Києві открив. То правда?

пєтя 2011-04-20 / 00:45:00
шо ти вибачаєшся? ну лакатош проводить щи єден конкурс. гроші ся кончили. а жити на шось треба ньи.

Амарет 2011-04-20 / 00:28:00
Соррі, але цей конкурс плановий. І він реально масштабний і для всієї молоді. А не закритий і з платним входом. Та й проводиться не перший раз. В чому тоді проблема?

Знову? 2011-04-20 / 00:25:00
Знову конкурс краси? У нас вони щотижня вже проводяться? Хлопці, це вже навіть не смішно...

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини