У Криму видана книга, яка містить інструкції для міліціонерів із вживання алкогольних напоїв під час оперативно-розшукової діяльності, а також "Алкогольний глосарій".
Автором книги є генерал-майор міліції, начальник Кримського юридичного інституту Василь Бірюков.
Книга, зокрема, розповідає, як оперативникам залишатися при тямі під час застілля, не вибовкати таємницю, швидко тверезіти і лікуватися від похмілля.
"Горілка, коли її п'ють, розуму не додає і не забирає, вона перевіряє, чи є він", - пише автор. Похмелятися він радить тими ж напоями, які були "вжиті напередодні".
В "Алкогольному глосарії" Василь Бірюков пояснює значення таких слів як "бухати". Це, пише автор, означає "вживати алкоголь у великих кількостях, як правило, протягом тривалого часу". "Приклад: вожата бухала всю зміну", - уточнює Бірюков.
"Під час похмілля слід суворо дотримуватися старого, доброго, перевіреного часом правила "Від чого захворів - тим і лікуйся". У разі дотримання цього правила вражаючий ефект гарантований", - пише автор у розділі "Що робити, якщо ви все-таки перевищили свою дозу?".
"Горілка кольору не має, але у того, хто її п'є, фарбує ніс і чорнить репутацію", - застерігає генерал молодих міліціонерів.
Книга під назвою "Особливості професійної поведінки в специфічних ситуаціях оперативно-розшукової діяльності, пов'язаної із вживанням алкоголю" випущена обмеженим тиражем.