Завершено розслідування смертельного випадку на хустському ТзОВ «Енран-ЗЛК»

Спеціальна комісія Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області завершила розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 2 листопада 2010 року з верстатником деревообробних верстатів хустського ТОВ «Енран - ЗЛК» Петром Феєром.

Завершено розслідування смертельного випадку на хустському ТзОВ «Енран-ЗЛК»

- На підставі зібраних матеріалів комісія дійшла висновку, що нещасний випадок вважається пов'язаним з виробництвом, - підсумував проведену роботу голова комісії, головний державний інспектор відділу розслідування, обліку травматизму та скарг Мирослав Феделеш. – Причини, що призвели до трагедії, як організаційні, так і технічні.

 Комісія вважає: особами, які допустили порушення вимог нормативно - правових актів з охорони праці, що призвело до нещасного випадку, є: потерпілий  Петро Феєр, котрий не виконав вимоги інструкції з охорони праці та правил внутрішнього трудового розпорядку для працівників ТОВ "Енран – ЗЛК"; майстер зміни ЛПЦ ТОВ "Енран – ЗЛК" Роберт Шотник, що не здійснював  достатнього контролю за дотриманням працівниками цеху правил техніки безпеки та внутрішнього розпорядку; головний інженер ТОВ "Енран – ЗЛК" Михайло Коцур, котрий не проконтролював наявність блокувального пристрою головного обладнання на вхідних дверях в зону переміщення візків передверстатних конвеєрів і подавальних пристроїв. За словами Мирослава Феделеша,  розроблено заходи, спрямовані на усунення причин нещасного випадку, серед яких:  протягом місяця зблокувати вхідні двері в робочу зону з пусковим пристроєм головного обладнання та забезпечити контроль за додержання працівниками технологічних процесів,  правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням й іншими засобами; пройти позачергове навчання і перевірку знань з питань охорони праці   директору Юрію Бобалю, начальнику ЛПК  Ярославу Рокосовику,  майстру ЛПЦ Роберту Шотнику та головному інженеру Михайлу Коцуру.

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн,нещасний випадок стався в робочій зоні вертикального стрічковопиляльного верстату марки "CANALI". Петро Феєр, нічого не сказавши  своєму напарнику, залишив робоче місце і попрямував у бік виходу з лісопильного цеху.  Замість вийти за власними потребами, як подумали його колеги, Петро Феєр відсунув сітчасте огородження технологічного пройому, зайшов у робочу зону стрічковопиляльного верстату, який в цей час працював. На той момент каретка, що подає колоду на пилу, відійшла в кінцеве вихідне положення. Оператор верстату Петро Фанта помітив в робочій зоні стороннього і почав кричати, щоб той залишив небезпечну зону та натиснув на аварійну кнопку "СТОП". Проте Петро Феєр, не відреагувавши на крики оператора, продовжив рух у бік стрічкової пили верстату. Зі слів верстатника, Петро Феєр перечепився, впав на пиляльну стрічку, яка після аварійного вимкнення верстата продовжувала рухатись . Негайно було  повідомлено начальника цеху Петра Рокосовика  та майстра зміни Роберта Шотника, котрі відразу прибули на місце події, викликали працівників міліції та швидку медичну допомогу, якою тіло потерпілого було доставлено до Хустської райлікарні.Згідно  з листом Хустського районного відділення судово – медичної експертизи смерть Петра Феєра настала внаслідок  численних несумісних із життям травм. Відповідно до  довідки Закарпатського обласного бюро судово – медичної експертизи  при судово – токсикологічному дослідженні крові загиблого алкоголю та наркотичних речовин не виявлено.             

Довідка: Товариство з обмеженою відповідальністю "Енран - ЗЛК" є підприємством приватної форми власності та діє на підставі статуту, який затверджений зборами учасників від 28 серпня 2000 року. 14 березня 2001 року підприємство отримало дозвіл на початок та виконання робіт підвищеної небезпеки.
Предметом діяльності товариства є деревообробне та меблеве виробництво. До складу ТОВ "Енран – ЗЛК" входять меблевий цех із виробництва щита з масиву деревини цех "Щит"; лісопильний цех; автотранспортний цех; меблевий цех МОД; енергетична служба; механічна служба; охорона.
У товаристві працює 214 чоловік, в тому числі 70 жінок.

30 листопада 2010р.

Теги: верстатник, підприємство, смерть

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини