З моменту заборони грального бізнесу на Закарпатті податківцями вилучено 167 одиниць грального обладнання

З моменту набрання чинності Закону "Про заборону грального бізнесу в Україні", тобто з 25 червня 2009 року, працівниками податкової служби Закарпатської області проведено обстеження 1207 об’єктів, де можливе здійснення діяльності з організації грального бізнесу.

З моменту заборони грального бізнесу на Закарпатті податківцями вилучено 167 одиниць грального обладнання

Встановлено здійснення діяльності з організації азартних ігор у 21 гральному залі, у трьох випадках виявлено гральне обладнання без документів, що засвідчують їх власника або походження. У результаті - вилучено 167 одиниць грального обладнання вартістю 933,8 тис. грн. Якою на сьогодні є ситуація з виявлення місць проведення азартних ігор та припинення їх діяльності – прокоментував заступник голови ДПА у Закарпатській області Віталій Кричко:

— Для початку хотів би відзначити, що у згаданому Законі є чітке визначення грального бізнесу та його невід'ємних ознак, як-то: внесення гравцем ставки, що дає змогу отримати виграш, залежність виграшу від випадковості, а також здійснення організатором гри цієї діяльності з метою отримання прибутку. Адже не всяка діяльність з організації чи сприяння в проведенні ігор є гральним бізнесом, який потрапив під заборону. Так, розважальні атракціони, ігрові апарати типу "Дартс", автомати типу "кран-машина", Інтернет-клуби (за винятком організації віртуальних азартних ігор), розіграші без майнового виграшу та ін., не підпадають під заборону.

Одразу після того, як вступив у дію Закону про заборону грального бізнесу, при всіх податкових інспекціях та при ДПА в області було створено мобільні робочі групи, які постійно – і до цих пір - займаються відпрацюванням місць можливого здійснення діяльності з організації грального бізнесу. Наші працівники здійснюють перевірки не тільки у робочий час, а у святкові та вихідні дні, у вечірній та нічний час. Працюємо як і за складеним планом, так і у відповідь на сигнали від громадян. Проведена робота дала свій результат.

Однак це не означає, що азартні ігри не проводяться взагалі. На жаль, ми продовжуємо виявляти такі заклади, вилучати техніку. З початку року нами проведено 67 перевірок, під час яких встановлено 17 фактів надання послуг у сфері грального бізнесу. Вилучено 142 одиниць грального обладнання орієнтовною вартістю 751,8 тис. грн. Тільки за останній тиждень ми зафіксували 8 випадків здійснення азартних ігор у різних куточках краю.

Враховуючи посилення контролю з боку податкових органів області, деякі гральні заклади перейшли на роботу у так званому "закритому" режимі. Тобто офіційно для сторонніх осіб вони зачинені, однак за попереднім телефонним дзвінком або за "фейс-контролем" через камеру відеоспостереження надають доступ до гральних апаратів "постійним" клієнтам. Це, звичайно, ускладнює нашу роботу. Як і те, що у нас обмежений людський ресурс, адже не поставиш біля кожного розважального закладу податківця.

Хочу нагадати, що відповідальність за порушення Закону про заборону грального бізнесу – надзвичайно сувора: штраф у розмірі 8 тисяч мінімальних заробітних плат (на сьогодні 7 млн. 256 тис. грн.) з конфіскацією грального обладнання. Загалом до Закарпатського окружного адміністративного суду нами направлено 7 позовних заяв про застосування штрафних санкцій, передбачених ст.3 Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні" на загальну суму 41,5млн.грн. та конфіскації гральних апаратів. Маємо вже і позитивну судову практику: до одного із закарпатських підприємців застосовано фінансові санкції за здійснення грального бізнесу, однак рішення оскаржується у судах вищих інстанцій.

Державна податкова адміністрація у Закарпатській області наголошує: якщо у Вас є інформація щодо місць проведення азартних ігор - повідомляйте. Телефон чергового податкової міліції в м.Ужгороді 3-24-23 (цілодобово). Телефон відділу контролю за суб'єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у сфері готівкового обігу в м.Ужгороді 61-60-04 (у робочий час). Будь-яка інформація береться до уваги і опрацювання. Конфіденційність гарантується.
 

Тетяна Горянка, Вікторія Попович

14 жовтня 2010р.

Теги: гральний, азартний, податковий

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини