Чопські депутати звернулися до Януковича

Враховуючи ситуацію, яка склалась в м.Чоп навколо намірів командування Державної прикордонної служби України щодо будівництва на території Чопського прикордонного загону пункту тимчасового утримання нелегальних мігрантів, беручи до уваги думку громадськості, соціальну напругу і масові акції протесту, враховуючи рішення третьої сесії Чопської міської ради шостого скликання від 30.12.2010р. № 20 "Про відмову в наданні дозволу на розробку містобудівельного обґрунтування", депутати Чопської міської ради на четвертій сесії міської ради прийняли рішення звернутись до Президента України та до депутатів Закарпатської обласної ради з проханням не допустити будівництво на території міста Чоп пункту тимчасового утримання нелегальних мігрантів, вжити заходів щодо закриття двох незаконно функціонуючих пунктів на території Чопського прикордонного загону та заборонити розпочату незаконну їх реконструкцію.

Чопські депутати звернулися до Януковича

Президенту України
Януковичу В.Ф.
Депутатам Закарпатської обласної ради


Звернення

депутатського корпусу та громади міста Чоп щодо недопущення будівництва пункту тимчасового тримання іноземців-нелегалів на території міста Чоп, негайного закриття двох незаконно функціонуючих пунктів на території Чопського прикордонного загону та заборони розпочатої незаконної їх реконструкцію


Тривожна звістка про наміри будівництва пункту тимчасового утримання нелегалів облетіла місто. Вона глибоко обурила та збентежила нашу громаду. До Чопської міської ради, депутатського корпусу почали звертатися мешканці міста з вимогами не допустити будівництво нового пункту тимчасового тримання нелегалів. Надійшло вже більше ніж 1,5 тисячі підписів громадян проти такого будівництва.

Депутати міської ради ретельно вивчали думку своїх виборців з приводу розміщення такого закладу на території міста.

30 грудня 2010 року на сесії міської ради було прийнято одностайне рішення про відмову у наданні дозволу на таке резонансне будівництво. Основну позицію в цьому рішенні відіграла громадська думка. Позиція громади міста та депутатського корпусу була однозначною – не допустити розміщення на території міста пункту тимчасового утримання нелегалів.

 На території військової частини вже існує незаконно побудований (без належним чином оформленої документації) аналогічний пункт, утриманці якого систематично завдають клопотів і незручностей власникам суміжних будинковолодінь та громаді в цілому. Ще не забутий славнозвісний спалах малярії, інформацію про який так старанно намагалися прикрити від громади.

„Відстійник" для нелегалів, „мішок для мігрантів" – як тільки не називали Закарпаття за часів, коли у Павшині існував пункт для тимчасового тримання нелегальних мігрантів. Зрештою, кілька років тому обласна влада домоглася закриття об'єкту. Крім того, зусиллями депутатів Мукачівського району, міст обласного значення та за підтримки депутатського корпусу Закарпатської обласної ради було зупинено реконструкцію будівель колишнього військового містечка в с. Дерцен Мукачівського р-ну під пункт тимчасового тримання нелегальних мігрантів. Здавалось б, що закарпатці вже зітхнули з полегшенням, і ось знову виникла аналогічна проблема, тільки вже в нашому місті. Виникає питання: чому саме в м. Чоп? Логіка така: поблизу державний кордон, який постійно спокушає нелегальних мігрантів до незаконних спроб його перетнути.

Саме існування пункту тимчасового тримання нелегалів руйнує туристичний імідж краю та представляє собою загрозу розповсюдження екзотичних інфекційних захворювань, як на території міста, так і на території всієї області.

Однак, у численних ЗМІ продовжується лобіювання теми будівництва пункту тимчасового утримання нелегалів у центрі міста Чоп, що призвело до проведення мітингу – протесту 10 лютого 2011 року. Всі виступаючі висловилися проти будівництва пункту. Під час проведення мітингу – протесту командир Чопського прикордонного загону Самбор Ю. О. давав інтерв'ю ЗМІ, після чого стало відомо, що будівництво нового пункту тримання не буде проводитися, але розпочата реконструкція незаконно існуючих на території частини пунктів тимчасового тримання нелегальних мігрантів. Наполегливість командування прикордонного загону, що базується виключно на виконанні наказів вищого командування та повного ігнорування думки громади міста, спровокувало поглиблення соціальної напруги. Почали надходити звернення з підписами мешканців міста з проханнями не допустити реконструкцію незаконно діючих на території прикордонного загону пунктів та взагалі припинити їхнє існування. Тим більше, що територія Чопського прикордонного загону межує до території загальноосвітньої школи № 1 м. Чоп, що ставить під загрозу здоров'я наших дітей.
Якщо порушені питання не будуть вирішені позитивно, депутатами міської ради, громадськими організаціями та мешканцями міста будуть продовжуватися акції громадського протесту.
В зв'язку з цим звертаємося до Вас із проханням підтримати позицію депутатського корпусу Чопської міської ради та громади міста по не допущенню будівництва на території міста Чоп пункту тимчасового тримання, прийняття мір щодо закриття двох незаконно функціонуючих пунктів на території Чопського прикордонного загону, заборони розпочатої незаконної їх реконструкцію та поставити нарешті крапку в даному питанні.

Переконані, такий пункт не має права на існування у нашому місті.

 
Звернення прийнято на засіданні
4 сесії 6 скл. Чопської міської ради
Закарпатської області
від 10 лютого 2011 року рішення № 16

14 лютого 2011р.

Теги: нелегальний, мігрант, прикордонний, Чоп

Коментарі

Канцелярія 2011-02-15 / 07:43:00
Кари заслуговують! В.Ф.

Гентеш 2011-02-14 / 21:58:00
...апелюють до туристичного іміджу, який в і суботу пропили...
В.Ф.- накажіть їх за різання свиней на Європейській площі!

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини