На загальну динаміку споживчих цін на продовольчому ринку області у березні п.р. порівняно з лютим вплинуло подорожчання на 8,1 %
овочів, включаючи картоплю, на 3,2% — фруктів, на 1,1 % — борошна.
Однак слід зазначити, що за період січень-березень п.р., у порівнянні з груднем минулого року, приріст цін на продовольчі товари склав 100,9% і був нижчим на 2,5 в.п. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. За зазначений період у 1,1 раза зросли ціни на овочі та фрукти. Молоко подорожчало на 4%, сир і сир м'який (творог) — на 3,0%, на 2,1 % — борошно та макаронні вироби, 1,1% -хліб та хлібопродукти. Слід відмітити, що починаючи з січня п.р. відмічено зниження цін на цукор - 8,9%, м'яса та м'ясопродуктів — на 1,3%.
Так, середня роздрібна ціна одного кілограму цукру по області у березні п.р. становила 3,60 грн. при 4,68 грн. — у березні 2006 року. Аналогічно середня вартість кілограму свинини по області склала 22,89 грн. за кілограм при 25,96 грн. — у березні минулого року.
Старцева М.О., відділ статистики цін Головного управління статистики Закарпаття
16 квітня 2007р.
Теги: