Закарпатська УНП вимагає в уряду відновити роботу вертолітної ланки спеціального призначення «Ужгород»

Керівництво Закарпатської обласної організації Української Народної Партії звернулось до Прем’єр-міністра та Міністра МНС України з проханням об’єктивно оцінити ситуацію, яка склалася навколо Вертолітної Ланки спеціального призначення «Ужгород» та недопустити звільнення цінних кваліфікованих працівників усього без виключення складу підрозділу, відновивши повноцінну роботу підприємства.

Закарпатська УНП вимагає в уряду відновити роботу вертолітної ланки спеціального призначення «Ужгород»

"12 квітня працівники авіації відзначатимуть Всесвітній День авіації і космонавтики, але не у всіх представників цієї галузі буде святковий настрій. От у колективі Вертолітної Ланки спеціального призначення "Ужгород" його не буде, оскільки колектив повідомили про звільнення всіх працівників, а у зв'язку з цим подальша доля Вертолітного підрозділу та кваліфікованих працівників під великим питанням. З цією інформацією та проханням допомоги, напередодні свята, звернувся до громадської приймальні УНП представники колективу згаданого підрозділу", -- зазначається у зверненні, яке надійшло на адресу Закарпаття онлайн .

У документі констатується, що "Вертолітна Ланка спеціального призначення "Ужгород" з кінця жовтня 2009 розпочала функціонувати на фондах, що належали Державному авіаційному підприємству "Карпати-Авіа" МНС України після того, як підприємство припинило свою діяльність. Це відбулося за керівництва колишнього Генерального директора підприємства, якого за оборудки просто звільнили (він не поніс жодної матеріальної відповідальності). В результаті: підприємство залишили 9 місяців без керівництва, працівників перевели на восьмигодинний робочий тиждень і 7 місяців не сплачували заробітну плату, таким чином, поставили підприємство в умови, в яких воно не в змозі було самостійно відновити свою роботу та продовжити сертифікати".

"Наприкінці вересня 2009 року не без допомоги УНП була повністю погашена заборгованість по заробітній платі працівникам ДАП "Карпати-Авіа". А от роботу підприємства, нажаль, не відновили. Всім без виключення працівникам було запропоновано здійснити підступний перевід через написання двох заяв: 1) на звільнення з роботи від 01.03.2010 року з підприємства ДАП "Карпати-Авіа"; 2) на прийом на роботу від 02.03.2010 року у Вертолітну Ланку спеціального призначення "Ужгород". Весь особовий склад було звільнено без виплати вихідної допомоги. І тільки через два місяці на роботу було прийнято всього 5 працівників", - за результатам дослідження цієї проблеми розповів заступник голови  Закарпатської обласної організації УНП Микола Нечитайло.

 "Кожен з працівників сподівався на зміни до кращого. Ці сподівання ось-ось вже ставали реальністю, але 10 лютого 2011 року їх повідомили про загальне звільнення і ліквідацію Вертолітної Ланки спеціального призначення "Ужгород", що вкрай обурило колектив, який ще не оговтався від незаконної діяльності ряду керівників - далеких від авіації і таких обізнаних в здійсненні всіляких незаконних оборудок, що призвели до припинення діяльності ДАП "Карпати-Авіа". Страждає колектив, адже в них знову намагаються відібрати суспільно-корисну працю і відповідно засоби для існування", - з обуренням констатував представник УНП.

Він також наголосив, що "Карпатський регіон є регіоном підвищеного ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, тому для забезпечення чергування та виконання авіаційних пошуково-рятувальних та аварійно-рятувальних робіт, на Закарпатті надзвичайно необхідне функціонування авіаційного підрозділу. Цьому сприяє й той факт, що за місцем базування в аеропорту "Ужгород" є всі необхідні фонди і база на якій колись працювало підприємство ДАП "Карпати-Авіа", а також, що не менш важливо, висококваліфіковані, дипломовані спеціалісти авіаційного профілю".

23 березня 2011р.

Теги: вертоліт, УНП, Карпати-Авіа

Коментарі

Рома-пілот 2011-03-23 / 20:24:00
Ну і авіарейс до Києва зняли і малу авіацію закривають! Щось таке на кризу змахує!? Казав дир. Борисполя, що к-сть польотів прямопропорційна ВВП. Він це помітив за довгі роки роботи в авіації. При чому, якщо ВВП росте на 5% то авіаперевезення на 15%. Я так розумію, що ВВП у нас не росте...

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини