Головлікар Ужгородського перинатального центру попросив припинити поливання брудом

На адресу Закарпаття онлайн надійшов текст звернення Головного лікаря УМПЦ Руслана Федька до жителів міста Ужгорода.

Головлікар Ужгородського перинатального центру попросив припинити поливання брудом

Причиною до нього стала інформація, що з'явилася в мережі інтернет, що, начебто, лікарі Ужгородського пологового будинку знову звинувачують головлікаря в хабарництві. Півтора року тому лікарі цього закладу, серед яких був і Руслан Федько, публічно виступили проти тодішнього головного лікаря Володимира Симулика, який вимагав у лікарів по 20 000 доларів США щомісячно. Тоді історія закінчилась арештом В. Симулика — цього тижня, за рішенням Ужгородського міськрайонного суду, його засудили на 5 років позбавлення волі.

Звернення Головного лікаря УМПЦ Руслана Федька до жителів міста Ужгорода

Шановні ужгородці!

Я звертаюся до вас у складний час, коли чорна хмара нависла над Ужгородським міським перинатальним центром.  Звертаюся до вас з розрахунком на вашу мудрість і на те, що ви почуєте не мене, а голос розуму.

Хочу сказати про те, що честь і репутацію будь-якого закладу формувати доводиться не день і не два, але зламати цю репутацію надзвичайно легко. У тому числі це стосується Ужгородського міського перинатального центру.

В Ужгородському МПЦ сьогодні працює високопрофесійний колектив, кожен член якого – незамінна й неповторна особистість, професіонал з великої букви. Ці люди готові в будь-яку мить надати на найвищому рівні допомогу жінкам, матерям, новонародженим нашого міста. Усі лікарі, медсестри, молодший персонал працюють заради одного – заради прекрасної миті в житті кожної ужгородської родини: появи на світ нового життя. І цей колектив буде й надалі працювати з єдиною метою, але він не заслуговує на те, аби його поливали брудом. А подібне, на жаль, відбувається, бо останнім часом на сторінках ЗМІ, в тому числі в мережі Інтернет, з'явилося чимало інформації, яка завдає значної шкоди закладу. Це не варте жодного крісла чи посади. Зі мною чи без мене, заклад працюватиме й надалі виконуватиме свою високу місію.
 
Попри це я також хочу звернутися до всіх з проханням припинити поливання брудом. Я звертаюся до вашої совісті та мудрості. Прошу замислитися над тим, що всі ми живемо в одному місті, дихаємо одним повітрям, нам світить одне сонце. Завтра нам доведеться зустрічатися на вулицях нашого прекрасного Ужгорода і дивитися одне одному в очі. Давайте зробимо все, аби завтра не відводити погляди та спокійно тиснути руки. Життя занадто коротке, аби розмінювати його на дрібниці.

А ще я щиро хочу подякувати всім, хто підтримав мене в цей важкий час. І ще раз запевняю: ужгородці, пам'ятайте, ми служимо не посадам і кріслам, а жінкам, матерям, новонародженим малюкам!

З повагою,

Руслан Федько,
головний лікар Ужгородського міського перинатального центру

21 листопада 2010р.

Теги: Федько, пологовий, перинатальний

Коментарі

юля 2010-12-03 / 14:39:00
Я народила місяць тому.В роддомі дійсно навели порядок і я думаю це заслуга в тому числі і головлікаря.А сприводу тарифів,люди-добрі лікар вчиться 9-ть років,а зарплата 900грн.,сім"ю чим годувати.Тай ніхто не вимагає грошей,хочеш нормального лікаря значить платиш.Не лікарі винні у склавшійся ситуації,а наша країна,яка не зацікавлена в професійних лікарях.Умови не створили,а ще щось вимагають від лікарів.Всі кричать про хабарі,попробували би прожити за ті копійки тай то які невчасно виплачують.

Вікторія 2010-11-26 / 23:04:00
Руслан Михайлович ти професіонал і принципова людина, такі завжди були мішенями для тих хто не відрізняється ні розумовими здібностями ні духовними якостями, тому бажаю тобі стійкого імунітету до всіх цих брудних балачок! Успіху!

лікар 2010-11-23 / 19:33:00
Молодець,Руслан Михайлович!!!Тримайся!Колектив тебе підтримує,за винятком тих,хто рветься на цю посаду любою ціною,бо з іншої попросили за некомпетентність

Не погоджуюся 2010-11-23 / 09:26:00
Можна ще з вертатися до приватних клінік - на вибір Львів, Київ і т.д. У приватній клініці "Ісіда", що в Києві, платите 50 000 грн.! і з вас "пилинки здувають" всі 9 міс. вагітності і під час пологів. Кожна робота повиинна достойно оплачуватися! А медицина у нас найнижче оплачувана галузь!

Подруга 2010-11-23 / 00:03:00
Ой, не розповідайте мені про "чесних" гінекологів та акушерок. Моя кума кесарилась в цьому пологовому. І перші слова які почула після наркозу - за кесарево потрібно заплатити... І це при тому що весь необхідний перелік ліків було придбано згідно списку лікаря. А спробуй не заплати. Хто зна чого очікувати від наших медиків? Аж раптом з дитиною потім щось недобре буде. Скільки було випадків - виписують бігом з Ужгородського пологового, а батьки потім вимушені миттю мчати до Мукачева, щоб врятувати дитину. Поцікавтесь скільки малечі з Ужгорода потрапило останніми місяцями до обласної лікарні? І скільки з них перехворіли одразу ж по виписці... І чим перехворіли...

