В Ужгороді відбудуться ХІ Міжнародні змагання «Uzhgorod open 2011»

4 квітня в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція членів оргкомітету ХІ традиційних змагань із танцювального спорту «Uzhgorod open 2011», що відбудеться в Ужгороді 16-17 квітня у спорткомплексі «Юність». «Uzhgorod open 2011» є календарними змаганнями Міжнародної федерації танцювального спорту та ВГО «Всеукраїнська федерація танцювального спорту».

В Ужгороді відбудуться ХІ Міжнародні змагання «Uzhgorod open 2011»

Олександра Мишко, президент Закарпатського обласного осередку Всеукраїнської федерації танцювального спорту розповіла, що цього року судді та спортсмени прибудуть із 18 країн світу (за інформацією станом на 4 квітня). Якщо вирішиться питання з візами, то учасники прибудуть навіть із Тайвані та Японії. Вперше прибудуть пари з Боснії і Герцеговини та Сербії.

Усього упродовж 2 днів змагань в Ужгороді виступлять близько 700 дуетів. Серед них – і 8 "зіркових" пар (категорії IDSF International Open Standart та IDSF open Latin). Такий статус мають дуети, що входять до 50 найкращих пар світу. У тому числі серед таких найсильніших пар — відомі ужгородці Вероніка Мишко та Володимир Лятов. 

Під час "Uzhgorod Open 2011" відбудеться також Кубок України серед Молоді (програма "Стандарт") та Чемпіонат України серед Юніорів-1 (програма "10 танців"). 

Спеціально для змагань обласна федерація танцювального спорту придбала паркет площею 450 кв.м., на якому виступатимуть пари, оскільки для них потрібне спеціальне покриття. Танцювальну площадку освітлять спеціально встановленим обладнанням.

Головою оргкомітету змагань є заступник голова Закарпатської ОДА Іван Качур. Змагання проводять Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту, Міжнародна федерація танцювального спорту, Всеукраїнська федерація танцювального спорту, управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА, клуб спортивного танцю "Грація".

Віталій Ерфан, начальник управління у справах молоді та спорту Закарпатської ОДА наголосив, що спортивні бальні танці – це поєднання і спорту, і культури. "Це не олімпійський вид спорту, але він один із найбільш видовищних, найбільш емоційних, виступи танцюристів нікого не залишають байдужими, -- сказав посадовець. -- Водночас цей вид спорту – не з дешевих. І для масштабних змагань потрібні значні кошти. Але виступи найкращих пар світу сприятимуть розвитку наших спортсменів, які перейматимуть досвід". 

Олександра Мишко також розповіла про висновки нещодавно проведених американськими вченими досліджень. Науковці виявили, що діти, які займаються танцями, активніше розвиваються, ніж їхні однолітки, які танцями не займаються. Учені та лікарі зійшлися на думці, що танці – це саме та форма фізичних вправ, які потрібні дітям для правильного фізичного розвитку. Такий висновок стосується і дітей раннього віку (від п'яти років), адже саме у цьому віці дітям ще не рекомендується займатися фізичними вправами, призначеними для росту м'язів, за рахунок зростання і розвитку тіла, а танці – саме те, що потрібно дитині для підтримки гарної форми, отримання заряду бадьорості і здоров'я. Заняття бальними танцями подарують дитині не тільки фізичний, але й естетичний розвиток. "У світі танці є показником культури, популярною у Європі є така категорія, як "сеньйори", у якій танцюють люди старшого віку, вони роблять це і для власного замовлення та здоров'я, а також беруть участь у змаганнях", -- каже Олександра Мишко.

04 квітня 2011р.

Теги: Мишко, Uzhgorod open, танці, змагання

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини