У "Лісовій пісні" на Тячівщині пов’язали рекетирів

Здавалося б, вже відійшли у минуле ті часи, коли підприємців, які вдало займалися бізнесом, тероризували зухвалі злочинці - рекетири. Втім, ще зовсім недавно у селищі Буштино Тячівського району Закарпаття мав місце факт вимагання.

У "Лісовій пісні" на Тячівщині пов’язали рекетирів ...Січневого дня до буштинського підприємця Олександра на вулиці підійшли його 34-річний односелець Степан з приятелем. Розмова, яку завели чолов'яги, виявилася для бізнесмена не з приємних.

– Ми знаємо, ти досить непогано заробляєш, – розпочали знайомі. – Значить, маєш добрі гроші. Доведеться сплатити нам данину.

Сприйнявши ці слова за жарт, Саша з усмішкою глянув на вимагачів і мовчки покинув їх. Та, як пізніше з'ясувалося, ці хлопці і не думали жартувати. Якимось чином “вираховуючи”, коли Олександр проходитиме вулицею, Степан час від часу нагадував про "борг". Мовляв, віддавай гроші, бо гірше буде. І суму, котру їм "завинив" підприємець, встановили чималеньку – 4 тисячі доларів. Одного дня, вибравши момент, зухвальці затягнули Олександра у машину й відвезли у бік Хуста. Вибравши глуху місцину, стали проводити з ним "виховну бесіду". 42-річний Іван, діставши ніж, несподівано заїхав йому рукояткою по обличчю, вибивши Саші зуб.

– Зрозумій, з нами жарти погані, – напучували свою жертву вимагачі. – Краще віддай гроші по-доброму, бо інакше можуть трапитися великі прикрощі.

Для більшої переконливості Іван став водити лезом по горлу бізнесмена. Після цього Олександра відпустили пригрозивши на дорогу.

Повернувшись додому, Олександр тяжко зітхнув. Трохи заспокоївшись, вирішив не віддавати гроші. Може, відстануть... Та подальші події показали, що зухвальці не відмовилися від своїх намірів. Вони далі нагадували про "борг", погрожуючи під час розмов по стільниковому телефону чи надсилаючи SМS-повідомлення. Про всяк випадок Олександр поміняв номер "мобілки". Але й це не допомогло. Зухвальці уважно слідкували за ним. Щоб перестрахуватися, приходили до нього групами у різному складі: то Степан з Романом, то Степан з Іваном. Коли, нарешті, терпець увірвався, підприємець вирішив звернутися у міліцію.

...Начальник Тячівського райвідділу УМВС Ладислав Бобич, уважно вислухавши потерпілого, заспокоїв його. Тепер нема чого переживати, все буде гаразд. На зустріч із зухвальцями ви підете і віддасте їм гроші... Далі вже наша справа. Після отримання повної інформації про вимагачів керівник районної міліції зібрав у себе працівників карного розшуку. Сищики розробили детальний план затримання злочинців. Про те, що вимагачі є непростими птахами, розшуковики знали не з чуток. Всі троє побували у місцях позбавлення волі за скоєння тяжких злочинів. Для проведення спецоперації з затримання рекетирів була створена посилена група з числа досвідчених оперативників: начальника відділу карного розшуку Михайла Білого та його підлеглих — Василя Банка, Юрія Чепка, Олександра Руденка, Михайла Петечела, Романа Андрійця, Михайла Зизеня та інших.

...Після чергової розмови з вимагачами Олександр домовився, що передасть їм злощасні долари у ресторані "Лісова пісня". Звісно, про "стрілку" з бандитами добре знали й сищики. І ось настав час "ікс"...

Як годиться, на зустріч Степан з Романом з'явилися дещо раніше. Перед розмовою затягнули Сашка в туалет, де роздягнули, перевіряючи, чи, бува, немає у нього якихось прихованих технічних засобів спостереження. Переконавшись, що все чисто, компаньйони повернулися з потерпілим до зали, де продовжили розмову. Отримавши купюри, вимагачі задоволено посміхнулися. Далі в кліп ока їх оточили кілька дужих людей, які представилися працівниками міліції. Зрозумівши, що це пастка, Роман кинувся до виходу, та втеча не вдалася. Під час затримання зловмисник раптом... пред'явив посвідчення помічника депутата Мукачівської міської ради і пригрозив оперативникам: я вас всіх звільню, я вас всіх посаджу. Оскільки всі дії горе-помічника були чітко задокументовані, то такі погрози особливого враження на оперативників не справили. Не вдалося втекти й Степанові.

За фактом вимагання порушено кримінальну справу. Вживаються заходи щодо затримання третього спільника злочинної зграї.. Розпочато слідство.
Іван ЛАДЖУН, "Відомості міліції"
02 квітня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини