Дослідження, проведені вченими з США, показують, що чорний шоколад містить більше корисних для здоров'я антиоксидантів, ніж соки з чорниці, журавлини та інших так званих "суперфруктів", пише The Daily Mail.
Група науковців з дослідницького центру здоров'я і харчування компанії Hershey порівняли кількість антиоксидантів у соках журавлини, гранату, голубики, та ягід пальми аcai, а також у какао-порошку, чорному та гарячому шоколаді.
У результаті какао і темний шоколад перемогли у тестах на антиоксидант флаваноїд, якому приписують такі "подвиги", як запобігання появі зморшок та серцевих захворювань.
Водночас гарячий шоколад у всіх випробування на антиоксиданти виявився на останньому місці. Імовірно, усі антиоксиданти у гарячому шоколаді були знищенні під час його обробки.
Інші недавні дослідження показали, що лише один шматок темного шоколаду на день може скоротити ризик серцевих захворювань на третину.
Дослідники навіть зайшли так далеко, щоб стверджувати, що запах шоколаду може захистити від застуди.
Однак дієтологи нагадають, що шоколад містить велику кількість жирів та цукру. Тож експерти радять вживати шоколад у складі збалансованої дієти - разом з овочами, нешліфованим рисом, бобовими та фруктами.
Водночас британські експерти заявили, що у дослідників з компанії Hershey можуть бути приховані мотиви. Мовляв Hershey - одна з найбіліших компанії Америки, що спеціалізується на виробництві шоколаду.
ТСН