На Закарпатті задіяний пілотний проект впровадження в роботу держслужбовців локальної системи "Картка"

В Ужгороді в малому залі Закарпатської обласної ради було проведено семінар-навчання з працівниками кадрових служб виконавчих апаратів районних та міських рад області за спільної участі представників управління державної служби Головдержслужби України в Закарпатській області та працівників виконавчого апарату обласної ради.

На Закарпатті задіяний пілотний проект впровадження в роботу держслужбовців локальної системи "Картка"Відкрив семінар начальник управління державної служби Головдержслужби України в Закарпатській області Василь Попадинець, який ознайомив присутніх з порядком денним та звернув основну увагу учасників зібрання на головні принципи удосконалення системи роботи кадрових служб в органах місцевого самоврядування, яка на сьогодні бажає бути кращою, а також повідомив про новинки у веденні обліку держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Серед них – пілотний проект з питання впровадження в роботу держслужбовців локальної системи “Картка”, розроблений управлінням державної служби Головдержслужби України в Закарпатській області, погоджений з обласною держадміністрацією, обласною радою та затверджений начальником Головдержслужби України.

Система "Картка", наголосив Василь Попадинець, створювалась як складова частина державної Програми розроблення та впровадження єдиної державної комп’ютерної системи ”Кадри”, затверджена постановою Кабміну України від 21 серпня 1997 р. Реалізація основних завдань “Картки” дозволяє отримувати оперативний облік даних щодо держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування, удосконалити схему узагальнення інформації про стан кадрового забезпечення держслужби та служби в органах місцевого самоврядування, удосконалити систему навчання відповідальних за кадровий облік на основі дистанційного навчання тощо.

Про особливу роль у підготовці високопрофесійних фахівців, забезпеченні належними кадрами органів місцевого самоврядування говорив голова обласної ради Михайло Кічковський, який також взяв участь у семінарі і виступив з вітальним словом. Михайло Михайлович коротко інформував присутніх про роботу ради за рік ,про пошуки шляхів вирішення соціально–еокномічних питань краю та людських проблем, із якими звертаються краяни під час прийому громадян та телефонного зв’язку керівництва облради із населенням. Водночас зазначив, що кадри районних, міських і сільських рад – надзвичайно відповідальна ділянка життєдіяльності органів місцевого самоврядування, бо від професійного рівня працівників кадрових служб, від їх досвідченості, фаховості залежить доля людини, її пенсійне забезпечення та інші соціальні пільги, гарантовані державою. Тому слід звернути увагу на оволодіння знаннями законодавчої бази та навичками вмілого застосування законів, а також на культуру поведінки з людьми, шанобливе ставлення до них з тим, аби люди реально відчули допомогу і підтримку з боку влади.

Головний спеціаліст управління Головдержслужби Марія Бродзянська Марія розповіла про особливості призначення та просування по службі на посади в органах місцевого самоврядування, про порядок присвоєння чергових рангів, а також надала вичерпні відповіді на запитання учасників семінару. Начальник відділу юридичного забезпечення, по роботі з кадрами та зверненнями громадян виконавчого апарату облради Віктор Лазаренко інформував присутніх про зміни в законодавстві та Бюджетному Кодексі України, розповів про непоодинокі порушення законодавства, які трапляються у місцевих радах при підготовці рішень сесій рад, дав роз’яснення щодо недоцільного зменшення чисельності та структури місцевих рад.

Головний спеціаліст по роботі з кадрами зазначеного відділу Оксана Орелецька наголосила на необхідності проводити у виконавчих апаратах роботу по запобіганню й попередженню проявів корупції в органах місцевого самоврядування та нагадала про типові помилки, виявлені під час проведеної наприкінці минулого року комплексної перевірки у Закарпатській області, які необхідно усунути та підготуватися до повторної перевірки, що відбудеться в травні цього року.

Про впровадження локальної системи „Картка” Єдиної комп’ютерної системи „Кадри” в органах місцевого самоврядування детально розповіла Віра Гут, головний спеціаліст управління державної служби Головдержслужби України в Закарпатській області. Реалізація такої системи дозволить оперативно проаналізувати кількісний та якісний склад працівників, плинність кадрів, сформувати звіти та довідки, штатний розпис, кадровий резерв, наявність вакантних посад тощо.

На завершення учасники семінару висловили побажання частіше зустрічатися та проводити тематичні семінари, ділитися набутим досвідом, втілювати його в життя, повідомили з прес–служби облради.
Прес-служба Закарпатської обласної ради
04 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

15:47
/ 6
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
14:15
За минулий тиждень в Ужгороді з'явилися на світ 53 малюків, у Мукачеві – 39
» Всі новини