Влада Перечинщини намагалася з'ясувати, хто і в яких обсягах рубає ліс

Який стан нині у лісах Перечинщини мала на меті з'ясувати розширена нарада, яку скликав голова райдержадміністрації Андрій Готько. Прийшли керівники підприємств лісозаготівельної галузі, дільничні інспектори, сільські голови.

Влада Перечинщини намагалася з'ясувати, хто і в яких обсягах рубає ліс

Першою прозвучала інформація начальника управління економіки РДА Петра Доброцького про підсумки роботи лісокористувачів району за минулий рік - ДП "Перечинське лісове господарство", Ужгородське військове лісництво, філія "Перечиндержспецлісгосп". Ішлося про виділені ліміти лісосічного фонду, кількість заготовленої деревини , які кошти витрачаються на будівництво лісових доріг, дебіторську та кредиторську заборгованості, лісовідновлення та інші показники. Є незначні плюси, але все-таки мінусів у роботі значно більше, особливо, коли аналізувати самовільні рубки. Їх здійснюють фактично у кожному населеному пункті. Спитайте простих людей і вони прямо вкажуть вам, хто, де і коли рубає. Цього не приховують і самі керівники підприємств лісозаготівельної галузі.

Так, Василь Окогріб (філія "Перечиндержспецлісгосп") сказав, що лише у одному Порошкові мали місце 40 випадків самовільних рубок. А якщо до цього додати інші села, – цифра вражаюча. А те, що коїлось торік, повторюється і в 2011 році .

– У нас ситуація ще гірша, – констатував Петро Крупчинський (ДП "Перечинське лісове господарство). – На нашу охорону лісопорушники взагалі не реагують. Масовою стала вирубка чагарників, пасовищ, І не можемо тому дати ніякої ради...

– Можливо, самовільних рубок було б значно менше, якби у селах, як то було колись, діяли громадські формування, – наголосив в.о. начальника СДСБЕЗ райвідділу міліції Роман Грицюк. – Нині лісопорушення виявляють самі майстри та лісівники.

Звідки доставляють деревину і який порядок її закупівлі на лісохімкомбінаті на нараді коротко розповів менеджер із постачання Мирослав Лабанич.

Відтак до виступаючих поступило десятки запитань. Голова райдержадміністрації Андрій Готько цікавився, скільки за лісопорушення відшкодовано збитків. Скільки матеріалів передано у правоохоронні органи, безпосередньо міліції? Які позови задовольнив районний суд? Врешті-решт, яка сума сплачених штрафів? Андрій Андрійович наголосив: порушники, що господарюють у лісах, всюди мають "своїх" людей, котрі за них заступаються. Кругова порука! Коли вже наведемо елементарний порядок, покінчимо з цим хаосом?

У свою чергу голова районної ради Анатолій Перцев поставив інше запитання: що конкретно є у плані роботи керівників лісозаготівельної галузі, аби зменшити кількість лісопорушень? Він ще запитував, чому не виконується рішення 3 сесії районної ради 5 скликання за 2006 рік, де чітко вказано,що всі суб'єкти, які здійснюють заготівлю деревини, повинні погоджувати ці питання з органами місцевого самоврядування. Та цього, на жаль, нема. Кожен рубає на свій розсуд, бере з лісу скільки хоче.

Стосовно роботи лісової охорони власну точку зору висловив заступник голови райради Юрій Гартнер. Тобто, керівники підприємств мають переглянути і проаналізувати , як працює кожен лісоохоронець,яка його віддача, а хто з них іде, як кажуть, на "контакт" з порушниками, тим самим сприяючи їм у незаконних рубках лісу.

– Насамперед треба з'ясувати, куди, до кого звозиться деревина, – сказав заступник голови РДА Михайло Лабич. – Адже не секрет, що на цьому хтось заробляє немалі гроші.

Думками, пропозиціями щодо порушених на нараді проблем поділилися начальник райвідділу міліції Володимир Баєв, сільські голови: Василь Шкріба – Т.-Бистра, Іван Бокшан – Туриця, Владислав Цапик – Сімерки, Іван Магада – Зарічово.

Юрій Ковач, Перечинська РДА

18 березня 2011р.

Теги: рубка, ліси, лісокористувач

Коментарі

перечинець 2011-03-18 / 19:20:00

А відколи головний редактор районки Юрій Ковач представляє РДА? Ким там працює?


Він не представляє. Вказано просто автора і джерело інформації. Адмін

березний 2011-03-18 / 16:15:00

а може то про Перечин?


Ну звичайно.)) Дивно тільки, що ви перші помітили помилку.)) Адмін

НОВИНИ: Соціо

17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
» Всі новини