Одна з кращих шкіл Ужгородщини відзначила 60-річний ювілей

До чого ж гарною була у свій такий солідний день народження Шишлівська школа! На клумбах яскраво цвіли квіти, на стінах маєвом барв вигравали кульки та стрічки. Вітер розвівав стяги. Стрункі ялинки в усій своїй зрілій красі вітали вітами численних гостей. Актовий зал ледве вмістив усіх бажаючих учасників свята. А дійство було дуже хвилюючим.

Одна з кращих шкіл Ужгородщини відзначила 60-річний ювілей

На сцені – три директори цього навчального закладу: два колишні – Віктор Рего і Павло Сливка та нинішній керівник школи Моніка Майорош. Кожен з них тепло  привітав присутніх з цією знаменною датою,  побажав подальших успіхів на нелегкій освітянській ниві. Загальний інтерес викликали слайди, які демонструвалися у залі, стінгазети, фотоальбоми. У них – історія школи.

Цей навчальний заклад засновано в 1950 році, там працювало  лише 8 класів. Перший директор школи – Ірина Сітар. Вона викладала німецьку та російську мови. Потім педколективом керували Степан Бреза та Андор Сокач. З 1966 року тут працювала й вечірня школа.

27 червня 1960 року був перший випуск 33 десятикласників. 27 років керував школою Віктор Рего.  Він мав що пригадати на святі. Особливо запам'ятався 1976 рік. Саме тоді школу закінчила рекордна кількість випускників  – 50. Учні навчалися в чотирьох будівлях, спортзал знаходився у греко-  католицькому храмі.

Восени  1991 року збудували нову школу. Директором став Павло Сливка. З переходом у нове приміщення в школі вперше відкрився клас з українською мовою навчання. Це був шостий клас.

Нова школа не була готова до експлуатації. Обігрівати таку величезну будівлю було важко, своєї котельні не мали. Тепло надходило від котельні колгоспу ім. Горького. Взимку в класах діти мерзли. Вони сиділи  на уроках у теплому верхньому одязі, писали навіть у рукавичках.

У вересні 2004 року директором школи призначили Моніку Майорош. Через рік спорудили нову котельню. Тепер у школі тепло і затишно. 

У 2006 році почали відводити води із затопленого підвалу. Згодом школа отримала 13 нових комп'ютерів, обладнали цілий клас. Цього року школа виграла гранд з Угорщини. Купили нове обладнання для кабінетів інформатики, угорської мови та літератури.

Шишлівська школа – одна з кращих у районі. Вона славиться своїми постійними переможцями на предметних олімпіадах. Міцні знання учнів – заслуга всього вчительського колективу, про що говорив у своєму вітальному виступі на святі заступник голови РДА Андрій Югас. Був на урочистостях і голова РДА Степан Бордаш. Тепло привітав і вчителів , і учнів від імені Демократичної спілки угорців України Бейла Сані. Вітань було багато, подарунків – також, а сільський голова Марія Котляр вручила грамоти сільради багатьом вчителям, які беруть активну участь у житті села. Серед них: Юрій Імре, Марія Нікітіна, Павло Ференц, Єлизавета Ковач та інші. У цій школі прекрасний педагогічний колектив. Тут є чому повчитися.

Ведучі свята підрахували, що за всі 60 років учні цієї школи відвідали 53 тисячі уроків,         106 тисяч раз для них дзвенів шкільний дзвінок. Школу за усі ці роки закінчили 1384 випускники.

Було на святі багато пісень. Порадувала вокальна група вчителів. Учні майстерно поставили сценку з твору Антона Чехова "Три сестри". Тепло зустріли присутні ансамбль "Незабудки" і танцювальний колектив, звучала музика, адже зі школою має тісні дружні зв'язки дитяча школа мистецтв. На сцену виходили  і вчителі, і учні.

Хвилююче виступали Каталін Кудрач з першого випуску школи, а також депутат районної ради Віра Данко, яка колись вчителювала у цьому навчальному закладі.

... Вписана ще одна сторінка в історію Шишлівської школи. Почався новий  відлік творчих успіхів як вчителів, так і їх учнів. Особливої похвали заслуговує директор школи Моніка Юліївна Майорош  –  душа цього прекрасного педагогічного колективу, яку  люблять і поважають батьки та діти.

 

 

Марія Підгорна, "Вісті Ужгородщини"

15 жовтня 2010р.

Теги: Шишлівська школа, ювілей

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини