Учасники змагалися у два тури: теоретичний та практичний. Оцінювало їхні знання й вміння висококваліфіковане журі: голова – Іштван Зеленяк, приватний підприємець, власник кондитерського цеху; Олексій Гецко, заступник директора з навчально-виробничої роботи Берегівського професійного ліцею сфери послуг; Оксана Барч, майстер виробничого навчання Ужгородського вищого професійного училища торгівлі й технологій харчування; Віта Митула, викладач спецдисциплін Мукачівського професійного ліцею сфери послуг, а також Іванна Бойко, майстер виробничого навчання ДНЗ "Мукачівський профліцей".
Марта Підгородська, студентка Ужгородського вищого професійного училища торгівлі й технологій харчування, зайняла першу сходинку на цьому етапі. Отож вона й захищатиме звання "Кращого кондитера" на наступному етапі конкурсу у Львові. Друге та третє місця посіли відповідно Наталія Крецул (Ужгород) та Тетяна Русняк (Мукачево). А берегівчанки Вікторія Мазур та Ніколетта Торі завоювали 4-те та 8-ме місця. Переможці нагороджені дипломами управління освіти і науки ОДА, а також отримали чудові призи, виготовлені юними майстринями.
Організаторами другого етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед кондитерів виступили управління освіти та науки Закарпатської ОДА, навчально-методичний центр професійно-технічної освіти й Берегівський профліцей сфери послуг.
Тетяна Сойма, "Берегово"