Коштує така риба 50 гривень за кілограм. Продають за день в середньому по 8 –10 кілограмів, розповіла продавець рибного кіоску Ірина Савула.
— Купують в основному по 2-3 рибини, — продовжила жінка. — А це виходить в середньому до кілограма, проте вчора один наш покупець придбав одразу 18 форелей. Для всіх, хто купує цей делікатес, за бажанням ми чистимо рибу безкоштовно.
Форель відноситься до холоднокровних риб виду лососевих, до яких належить горбуша, голець, харіус. За своїми смаковими якостями форель — особливий делікатес з ніжним і смачним м’ясом. Недарма її вважають королівською рибою, зазначила пані Савула. Живе ця риба лише в чистих гірських річках. Тому кращого екологічного індикатора, ніж форель, годі шукати.
Одна форель в середньому важить 300-400 грамів, проте зустрічаються і маленькі по 150 грамів.
RIA.ua
13 квітня 2007р.
Теги: