Цим диво-продуктом стала капуста-брокколі.Виявилося, що регулярне вживання в їжу брокколі сприяє збереженню здоров'я суглобів дівчат, зокрема, запобігає таким захворюванням, як, наприклад, остеоартроз.
Вся справа в так званих сульфорафанах, які здатні блокувати дію ферментів, що викликають руйнування суглобів при більшості поширених форм артриту. Біологічно активна речовина сульфорафан виявлена також в інших овочах сімейства хрестоцвітних, але в брокколі її кількість особливо велика, пише Raut.Ru.
Раніше також було встановлено, що броколі й страви з нього допомагають значно скоротити ризик виникнення ракових пухлин. Завдяки вмісту великої кількості вітамінів і мікроелементів, капуста брокколі також сприяє зміцненню імунітету, покращує кровообіг і колір обличчя, перешкоджає утворенню тромбів. Також в брокколі багато кальцію. Вживати овоч особливо рекомендується дівчаткам у період перехідного віку, вагітним і жінкам похилого віку.
Gazeta.ua