З початку року на Закарпатті сталися три надзвичайні ситуації та 207 пожеж

Днями на Тячівщині відбулася виїзна нарада закарпатських рятувальників, у ході якої йшлося про здобутки та упущення в роботі Головного управління МНС України в Закарпатській області за перший квартал 2007 року.

З початку року на Закарпатті сталися три надзвичайні ситуації та 207 пожежЯк зауважили у своїх доповідях заступники начальника головного управління МНС за напрямками діяльності, впродовж звітного періоду вдалося досягти певних позитивних результатів, які сприяють захищеності населених пунктів краю від різного роду надзвичайних подій та ситуацій.

Зокрема заступник начальника головного управління з питань реагування на надзвичайні ситуації та застосування сил Сергій Крицький повідомив, що за звітний період в краї сталося 3 надзвичайні ситуації місцевого й об’єктового рівнів та 134 некласифіковані надзвичайні події, серед яких: 14 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів, 10 дорожньо-транспортних пригод із загибеллю та травмуванням людей, 32 аварії природного та техногенного характеру. У різних надзвичайних подіях загинуло 75 людей, з яких, приміром: 7 краян втопилося, 21 особа померла внаслідок дорожньо-транспортних пригод, вогняна стихія стала фатальною для 18 громадян, отруїлося троє чоловік.

Підрозділами пожежно-рятувальної служби тільки на пожежах врятовано 23 людей, серед яких 1 дитина. Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалося зберегти від знищення матеріальних цінностей на суму близько 6 мільйонів гривень.

Досягнуто значного покращення і в оперативній пожежній обстановці – про що доповів заступник начальника головного управління з питань наглядово-профілактичної діяльності Юрій Лебедєв. На сьогоднішній день спостерігається тенденція щодо зменшення кількості пожеж. Так, в минулому році за три перші місяці сталося 220 випадків вогняної стихії, а за аналогічний період поточного року маємо 207 і складає зменшення на 5,9 відсотків та загибелі людей на них – 17 випадків у 2007 проти 20 у 2006 році.

Однак не вдалося досягти бажаних результатів у попередженні травмування людей у вогні. Зокрема, у порівнянні з минулим роком їхня кількість збільшилася на чотири випадки і складає 15 травмованих.

Згідно з аналізом й надалі найчастіше від вогню потерпає житловий сектор, де в поточному році виникло 184 пожежі, із них 122 випадки у сільських населених пунктах, що складає 60 відсотків від загальної кількості пожеж.

Основними причинами пожеж продовжують залишатися: порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок, порушення правил експлуатації печей та необережне поводження з вогнем.

Окрім того, за рахунок перерозподілу існуючої штатної чисельності головного управління забезпечено створення та комплектування досвідченими фахівцями Медичного центру та лікарсько-експертної комісії головного управління МНС України в Закарпатській області.

Підсумовуючи виступи заступників за напрямками, головуючий на нараді перший заступник закарпатських рятувальників Володимир Бодак визначив основні завдання, над якими слід працювати у другому кварталі. Зокрема: здійснити комплекс організаційно-профілактичних заходів по недопущенню різного роду надзвичайних подій та ситуацій впродовж весняно-літнього періоду, посилити профілактичну роботу серед населення щодо недопущення травмування та загибелі людей на пожежах та різного роду надзвичайних ситуацій, вжити всіх організаційних та практичних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів туристично-рекреаційної галузі, загальноосвітніх шкільних та дошкільних навчальних закладів та ін.
Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області
16 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини