В Ужгороді Новорічної ночі лелека приносив здебільшого хлопчиків

2 січня, міський перинатальний центр, на кожному поверсі ялинка, крик новонароджених, татусі, що прийшли до дружин та до маляток, які стали новорічними подарунками, мабуть, найкращими у світі й у всьому житті. Лікарі заклопотані, бо ж і роботи, як завжди, багато.

В Ужгороді Новорічної ночі лелека приносив здебільшого хлопчиків

За словами лікарки Наталії Данилюк, у другому пологовому відділенні в ніч на 1 січня народилося четверо малят. Дітки народилися переважно здоровими, майже всі пологи були партнерськими й чоловіки трималися доволі добре. "Цієї ночі чоловіки не непритомніли. А жінки народжували без ускладнень, пологи були нормальні. У нашому відділенні протягом 1 січня народжували сім жінок", — розповідає лікар-ординатор Іван Зейкан. Загалом 11 немовлят народилися у першу ніч 2011 року.

Першим на світ о 0.05 з'явився хлопчик, первісток у 24-річної ужгородки Катерини Амбруш. Вона каже, що малюка в родині планували, назвати хочуть Іванком. Щаслива жінка казала, що це якісь неймовірні відчуття, коли з'являється дитя. "Поки перейми — все болить, але потім усе забувається, бо це таке щастя. Саме тепер для мене цей Новий рік — найкращий", — радіє пані Катерина.

Наступним о 0.20 народився теж хлопчик у 28-річної ужгородки Лесі Боднар. Усміхнена й із гарним почуттям гумору породілля так і очікувала, що народжуватиме в Новорічну ніч. Вона ще 1 квітня пообіцяла чоловікові подарунок на Новий рік. Сім'я також виховує 10-річну донечку. Як зазначає пані Леся, це був найкращий Новий рік у її житті, тим паче, "що це такий подарунок, якого вся родина так чекала від Діда Мороза". Батьки назвуть свою крихітку Сашком.

О 0.30 ужгородка Іветта Боднар народила первістка. "Можливо, дитина і справді від Бога... Адже коли планували, то не виходило, а потім... Хочеться, мабуть, ще дівчинку", — розповідає породілля. Жінка зізнається, що Новий рік "зустрічався трішки важко", але ця "важкість" компенсувалася щастям метеринства.

Коли ми заходили до ужгородки Ірини Петрушко, вона якраз годувала свого маленького. У 33 роки жінка народила другу дитинку — хлопчика, різниця між дітьми — 12 років. Він був четвертим за ніч із 31 грудня на 1 січня, з'явився на світ о 1.00. "Під час пологів мій чоловік поводився дуже достойно, підтримав і допоміг мені", — зазначила породілля.

Далі була перерва на якісь дві години, а вже о третій ночі було чутно голосочок нарешті дівчинки — донечки 34-річної мешканки Сторожниці Еріки Ганусиної. "Ми дуже хотіли лялечку, тільки татко довго не міг наважитися. То ми його ледве вблагали за десять років. Це вже в нас друга дівчинка, першій — десять років. До речі, вона найбільше хотіла, аби ми купили сестричку або братика. І вже нарешті ми купили дівчинку, назвемо її Ангелінкою. То наше янголятко", — тішиться матуся. Пані Еріка вважає і радить молодим батькам одразу після шлюбу народжувати кілька діток, бо за великої різниці це все ж важче, особливо після 30 років.

Мам разом із дітлахами мали виписати наступного дня, 3 січня. Для породіль, як вони вважають, це був найкращий Новий рік із найкращим подарунком долі...

Евеліна Гурницька, РІО

06 січня 2011р.

Теги: перинатальний, новонароджені, породілля, пологи

НОВИНИ: Соціо

17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
» Всі новини