Потім у малят виміряли рівень кислотності в ротовій порожнині. Всі готові сніданки сприяли появі кислоти на зубах протягом 30 хвилин. Але родзинки не дозволили вмісту кислоти досягти небезпечного рівня.
За словами дослідників, родзинки не містять небезпечних цукрів, які так люблять бактерії, що живуть у порожнині рота й виробляють небезпечні для зубної емалі кислоти. Крім того, природні компоненти родзинок стримують ріст небезпечних бактерій і захищають не тільки від карієсу, але й від хвороб ясен.
Стоматологи рекомендують додавати родзинки у продукти із зернових, призначені для дітей. За їхніми словами, родзинки дозволять не підсолоджувати каші й використовувати пластівці без цукру, що надовго збереже здоров'я зубів.