Русин 2010-11-22 / 16:32:00
Скажу ще таке.
Думаю, що Федько зараз наводить порядок у роддомі, оскільки він і спеціаліст хороший і сатрап будь-здоров і ганяє їх він зараз думаю за все і про все, бо зажерлися і нічого нехотять робити. Але це проблема десятиліть, що санітарка в роддомі без 20 грн., не хотіла шваброю махнути, і інші також, у них і вид був відповідний.

Русин 2010-11-22 / 16:28:00
Шановна чилядь.
Прошу не спорити над реальними речами.
В Угорщину ідуть жінки народжувати тому, що там за помірну плату ви отримуєте ГАРАНТІЮ того, що і жінка і дитина повернуться живі і здорові звідтіля. А в Ужгороді немає гарантії того, що заплативши 250-800 y.e. в касу і помимо ви повернетеся із роддому живі і здорові. Десятки випадків (висвітлювані в пресі і поза тим) за останні роки тому підтвердження.
Ще такий факт із життя: на запитання моєї тітки головному лікарю Чемерівського роддому (є таке містечко на Хмельниччині) скільки золотих виробів має того жінка - він відповів, що за 30-років тільки начальник місцевої міліції заніс сумку з презентом, а всі інші приходять народжувати без нічого і якщо борони Боже щось станеться, то головний лікар за все відповідає. І головний лікар має все забезпечити: від пеленок до надскладної операції.
Підозрюю, що медперсонал нашого роддому за два місяці звільнився б у повному складі, або.... зробили би пару смертей, пару інвалідностей (як це частенько практикувалося раніше у нашому роддомі) і шановні хмельниччани живо почали.б зичити і перезичувати бабло на роди відправляючи своїх рідних і роддом як на війну (не знаючи чи повернеться вагітна звідти чи ні) - але це вже до правоохоронних органів.

Не погоджуюся 2010-11-22 / 12:10:00
Мушу не погодитися ні з Тетяною, ні з Оксаною! Я народжувала 3-х дітей в нашому пологовому будинку. Третю дитину народжувала в цьому році, Жодного разу ніхто не призначав мені ніяких "тарифів", не називав "такс". Навпаки, була дуже дружелюбна атмосфера, все зроблено на належному рівні! А в Угорщині ви платите не лише в кассу, й окремо лікарю в кишеню! Платити тут чи ні - справа особисто кожного, ніхто не примушує вас пхати лікарю в кишеню гроші (до речі - це теж розцінюється як кримінал). Так що пора вже переставати поливати медиків брудом! Треба було їхати народжувати в Угорщину! Хто не хоче тут народжувати, так і робить, а не говорить!

Оксана, мати 2 дітей 2010-11-22 / 10:41:00
Усі лікарі, медсестри, молодший персонал працюють заради одного – заради прекрасної миті в житті кожної ужгородської родини: появи на світ нового життя. І за кілька баксів собі на хліб з маслом. Припиніть ліцемірство! Гроші беруть всі - від прибиральниці до головлікаря. Треба не керівництво туда-назад міняти, а систему. Чому так багато ужгородських жінок народжують в Угорщині? Там платиш ті ж самі гроші, але офіційно в касу, а отримуєш набагато кращий рівень сервісу.

Віктор 2010-11-22 / 09:01:00
Руслан, тримайся!

ТАТЬЯНА 2010-11-21 / 21:50:00
нУ ДЛЯ ТОГО ЧТОБ СМОТРЕТЬ ОДИН ДРУГОМУ В ГЛАЗА И ПОЖИМАТЬ РУКИ НУЖНО ИЗБАВИТЬСЯ ВАШИМ ВРАЧАМ ОТ ТАРИФОВ, КОТОРЫЕ ОНИ СЕБЕ ПРИДУМАЛИ-ВЫ Ж ВИДИТЕ КАКОЙ КРИЗИС В СТРАНЕ И ЕСЛИ ЖЕНЩИНА РЕШИЛА РОЖАТЬ В ТАКОЕ ТЯЖЕЛОЕ ВРЕМЯ, ТО ЕЙ УЖЕ МАТЬ -ГЕРОИНЮ НАДО ДАВАТЬ!!! ВАШИ ВРАЧИ ВВЕРЕННО ВАМ ЦЕНТРА РАССУЖДАЮТ СЛЕДУЮЩИМ ОБРАЗОМ, НАЗНАЧАЯ ТАРИФЫ ЗА СВОИ УСЛУГИ: ПУСТЬ ПЛАТЯТ ЗА РОДЫ ТАК КАК ВСЕ РАВНО ПЛАТЯТ НЕ ИХ СВОИХ, А ИЗ ГОСУДАРСТВЕННЫХ, КОТОРЫЕ ВЫДЯЛЯЮТСЯ НА РОЖДЕНИЕ ДЕТЕЙ, ТЩ УСТЬ ПУСТЬ ДЕЛЯТСЯ С НАМИ!!!!

НОВИНИ: Соціо

15:29
/ 1
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
» Всі новини