У процесі дослідження учасникам експерименту пропонували куштувати ті самі страви за двох різних умов. У першій серії дослідів люди їли, слухаючи у навушниках шум, схожий на той, що в салоні літака, а в другій серії трапеза проходила у тиші, проте учасники також були в навушниках, задля прозорості досліду.
Після трапези добровольців просили оцінити, наскільки страви були солодкими й солоними, а також інтенсивність хрумкоту при пережовуванні й кусанні. Крім того, людей запитували, чи їжа припала їм до смаку.
Виявилося, що при високому рівні шуму їжа здається людям значно менш солодкою й солоною, але при цьому дуже хрумкою. Учені вважають, що вплив шуму на смакові та слухові відчуття має різну природу, і мають намір більш ретельно дослідити це питання.
Нагадаємо, раніше вчені з університету Місурі прийшли до висновку, що три стандартних прийоми їжі в день сприяють схудненню більше, ніж популярна дієта малих порцій.
Корреспондент