Керівництво ТОВ "Карпати" визнано винним у травмуванні верстатниці

Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області завершило спеціальне розслідування нещасного випадку із тяжким наслідком, що стався 29 листопада 2010 року у ТОВ „Карпати” з 27-річною верстатницею Мариною Лазарчук, повідомили в Управлінні Держгірпромнагляду в Закарпатській області.

Керівництво ТОВ "Карпати" визнано винним у травмуванні верстатниці

-  На підставі зібраних матеріалів комісія з розслідування дійшла висновку, що нещасний випадок пов'язаний з виробництвом, -  повідомив її голова, головний державний інспектор з охорони праці відділу розслідування, обліку  травматизму та скарг Мирослав Феделеш. – Причини, що призвели до нещасного випадку,організаційні: залучення до роботи працівників не за спеціальністю (професією), невиконання посадових обов'язків, непроведення інструктажу на робочому місці.

Особами, які допустили порушення вимог нормативно - правових актів з охорони праці, що призвело до нещасного випадку визнано: директора ТОВ "Карпати" Володимира Мартиніва , котрий допустив до виконання робіт у виробничих процесах деревообробної промисловості працівника без відповідної професійної підготовки, технолога підприємства  Сергія Бойчука, що не здійснював належного контролю за дотриманням підпорядкованим йому персоналом норм технічного режиму, вимог інструкцій щодо охорони праці на робочих місцях; не провів позаплановий, цільовий інструктажі з охорони праці, а також стажування (дублювання) на робочому місцях з заповненням відповідних документів; допустив до роботи особу, яка не має відповідного посвідчення з виконання робіт з підвищеною небезпекою та не пройшла інструктаж; не провів первинний інструктаж до початку роботи безпосередньо на робочому місці з працівником, який переводиться з одного структурного підрозділу підприємства до іншого; інженера з охорони праці Петра Гощука., котрий не здійснював належного контролю за своєчасним проведенням навчання з питань охорони праці, всіх видів інструктажу з охорони праці; не вимагав відсторонення від роботи осіб, що не пройшли навчання, інструктажу, перевірки знань і не мають допуску до відповідних робіт.

Як уже повідомлялося, 29 листопада.2010 року верстатниця Марина Лазарчук за усною вказівкою технолога ТОВ "Карпати", працювала на круглопиляльному торцювальному верстаті з вирізання бракованих хвойних частин з дерев'яних заготовок. Взявши в ліву руку чергову дерев'яну заготовку,  просунула її  по робочому столу на стіл верстату до різальної пилки. Права нога верстатниці знаходилася на ножній педалі управління різальної пилки, а ліва рука, тримаючи дерев'яну заготовку, під прижимним захисним огородженням пили. Потерпіла натиснула на педаль, внаслідок чого опустилося захисне огородження, що притиснуло ліву руку  верстатниці до столу верстата, а з під столу верстата піднялася різальна пилка, яка тяжко травмувала ліву руку Марини Лазарчук. 
      
Довідка: Товариство з обмеженою відповідальністю „Карпати" створене та зареєстроване Рахівською районною державною адміністрацією 13 серпня 1996 року за адресою смт. Великий Бичків вул. Будівельна, 19. Форма власності – приватна.  На підприємстві працює 55 чоловік.  Основі види діяльності: видобуток та переробка доломітів .

29 грудня 2010р.

Теги: травма, верстатниця, виробництво

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини