Закарпатський "Бліц" візьме участь у Національному чемпіонаті з хіп-хопу

Народний художній колектив «Студія сучасного танцю «Бліц» (НХК ССТ «БЛІЦ») візьме участь у Національному чемпіонаті з хіп-хопу, що відбудеться 29 квітня-1 травня у Києві. Переможці змагання представлятимуть Україну на щорічному світовому Чемпіонаті світу з хіп-хоп танців - World Hip Hop Dance Championship, який традиційно проходить у Лас-Вегасі у липні-серпні, є найбільшим і єдиним у світі комплексним змаганням команд і індивідуальних танцюристів хіп-хопу.

Закарпатський "Бліц" візьме участь у Національному чемпіонаті з хіп-хопу

Про це йшлося на засіданні Ужгородського прес-клубу, у якому взяли участь хореографи студії, а також Національний директор "Hip Hop Ukraine" – офіційного представництва в Україні міжнародної організації "Hip Hop International" – організатора Чемпіонату світу Андрій Гулаков.
Як розповів Андрій Гулаков, переможці національного відбору поїдуть до США на Чемпіонат світу за кошт маркетингових партнерів організації "Hip Hop Ukraine".

У серпні 2010 року Україна стала членом Hip Hop International - міжнародної організація зі штаб-квартирою в Лос-Анджелесі (США), що об'єднує понад 35 країн-учасниць у прагненні створити умови для максимального розвитку танцювальної культури хіп-хопу. Засновниками HHI є легендарні творці самого рейтингового світового телешоу – America's Best Dance Crew (Найкращі танцювальні команди Америки), відомого в 150 країнах світу, які дивляться MTV.

Тільки за найобережнішими оцінками хіп-хоп танцями в Україні займається близько 250 000 осіб – дітей, підлітків та молоді. Вперше найбільш активні та енергійні з них отримують можливість змагатися на найвідомішому світовому хіп-хоп майданчику. 29 квітня – 1 травня 2011 року в Києві відбудеться UKRAINIAN HIP HOP DANCE CHAMPIONSHIP 2011 - Перший чемпіонат України з танців в стилі хіп-хоп. Він є національним відбірковим турніром 10-го Чемпіонату світу з хіп-хоп танців. У Києві створено офіційне представництво HHI – Hip Hop Ukraine, на яке покладені організація та проведення національного чемпіонату як відбіркового туру чемпіонату світу. Загальне число учасників національного чемпіонату України перевищить 1 000 танцюристів. Правила дозволяють національному організатору – Hip Hop Ukraine представити для участі у світовому чемпіонаті більше 100 представників України.

Дослідження показують, що майстер-класи за участі хореографів світового рівня напередодні національного чемпіонату та участь національної команди України у World Hip Hop Dance Championship приваблюють величезну вдячну і консолідовану аудиторію, яка з урахуванням родинних та дружніх зв'язків українських танцюристів хіп-хопу однозначно перевищує 1 мільйон осіб. Відтепер Hip Hop Ukraine поширює свою діяльність і в Закарпатті. До співробітництва та партнерства в UKRAINIAN HIP HOP DANCE CHAMPIONSHIP Hip Hop Ukraine запросила провідників сучасної хореографії в Закарпатті – Студію сучасного танцю "Бліц".

Керівник НХК ССТ"БЛІЦ", організатор проекту вистави "Колись було. Колись буде..." та одна з її постановників Олена Камінська під час прес-конференції розповіла, що 12 березня відбудеться повторний показ першої в Закарпатті хореографічної вистави "Колись було. Колись буде..." Таке рішення "Бліц" прийняв у результаті численних звернень глядачів: тих, хто не зміг потрапити на прем'єру 3-4 грудня, а також тих, хто із задоволенням подивився б цю виставу вдруге. Зокрема, багато глядачів відзначали, що прагнуть повторного перегляду "бліцівської" вистави не лише заради неймовірного шоу та якісного виступу танцівників, але й через бажання глибшого осмислення самої ідеї вистави – такої актуальної та близької усім нам.

Постановники та виконавці одноактної вистави "Колись було. Колись буде..." спробували розповісти глядачу та самим собі про те, що усіх нас оточує – неймовірно багатий та чарівний світ природи і невід'ємну любов до Всесвіту, близьких та до себе. Історія вистави пропонує своє бачення зародження життя на Землі: у процесі еволюції природа та людина не просто співіснують – людина вчиться вселенській мудрості та любові у дерев і птахів. Проте з часом людство поспішає зробити своє життя легшим, комфортнішим і зручнішим, а відтак втрачає цей магічний зв'язок з природою та забуває про свої витоки й колишню взаємодію з нею. Чи дасть нам життя шанс розпочати все спочатку? Чи може цей шанс нам вже був даний? Автори та виконавці вистави ставлять перед глядачем питання, не відповідаючи на них – відповіді можуть бути різними...

Натхненником цього проекту та, власне, його організатором стала керівник Народного художнього колективу – студії сучасного танцю "Бліц" Олена Камінська. Вона вже давно плекала ідею про створення вистави, яку їй вдалося реалізувати у творчій співпраці з відомими в Україні та Європі українськими хореографами-постановниками Тетяною Островерх та Юрієм Пристаєцьким. До речі, усі автори планують разом вийти на сцену під час третього показу вистави, що відбудеться у Закарпатському облмуздрамтеатрі 12 березня о 19.00.

Приємною новиною для глядачів буде зменшення вартості квитків порівняно з прем'єрними показами вистави.

24 лютого 2011р.

Теги: Бліц, хіп-хоп, танці, змагання

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини