Закарпатські психотерапевти святкуватимуть 15-річчя своєї Спілки

11 квітня 2011 року Українська Спілка психотерапевтів (УСП) відзначить своє п’ятнадцятиріччя. За цей час УСП зарекомендувала себе як Всеукраїнська громадська організація, що об’єднує фахівців різних професійних груп з метою розвитку психотерапії в Україні. Кваліфікаційні програми та навчальні проекти УСП відповідають євро стандартам та відображають сучасні знання з психотерапії та психіатрії.

Закарпатські психотерапевти святкуватимуть 15-річчя своєї Спілки

З 1997 року УСП є дійсним членом Європейської Асоціації Психотерапії (ЄАП). Таким чином, представники різних напрямків психотерапії – члени УСП, мають можливість долучатися до Європейських та світових процесів в галузі психотерапії і психіатрії.

Закарпатський осередок УСП було створено у 2002 році. Засновником організації стала Вікторія Башкірєва (Онищук). Крім популяризації психотерапії в регіоні, осередок створює професійне середовище для розвитку, взаємо підтримки та самореалізації спілчан. На сьогоднішній день – це 32 спеціалісти - представники різних соціальних груп: медичні психотерапевти та психіатри, гуманістичні психотерапевти (немедичні), психологи-викладачі, практикуючі психологи, соціальні працівники.

Розвиваються такі напрямки як груповий психоаналіз (відповідальна – Кузьмик М.), системна сімейна та дитяча психотерапія (відповідальна – Башкірєва В.), гештальт - терапія (відповідальний – Башкірєв В.), позитивна психотерапія (відповідальна Фурсова С.), транзактний аналіз  (відповідальна – Залужна О.), символ-драма (відповідальна – Фреган А.), клієнт-центрована терапія (відповідальний Романів О.), EMDR по Бярне (відповідальна – Баторі-Тарці З.).  Працює етична комісія, покликана слідкувати за дотриманням етичного кодексу УСП, якістю психотерапевтичних послуг, що надаються членами осередку. Голова етичної комісії, член правління осередку – Кузьмик М.

Спілка відкрита до діалогу та співпраці з фахівцями суміжних професій, різними організаціями та установами. Такі наміри підтверджуються активностями, які відбуваються в осередку. Так, на початку цього року Закарпатський осередок увійшов до складу громадської ради при ОДА. Започатковано нові проекти: підтримка дітей-сиріт, випускників Часлівської школи-інтернату (керівник проекту – Баторі-Тарці З.), створення першого в області центру допологової підготовки на  базі УМПЦ (жіноча консультація №1, відповідальна – Братасюк Н.), здійснюються спільні проекти з Київським інститутом інтегративної психології і психотерапії, налагоджено співпрацю з ОТРК, в програмах якої фахівці осередку беруть активну участь, зв'язки з громадськістю підтримуються через пресу. 9 – 10 квітня члени осередку підтримають власною участю в майстер-класах та воркшопах перший Закарпатський фестиваль психології "Carpe Diem" (керівник проекту – Залужна О.).

Вже традиційною стала обласна науково-практична конференція з дитячої та юнацької психотерапії, присвяченої Міжнародному Дню захисту дітей. Фахівці осередку проявили себе в акції Інституту системної сімейної психотерапії "Щаслива родина – щаслива Україна", щороку в с. Жденієво проходить гештальт - інтенсив "Чорничні ночі", за участю українських психотерапевтів та С - Петербургського інституту гештальту (працюють терапевтичні групи для дітей і дорослих, групи з оргконсультування). Тематичні семінари з різних напрямків стали невід'ємною частиною життя осередку: арт-терапія, робота з сексуальністю в гештальт - методі, етичні принципи в роботі психотерапевта, "Mind – Body" техніки в підготовці до пологів. 

Закарпатський осередок отримав почесне право приймати ювілейну конференцію УСП в Ужгороді, яка відбудеться 1 – 3 липня 2011 року. Детальнішу інформацію про цю подію можна прочитатите на сайтах Закарпатського осередку УСП та Української Спілки психотерапевтів.

Шановні колеги, Українська Спілка психотерапевтів пройшла випробування часом, вона росте і розвивається, сприяючи становленню сучасної психотерапії в Україні та регіонах. Закарпатський осередок – один з активніших. Цим завдячуємо кожному з Вас. З святом, дорогі колеги!

Голова Закарпатського осередку УСП   Наталія Братасюк

03 квітня 2011р.

Теги: психотерапевт, психіатрія, психоаналіз

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини