На Мукачівщині до Інтернету підключено 33 школи

Робота відділу освіти, Мукачівського районного методичного центру та керівників навчальних закладів району спрямована на впровадження інноваційних технологій навчання та виховання молоді. У центрі уваги відділу освіти Мукачівської районної державної адміністрації є утвердження моделі особистісно-орієнтованого навчання, передбаченої Національною доктриною розвитку освіти в Україні. Ця модель є відкритою і демократичною, вона має на меті створення сприятливих умов для всебічного розвитку дитячої особистості.

На Мукачівщині до Інтернету підключено 33 школи

Поліпшення якості освіти – це наше першочергове завдання. Забезпечення цього ми вбачаємо у впровадженні новітніх інформаційних технологій в навчальний процес, створенні системи інклюзивного навчання, організації профільного навчання-старшокласників. У 2010 році відділ освіти працює над реалізацією проблеми вдосконалення системи і методів управління навчальними закладами в умовах розбудови системи національної освіти. На її розв'язання спрямовано роботу 33 районних методичних об'єднань, дискусійного клубу "Пошук", "Школи молодого вчителя", школи управлінської майстерності, школи "Становлення" (для педагогів-організаторів). Пріоритетна роль у досягненні визначеної мети належить реалізації завдань профільного навчання в старшій школі та організації допрофільної освіти. Саме в цьому контексті працює методична служба відділу освіти та загальноосвітніх навчальних закладів. На сьогодні більшість навчальних закладів Мукачівського району працює в інноваційному режимі у рамках цільових програм розвитку освіти району.

Без вчителя – освіти не існує, а в нашому районі працює понад півтори тисячі педагогів. Разом з батьками учнів, вони головні особи в навчально-виховному процесі. Нам є чим пишатися, адже у школах Мукачівщини працює понад п'ятсот вчителів, які мають вищу кваліфікаційну категорію, сто п'ятдесят сім вчителів, удостоєних почесного звання старший вчитель, двадцять шість вчителів із званням вчитель-методист, тридцять чотири педагоги – відмінники освіти України, двоє педагогів удостоєні звання Заслужений вчитель України. Протягом 2010 року з педагогами району проведено ряд семінарів-практикумів, які дали можливість обмінятися досвідом роботи, отримати методичні рекомендації щодо викладання основ наук, сприяли розширенню світогляду і поглибленню знань керівників та педагогічних працівників району.

На Мукачівщині вживаються системні заходи для покращення матеріально-технічних умов навчальних закладів. Базовий потенціал освіти району включає 71 загальноосвітній, 59 дошкільних, 5 навчально-виховних комплексів "ЗОШ-сад" та позашкільний навчальні заклади. У 2010 році для потреб загальноосвітніх навчальних закладів придбано комп'ютерну техніку: багатофункціональні пристрої, мультимедійні комплекси, персональні комп'ютери, ноутбуки. На сучасному етапі до мережі Інтернет підключено 33 загальноосвітні навчальні заклади, Залужанський міжшкільний навчально-виробничий комбінат та Районний центр дитячої та юнацької творчості в с. Великі Лучки. Протягом 2010 року здійснено капітальний ремонт будівель у восьми школах – Баркасівській (корп. № 2.), Ракошинській (корпус початкових класів), Верхньокоропецькій (корпус початкових класів), Горондівській (корпус початкових класів), Лохівській (корп. №3, майстерня), Станівській (корп. №1), Лецьовицькій, Кленовецькій, Стародавидківській, а також капітальний ремонт їдалень Кольчинської, Залужанської та Великолучківської, спортивного залу Великолучківської ЗОШ І-ІІІ ст., ремонт котелень та опалювальних систем Микулівської ЗОШ І ст., Ракошинської ЗОШ І-ІІ ст., водопостачання Лалівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Проведено роботи по капітальному ремонту покрівель: Зняцівської ЗОШ І-ІІІ ст., Клячанівської ЗОШ І-ІІІ ст. (корп. №3), Пузняковецької ЗОШ І-ІІІ ст., Бабичівської ЗОШ І-ІІ ст., Копинівської ЗОШ І-ІІ ст., а також капітальний ремонт фасаду корпусу №1 Івановецької ЗОШ І-ІІ ст. Замінено вікна та двері у 12 навчальних закладах, закуплено шкільні меблі. За рахунок субвенції з районного бюджету до сільських бюджетів, відповідно до рішення сесії районної ради, проведено капітальний ремонт дошкільних навчальних закладів у Лохові, Верхньому Коропці, Станові та Яблунівського НВК "школа-сад". Завершено роботи з капітального ремонту ДНЗ в с. Баркасово, тривають роботи з реконструкції дошкільного навчального закладу в с. Макарєво, капітального ремонту ДНЗ в с. Ділок, здійснюються роботи по будівництву нового корпусу ДНЗ в с. Лалово.

Рік, що завершується, збагатив нас новим досвідом, згуртував і дав нам можливість не лише вистояти, а й створити всі умови для подальшого розвитку освіти Мукачівського району. Чимало сторінок педагогічного календаря, що чекають на нас у Новому році, обіцяють напружену кропітку працю, турботи і переживання. Проте ми маємо з надією і вірою у серці увійти у Новий 2011 рік, бо працюємо заради майбутнього наших дітей і процвітання України.

Олександр Товт, начальник відділу освіти Мукачівської районної державної адміністрації

Інтернет-видання "Панорама Мукачева"

24 грудня 2010р.

Теги: освіта, вчитель, школа, НВК

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини