Хустського ґвалтівника засудили на 14 років

Історія, про котру йтиме мова, трапилася у місті Хуст Закарпатської області у вересні 2009 року. Тоді на вулиці міста сторож одного з підприємств виявив під ранок непритомну жінку. Це, як з’ясувалося пізніше, була 45-річна Ілона.

Хустського ґвалтівника засудили на 14 років

Частина її одягу знаходилася неподалік. Бідолашна була вся у крові. Сторож підійшов до потерпілої і нащупав пульс на руці. "Жива", -- полегшено зітхнув чоловік. Не гаючи часу, він викликав швидку допомогу. Вчасне втручання медиків допомогло Ілоні залишитися живою. Тим часом про потерпілу стало відомо працівникам Хустського міськвідділу міліції.

Тільки прийшовши до тями, жінка змогла розповісти про пережитий недавньої ночі жах. Назвала й ім'я того, хто так жорстоко познущався та поглумився над нею.

Того вечора Ілона пішла зі знайомими в бар, щоб трохи відпочити. Згодом у кафе до їхньої компанії приєднався й 22-річний молодик Борис. Він неприховано став проявляти увагу до жінки. Ілона знала, що це син досить заможної та відомої в місті людини. Врешті-решт компанія зібралася додому. Борис і собі вийшов на вулицю. Тут він покликав Ілону: мовляв, має щось їй розповісти.

– Зараз зателефоную чоловікові, щоб зустрів мене, -- сказала йому жінка, – а далі поговоримо.

Та тільки Ілона дістала "мобілку", аби подзвонити чоловікові, як новий знайомий схопив її за волосся і затягнув у господарський двір. Там, зриваючи одяг, грубо домагався близькості. Жінка відчайдушно відбивалася від огидного їй кавалера. Запеклий опір, який чинила Ілона, лише додав зухвальцеві злості і за хвилину він просто оскаженів. Бідолашна з останніх сил відбивалася від нападника, кликала на допомогу, але її крики поглинала нічна темрява. Від потужних ударів запаморочилося в голові, і жінка втратила свідомість. Далі зловмисник, реалізувавши свої бридкі наміри, залишив жертву і подався додому

Вранці підозрюваного у скоєнні цього злочині затримали працівники хустської міліції. Борис став обурюватися, мовляв: що ви собі дозволяєте, я скаржитимуся на вас. Спектакль влаштовувала і його мати. Замість того, щоб вислухати аргументи правоохоронців, вона наполягала, що її син таке не міг зробити. Не хотіла віддавати речові докази. Тим не менше, під час обшуку оперативники знайшли в оселі одяг зі слідами крові. Як згодом підтвердила експертиза, це була кров потерпілої.

Під час розслідування стало відомо, що Ілона -- не єдина жертва ґвалтівника. У сильця цього зухвальця потрапила ще одна 53-річна хустянка Олена. Ця жінка прямувала зранку на роботу, коли почула позаду якісь кроки. Невідомий молодик уважно придивлявся до неї. Відчувши в душі тривогу, Олена прискорила ходу, щоб відірватися від переслідувача, але й молодик не відставав. Догнавши бідолашну, він грубо затягнув її у найближчий двір, повалив на землю і, пригрозивши фізичною розправою, зґвалтував. Задовольнивши свою похіть, зловмисник забрав у жертви гаманець з недавно отриманою зарплатою і видер з рук та вух золоті прикраси. Наостанок ще раз пригрозив, мовляв: приб'є, якщо вона звернеться у міліцію. І швидко покинув місце скоєння злочину.

Коли працівники міліції проводили впізнання, то Олена, почувши голос Бориса, аж затрусилася від переляку. Правоохоронці не виключають, що в активі цього зухвальця були й інші випадки зґвалтування.

Підозрюваному інкримінувалося аж шість статей Кримінального кодексу: зґвалтування, розбійний напад, завдання тяжких тілесних ушкоджень та інші. Щоб затягнути справу, підсудний часто міняв адвокатів. Читаючи звинувачення під час проведення слідчих дій, Борис скаженів, ламав ручки, котрі давали, щоб він розписався в документі.

Після завершення слідства справу було передано в суд. На судовому процесі зловмисник винним себе не визнавав. Чомусь вважав, що вийде сухим з води. Молодик наполягав: він ні на кого не нападав, а в цей час спав. Це підтверджувала і його мати. Але представлені на суді незаперечні факти, доказали його вину.

І ось суддя виголошує вирок: Бориса засуджено на 14 років позбавлення волі. Остаточну крапку над "і" в цій історії повинен поставити апеляційний суд.

Іван Ладжун,ВЗГ УМВС України

13 грудня 2010р.

Теги: суд, гвалтівник, міліція, Хуст

Коментарі

натала 2010-12-13 / 19:26:00
урод получив по заслугам. и мамка йому не помогла.

Менеджер 2010-12-13 / 16:31:00
Молодец Судья !!! Успехов и удачи Вам в работе !!!

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини